miercuri, 4 ianuarie 2017

Ați furat ? Să vă fie de bine ! Vă mai dăm o șansă cu ... amnistia !


Cercul a fost închis. Infractorul Liviu Dragnea și-a asigurat fiecare mișcare pe care o va face în viitorul foarte apropiat. Nu guvernarea este problema lui în aceste zile ! Guvernarea este „pe calea cea bună”, după mintea lui creață, a nominalizat miniștrii de care are nevoie pentru alte și alte obiective, legate de propria libertate ! Nu doar a lui, nu este așa de egoist, dar interesul lui pentru viitorul lui este condiționat de interesul celorlalți din jurul lui, pupinii din PSD, ALDE și alți actori politici care, deși critică cu mânie proletară intenția declarată (mai „pe surse”, nu chiar în văzul și auzul tuturor !) așteaptă cu sufletul la gură ca „minunea” să se întâmple.

Raluca Țurcan a ridicat cu insistență problema amnistiei pe care PSD o are în atenție ca obiectiv strategic, intenție confirmată de „surse” din PSD, din actualul Parlament.

Desemnarea și numirea lui Florin Iordache ca ministru al Justiției închide cercul. Ministerul Justiției este responsabilul cu proiectul de lege al amnistiei. În cele două Camere ale Parlamentului, puterea în grupurile parlamentare ale PSD a fost dată lui Șerban Nicolae și Eugen Nicolicea. Deasupra lor sunt infractorul Liviu Dragnea la Camera Deputațiilor și inculpatul Călin Popescu Tăriceanu la Senat. Controlul legislativ este asigurat. Majoritatea este colea la îndemână. PSD și ALDE au deja majoritatea simplă la care se va adăuga, fără doar și poate UDMR (are și el niște interese majore în promovarea legii amnistiei !) și, de ce nu, și unii de prin opoziție.

Iordache, Nicolae și Nicolicea sunt autorii vocali ai altor modificări ale legilor penale care să favorizeze politicienii. Să nu uităm de „marțea neagră” pregătită tehnic (legislativ) de cei trei „crai”.

Amnistia este prevăzută de legea penală.
Art. 152 Efectele amnistiei(1) Amnistia înlătură răspunderea penală pentru infracțiunea săvârșită. Dacă intervine după condamnare, ea înlătură și executarea pedepsei pronunțate, precum și celelalte consecințe ale condamnării. Amenda încasată anterior amnistiei nu se restituie.(2) Amnistia nu are efecte asupra măsurilor de siguranță și asupra drepturilor persoanei vătămate.
În dicționarul juridic, amnistia are mai multe explicații, toate fiind legate de consecințele amnistiei și de felurile în care amnistia poate fi. Chiar există sintagma „mila publică”.
amnistie - act de clemenţă, acordat prin lege organică, în temeiul unor considerente social politice şi de politică penală, prin care se înlătură răspunderea penală, executarea pedepsei şi alte consecinţe ale condamnării, pentru infracţiuni comise până la data apariţiei legii de aministie.
~ generală - este acordată pentru orice tip de infracţiune.
~ specială - se acordă numai pentru anumite infracţiuni.
~ necondiţionată (pură şi simplă) - nu se prevede nici o condiţie pentru a obţine beneficiul ei.
~ condiţionată - este acordată numai sub rezerva îndeplinirii uneia sau mai multor condiţii.
Detalii: http://legeaz.net/dictionar-juridic/amnistie
Este evident că strategii PSD vor face o lege care să „ierte public” mai mulți pârnăiași sau candidați la pârnaie și pe lângă aceștia să fie beneficiari ai legii și politicienii interesați. Mai ales cei care au săvârșit infracțiuni cu pedepse maxime de până în 3 ani de închisoare, beneficiari ai condamnărilor executării pedepselor cu suspendare.

Paradoxul legislației române este că cei care au comis infracțiuni din poziția de demnitate publică sau funcție publică pot ajunge să își execute pedeapsa în Parlamentul României ca președinți de Camere ale Parlamentului ca să nu mai spun în cea de parlamentari. Există o „eroare” în legea privind organizarea și funcționarea Guvernului, nr. 90/2001, unde condamnaților nu li se permite să fie miniștri, dar și aceasta va fi îndreptată ultra-urgent. Responsabilul este selectat cu grijă și va ocupa funcția de ministru al Justiției, nimeni altul decât multiplul autor al strâmbelor penale Florin Iordache ! Este un paradox ca într-o țară cu pretenții europeniste să existe o astfel de posibilitate și, mai ales, după cum vorbește infractorul Liviu Dragnea, condamnații să execute benevol o muncă în folosul comunității, fără a avea o condamnare în acest sens, de pe băncile Parlamentului ! La noi ca la nimeni ! Suntem unici, având beneficiul existenței unui partid care a făcut din infracționalitate o activitate benefică societății !

Vom avea în curând, prin mila a 17% din populația țării, pe Liviu Dragnea fără calitatea de infractor, pe Tăriceanu fără calitatea de inculpat, pe Adrian Năstase fără calitatea de infractor și pe mulți-mulți alții care vor fi albi și curați ca hârtia albă. Înduioșător !

Precedentul fiind realizat, periodic vom avea un PSD gata să dea din prea-plinul bunăvoinței sale o lege a amnistiei care să îi „curețe” penalii de pete. Vom avea pentru că niște persoane ce trăiesc în România și care își cer cu insistență drepturile civile de la statul român, ba chiar și servicii de stat gratuite, vor sta acasă și nu vor merge la vot. Pentru PSD este foarte bine. Cine știe ce le mai trece electorilor prin cap în cabina de vot ?! Cum să dispară „curățătoria” penală din viața societății ?

Niciun comentariu: