marți, 24 ianuarie 2017

Iohannis a pornit ofensiva împotriva deformării valorilor. Corupția și slăbirea statului de drept sunt în vizor.

AgerpresIohannis a ajuns la Strasbourg; va avea întâlniri cu secretarul general al Consiliului Europei și președinții Comisiei de la Veneția și CEDO

Unii, de pe la posturile de știri specializate pe bârfe și dezinformare (aproape toate !), au lansat ideea că Iohannis se duce cu jalba'n proțap la CEDO și prezintă acolo proiectele de ordonanțe de urgență ale infractorului Dragnea. Lumea neinformată a căzut pe spate și dă-i cu „răspândacul”. Iohannis a dus la CEDO ordonanțele ! Vai !

Cei care au pus la inimă o astfel de știre mai au de așteptat. CEDO nu se ocupă cu analiza proiectelor de acte normative. Când cei care promovează această tâmpenie vor ajunge să conducă Europa Unită, nu este exclus să îi mai dea CEDO niște atribuții. Până atunci, ciocul mic și joc de glezne.

Scopul deplasării Președintelui Iohannis este însă altul.

Șeful statului va avea marți convorbiri cu secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, alături de care va susține declarații de presă, cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio, și cu președintele CEDO, Guido Raimondi.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, în dialogul cu interlocutorii săi mesajul principal al președintelui Iohannis va reitera angajamentul și sprijinul ferm al României față de valorile și standardele Consiliului Europei, cu precădere cele privind democrația și statul de drept.

Șeful statului va sublinia și importanța rolului jucat de Consiliul Europei și instituțiile sale în edificarea în România a unui stat de drept viabil, bazat pe principii democratice și respectarea drepturilor omului, respectiv va discuta inițierea de noi proiecte de cooperare cu organizația de la Strasbourg în vederea promovării și sprijinirii valorilor și standardelor Consiliului Europei pe continent.

În afara de gafa jurnalistului care a folosit formula „Șeful statului”, instituție inexistentă în România (!), în rest ajungem la o concluzie fără nici un dubiu. Apărarea statului de drept, apărarea democrației (corupția fiind cancerul democrației !), sunt valorile majore pe care Președintele Klaus Iohannis are de gând să le apere indiferent de prețul pe care el, ca om politic, îl va plăti. Iar opoziția lui activă și fermă la actele actualei puteri politice dominante în Parlament și Guvern îndreptate împotriva legislației penale care sancționează corupția vine ca o garanție a angajamentelor asumate. Ce spune în țară, spune și afară.

Pentru amatorii de corupție, este o veste tristă. Cu ocazia acestei vizite oficiale la Consiliul Europei, Președintele Klaus Iohannis va reafirma, practic, crezul său politic și determinarea sa ca România să devină, pe deplin, un stat de drept, un stat care are ca valoare supremă democrația.

Va fi o luptă grea între Președintele Klaus Iohannis și iubitorii de corupție: infractorul Liviu Dragnea și aliatul său fidel, inculpatul Călin Popescu Tăriceanu. Cei doi fiind și reprezentanții altor iubitori de corupție care fie sunt membri ai partidelor din care fac parte cei doi fie sunt susținătorii lor electorali.

Niciun comentariu: