luni, 30 ianuarie 2017

Conu Tăriceanu față'n față cu Reacțiunea.

Este mai bine să citesc ce spune inculpatul Tăriceanu după ce citesc ce spune infractorul Liviu Dragnea. Nu de alta, dar am o satisfacție deosebită să văd cum se contrazice unul pe altul și amândoi guvernarea. În concluzie, este ca la balamuc. Oamenii ăștia ar fi trebuit să fie protejați de Justiție prin trimiterea la un ospiciu. Să nu mai producă rău altora și astfel să prevină producerea unui rău asupra lor.

În esență, este vorba despre minciunile aruncate în media de „marele șmecher” de Teleorman (pădurea nebună, spune o legendă). El, infractorul Liviu Dragnea, nu știe nimic despre OUG-urile promovate de Florin Iordache, pus ministru al Justiției probabil cu scopul de a le promva (fiind, vor lui Iordache, inițiativele lui legislative).

Conu Tăriceanu, vine și ne spune altceva: „Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că PSD și ALDE "au subestimat reacția sistemului" propunând ordonanțele privind grațierea și modificarea Codurilor penale”. Agerpres, concluzie la știre.

Hait ! Ce avem noi aici ? O acțiune cu premeditare ! Prin declarațiile lui, Tăriceanu devoalează șmecheria cu OUG-urile.

Ia să călătorim puțin în trecutul nostru și să vedem ce declarații s-au făcut.

Infractorul Liviu Dragnea declară cu tupeu în fața jurnaliștilor că nu știe ce este cu ordonanțele. Unii jurnaliști mai curioși descoperă că la secretariatul infractorului, o cucoană a modificat ordonanța cu grațierea în calculatorul de lângă biroul infractorului Dragnea.

Ca să scape „jupânul, șăful” de jurnaliști, conu Florin Iordache declară nazal că OUG-urile sunt inițiativele lui legislative și ajungând ministru al Justiției vrea să le promoveze din această nou demnitate. Infractorul Dragnea nu știe nimic, săracul. Este victima suspiciunilor presei, ce naiba.

Vine Tăriceanu acum și răstoarnă situația. Declară presei (oare de ce nu văd știrea așa la ceilalți ?!), legat de ordonanțe și de tevatura publică:
Cred că ar fi trebuit în prealabil o anumită pregătire în sens comunicațional. E un deficit pe care, eu, coparticipant în această coaliție, mi-l asum. E adevărat că nu am anticipat ceea ce a urmat: descinderea președintelui la ședința de guvern, manifestația de stradă, președintele care se duce în mijlocul participanților să-i ațâțe și continuarea acestui război. Probabil că am subestimat reacția sistemului. Deranjul e foarte mare după cum se vede
Avem o declarație plină de conținut. OUG-urile au un „prealabil” (oho !), el își asumă deficitul comunicațional (de ce ? Pentru că scoaterea lor la MOf era o urgență, bre !), nu au anticipat amploarea reacțiilor (Hopa ! Au avut anticipări dar nu au crezut că vor fi reacții atât de ample !).

Este evident că în prostia lui, conu Tăriceanu nu înțelege că ne face un bine și confirmă astfel că aceste OUG-uri au un rol eminamente politic: să le albească lor dosarele și să pregătească o administrare a țării pe bază de abuzuri în serviciu așa cum le place lor. Nu supra-aglomerația din penitenciare este problema. Apărând împreună, cele două OUG-uri confirmă scopul diferit de intenția declarată. Spălarea de dosare penale a lor și a membrilor celor două partide ba, mai mult, schimbarea unui anume mod de a face administrație. Introducerea unei limite financiare înalte - de 200.000 lei -, în cazul abuzului în serviciu dar și proceduri aproape imposibil de îndeplinit pentru începerea unui proces penal, el și infractorul Dragnea au pregătit terenul pentru ca administrațiile publice locale să poate să facă ce vor mușchii lor, exemplul urmând a fi preluat și de administrațiile publice centrale. Nu mai spun de Firea de la București care deja a rupt unele contracte pe bucățele, de 30.000 euro - iar asta înseamnă că aceste modificări legislative au fost bine clocite din timp.

Mai are o temă pe care o tot promovează. Legitimitatea lor ca urmare a câștigării alegerilor. Cine urmărește Antena 3 și România Tv va observa cu ușurință că despre această legitimitate se vorbește cu insistență. Dacă nu vorbește moderatorul, apare pe bandă. Dispare de pe bandă, se referă la ea moderatorul. În spațiul de comunicare al internauților, aceeași temă este dezvoltată cu insistență. Susținătorii PSD și ALDE se consideră „insultați” pentru că nu este respectat votul dat actualei puteri. Este evident că aici suntem în fața unei acțiuni bine gândite.

În timp ce PSD și ALDE tot cer respectarea legitimității lor, atacă golănește legitimitatea Președintelui Iohannis. Nu îi mai recunosc legitimitatea obținută prin alegerile prezidențiale. Ba, inculpatul Tăriceanu afirmă cu tupeu că Iohannis își apără mandatul ! Auzi impertinență la Iohannis ! Să își apere mandatul !

Păi, ce facem cu legitimitatea rezultată din alegeri ? Pentru unii este mumă iar pentru alții este ciumă ? Băi panaramelor ! Ia, capul la fund pentru că s-a văzut că legitimitatea voastră este foarte, foarte șchioapă.

Între timp, construcția bugetului este nu dificilă, este extraordinar de dificilă pentru că infractorul Liviu Dragnea și PSD-ul lui nu aveau nici un proiect de buget făcut. Au mințit. Cum fac de obicei. Resursele sănătoase ale bugetului se duc pe pomenile electorale iar acolo unde aceste resurse ar trebui să existe și să dea „sănătate” sistemelor statului au fost băgate „credite”. Adică împrumuturi care urmează să fie angajate. Cred că este cel mai idiot buget construit de vreun guvern în România.

Marea guvernare PSD-ALDE este în curul gol. La fel cum este de goală și cutia craniană a celor care sunt băgați în față să reprezinte nedemna putere politică.

Niciun comentariu: