joi, 26 ianuarie 2017

Miniștrii nu au evaluat corect prioritățile. Infractorul Dragnea le-a reamintit. Mai puțină apărare și securitate !

După plimbarea până în America lui Trump, la pupat condurii noului „stăpân”, infractorul Liviu Dragnea, șeful grupului anti-național de la PSD, s-a arătat deranjat de bugetul „construit” în lipsa lui și, pentru a nu mai avea surpriza unei „vizite neplanificate” la Guvern a Președintelui Klaus Iohannis, a convocat miniștrii la partid, la PSD, la entitatea politică privată pe care o conduce. Legal ? Aiurea ! Ilegal până la Dumnezeu. Este o subordonare a Guvernului unei entități politice private ! Este eliminat Parlamentul din ecuație, urmând ca parlamentarii controlați de infractorul Liviu Dragnea să ridice cu entuziasm mâna sus pentru votarea unui buget construit în altă parte decât în clădirea Guvernului. Să trăiască stăpânul Dragnea ! Vor striga cu mândrie în glas PSD-iștii din Parlament alături de „liberalii” lui Tăriceanu (aud că ALDE se întărește cu foștii PDL-iști care nu au putut suporta fuziunea cu PNL !).

Se pare că Apărarea va primi doar 1,35% din PIB în 2017, în loc de 2%, cum este prevăzut în Protocolul semnat de toate partidele politice în 2015 la Cotroceni ! Restul urmează a se obține, spun cei de la MApN din credite angajate pe proiecte. Fleoșc ! Să mutiți voi că se vor angaja credite ?

Problema cu 2% din PIB este una de politică de apărare, pentru că se alocă din substanța propriilor venituri. Creditele angajament sunt relative. Sunt posibile împrumuturi, condiționate de capacitatea României de a le contracta la un moment dat. Nu mai are capacitate, nu le mai contractează iar angajamentul pică. Nu reflectă politica statului în domeniul apărării angajată în cadrul summit-urilor NATO, nu respectă angajamentele internaționale asumate de statul român în fața celorlalți parteneri din NATO privind întărirea capacității de apărare a României pentru a-și îndeplini propriile obiective de apărare națională. Nu mai sunt admise „fentele” unor state care prin sub-finanțarea apărării obligă alte state membre NATO să facă eforturi mai mari pentru asigurarea apărării comune.

Pe de altă parte, creditele angajament prevăzute în bugetul apărării sunt un transfer de efort bugetar către bugetele viitoare sau, mai pe șleau spus, către guvernele viitoare. Ele nu au același efect ca în domeniile economice. Nu sprijină producerea de plus-valoare, nu stimulează creșterea economică, nu sprijină modernizarea economiei. Pur și simplu intră la consum. Poate fi un consum util, dar nu pentru producție și mai ales, având exemplul Greciei, poate duce la destabilizarea economică a țării. Generațiile viitoare sunt chemate să plătească echipamente militare care, la momentul plății, pot fi depășite din punct de vedere tehnic și al capacității de răspuns la noile tehnologii folosite pe câmpul de luptă. Nasol !

De ce face infractorul Liviu Dragnea așa ceva ? Din răzbunare. Vrea să se răzbune pe Președintele Klaus Iohannis care este un mare obstacol pentru el ca persoană în dorința lui bolnavă de a deveni „stăpânul” absolut al României.

Nu este destul. Bugetul alocat SRI suferă, la rândul lui, amputări severe. Cu până la 10% mai puțin decât alocarea din 2016 ! În condițiile în care cheltuielile SRI pentru securitatea țării au fost mai mari în 2016 decât alocarea bugetară inițială. Pentru cei care gândesc normal și nu prin intermediul mesajelor de propagandă ale PSD și ALDE, actul de amputare al bugetului SRI, în condițiile în care munca acestui serviciu a cerut eforturi suplimentare pentru contracararea actelor teroriste și prevenirea imixtiunii unor agenții străine în activitatea statului român, este, la fel ca în cazul MApN o „sancțiune” la adresa Președintelui Klaus Iohannis și, de fapt, a României. Se poate spune, fără a greși, că deciziile luate de infractorul Liviu Dragnea sunt destinate a arăta „cine este stăpânul”. Degeaba România, prin Președintele său și celelalte instituții ale statului abilitate, au angajat țara pe o anumită linie de conduită internă și internațională, vine infractorul Liviu Dragnea și spune: eu dispun. Ce atâta pregătire pentru apărarea țării, ce atâta efort pentru întărirea securității țării, nu mai este nevoie de ele ! Mai puțină apărare, mai puțină securitate.

Este evident că infractorul Liviu Dragnea este un personaj primitiv în gândire. Mai puțină apărare, mai puțină securitate, mai puțină ordine publică (și MAI ia fost redus bugetul !), mai puțină Justiție înseamnă mai puțină încredere în economie, mai puțină încredere din partea investitorilor români cu capacitatea de a investi. Din moment ce o țară renunță la propria apărare și securitate, investițiile fug. Se duc la cei care sunt preocupați de aceste domenii sensibile pentru stabilitatea unei țări.

Eduard Hellvig arată clar niște lucruri:

Am explicat comisiei modul de fundamentare a bugetului SRI. Știu, sunt conștient că există dezbaterea publică o percepție cu privire la bugetul SRI. Sunt, la fel ca și dumneavoastră, atent la orice lucru cu privire la ceea ce înseamnă banul public. Am pus accent pe următoarele coordonate: amplificarea amenințărilor ce țin de terorism, contraspionaj, crimă organizată și agresiuni cibernetice.Toate aceste lucruri au generat o solicitare sau mai exact o suprasolicitare a Serviciului, cu impact direct asupra bugetului instituției

Calitatea țării noastre de membru al Alianței Nord Atlantice obligă participarea la asigurarea securității colective cu o sumă semnificativă a bugetului SRI ... Dau un exemplu. SRI împreună cu celelalte instituții de inteligence din România — SIE și Direcția de Informații Militare — este al doilea contributor pe segmentul de analiză la NATO, după Statele Unite. Este un efort pe care îl facem zi de zi astfel încât decidenții NATO să ia deciziile în cunoștință de cauză și de cunoștință strategică ale statului român

Trebuie să vă spun cu toată responsabilitatea, ca să suplinim ce fac alte servicii cu tehnologia avansată și extrem de costisitoare, SRI o face cu angajații. Asta presupune costuri și asta din păcate pentru securitatea națională presupune un efort bugetar adecvat. Înțeleg discuțiile care sunt în spațiul public cu privire la buget, dar cheltuielile de asigurarea securității întotdeauna vor fi mai mici decât cele de insecuritate

Țuțuianu, în linie cu „exigențele” expuse de infractorul Liviu Dragnea are însă o altă părere:

Eu cred că un buget trebuie să răspundă la două cerințe: pe de o parte, să asigure resursele necesare pentru funcționarea instituției, și asta e valabil pentru orice instituție publică. În al doilea rând, un buget trebuie să țină cont și de resursele pe care le are la un moment dat o țară, pentru că, sigur, nevoile sunt multe. Cifra pe care o avem astăzi, ca să vă dau un element concret, comunicată de Ministerul de Finanțe, a fost revizuită zilele acestea, bugetul SRI va fi undeva cu 9,4 — 10% mai mic pe ultima comunicare oficială, decât bugetul în execuție al anului precedent

Ca să fim mai exacți, MApN, SRI, MAI, ANI, Justiția vor funcționa în „regim de avarie”. Asta este voia infractorului Liviu Dragnea ! Din moment ce parlamentarul PSD Țuțuianu afirmă condiția „resurselor pe care le are la un moment dat o țară”, treaba este clară. Numai că infractorul Liviu Dragnea și lingăii care îl aplaudă se contrazic singuri. Resursele proiectate în România anului 2016 au fost bazate pe un PIB de 165 mld. euro. Proiecția PSD, bla-bla-bla-ul mediatic, se duce la un PIB de 185 mld. euro ! Păi cum ... resursele în 2017 vor fi mai mici ca în 2016 ?!

Am preluat informațiile de la Agerpres.

Niciun comentariu: