joi, 12 ianuarie 2017

„Dorel” din „gaură” infractor și inculpat Dragnea dă sarcini Justiției prin ministrul de resort !

Agerpres îmi dă o știre. Iordache: Nici măcar ministrul nu trebuie să interfeze în actul de justiție

Cum ? La indicația ultra-prețioasă a infractorului și inculpatului Liviu Dragnea, marele Președinte al tuturor PSD-eilor și descoperitorul „găurilor” un ministru PSD-ist poate să se opună ? Inadmisibil ! Nu poate fi primită o astfel de știre fără a face un micuț atac de panică.

Agerpres spune că infractorul și inculpatul Liviu Dragnea a făcut următoarea declarație:
Să vedem ce se întâmplă în perioada următoare. Cred că ministrul Justiției trebuie să se exprime la un moment dat. Cred că trebuie să aibă un punct de vedere, totuși. (...) Nu se poate trece peste aceste lucruri, nu pot fi trecute la 'și altele'. E vreo vină, nu e vreo vină. Să nu fie foarte mult film, foarte multă ficțiune. Trebuie să iasă la iveală, pentru că altfel toți actorii au o problemă. Încrederea în cele două instituții are de suferit și nu e în regulă. L-ați auzit pe domnul președinte Klaus Werner Iohannis având vreun punct de vedere pe subiectele astea?
În capul acestui „Dorel” al puterii politice numit Liviu Dragnea, ministrul Justiției trebuie să se exprime asupra declarațiilor unui plecat cu sorcova, cum este inculpatul Sebatian Ghiță. În ce calitate ? Nu cred, îmi este imposibil să cred că ministrul Justiției a primit atribuții, odată cu investirea, de „reprezentare a intereselor generale ale societății”. Este atributul procurorilor, nu al politicienilor. Politicienii pot lucra în interesul general al societății, ar fi bine să fie așa, dar acțiunea judiciară nu le mai aparține. A, pot sesiza procurorii cu o încălcare a interesului general al societății, este altceva.

Mă miră răspunsul pe care Florin Iordache îl dă:
Ar fi un amestec al ministrului Justiției în actul de justiție. Există un dosar în acest moment, există organe competente care trebuie să soluționeze și eu cred că nici măcar ministrul Justiției nu trebuie să interfereze în actul de justiție
Mă miră pentru că parcă mai ieri susținea că în Parlament ar fi locul în care să se dezbată consecințele declarațiilor inculpatului fugar Sebastian Ghiță ! Are, se pare, un consilier care mai știe ceva despre Justiție, despre drept etc.

Mă întreb dacă avocatul Sergiu Andon a citit informația. Dacă a priceput că al treilea om în stat, Președintele ales al Camerei Deputaților, cere ministrului Justiției să se exprime și, desigur, să ia măsuri într-o problemă de resortul Justiției. Justiția aia care trebuie să se închidă într-o lume a ei și care nu trebuie să mai interfereze cu celelalte puteri ale statului.

Să fim serioși, la câți dilii are țara asta, la câte „viziuni” se exprimă la posturile Tv - în special cele aservite unor lideri politici -, a cere Președintelui României să se exprime sau a numi câte o comisie parlamentară pentru fiecare tâmpenie numai un „Dorel politic” poate face asta. Iar infractorul și inculpatul Liviu Dragnea tocmai ne arată că „Dorel” există.

Niciun comentariu: