duminică, 29 ianuarie 2017

Am avut „un covrig” cu o gaură mai mică și nu ne-a plăcut, așa că vom avea un covrig mai mic și „o gaură” mai mare. Pentru majoritatea „nesătulă”.

Poporul nu a mai vrut „covrigul” cu o gaură mică, și-a dorit gaura lui, dar să fie mai mare, din destul pentru toți. Ei bine, Comisia Națională de Prognoză a înțeles „durerea” națiunii și voința „stăpânului” infractor Dragnea și a lucrat de zor la conceptualizarea „găurii” îndestulătoare.

În toamna anului trecut, CNP a dat niște calcule având în vedere o proiecție echilibrată a economiei și a celorlalte elemente de dezvoltare. După un an cât de cât echilibrat deși, trebuie să o recunoaștem, dinspre Parlament au tot venit legi cu pomeni electorale pe care Guvernul a fost obligat să le ia în calcul. Totul cu scopul ca fostul Guvern să clacheze iar PSD-ul condus de infractorul Liviu Dragnea să apară în fața națiunii ca Mesia.

Anul acesta, CNP a refăcut calculele conform deciziei politice a infractorului Liviua Dragnea. Prognoza CNP trebuie să bată exact, dacă nu chiar și mai departe de prognoza făcută în biroul de la partid al infractorului Liviu Dragnea. De ce ? Simplu. Infractorul Liviu Dragnea are nevoie de un document formal, emis de o autoritate a statului, care să „confirme viziunea politică” pe care el, infractorul Dragnea și ai lui, a anunțat-o în campania electorală.

La „cursdeguvernare” există un articol interesant. Făcut cu materialul clinetului, nu cu invenții ca la Antena 3 și România Tv.

Miracol economic la Comisia de Prognoză, după vizita lui Moș Crăciun: În doar 2 luni, creșterea salariilor reale s-a dublat, iar PIB a sporit cu încă o creștere anuală” scris de Marin Pană.

Citiți articolul ! Este foarte instructiv. Poate fi înțeles și de către cei care au sperat că se pot hrăni cu gaura covrigului și nu din corpul acestuia.

Pentru că autorul amintește de „marile realizări” prognozate pe timpul comunismului, perioadă de care tineretul care a votat voios cu PSD sau ALDE nu are habar, dar și spre rușinea celor care au trăit acele vremuri dar au ales exact pe continuatorul lor, hai să mai vin și eu cu niște exemple. Reale.

Pe timpuri, timpurile de care autorul amintește în articol, eram la Sulina. Nebunia „agriculturii” pe orice palmă de teren era în floare. Toți trebuiau să își ia angajamente că vor respecta directivele partidului. Așa s-a primit la Sulina „poruncă” de la „luminații partidului” să se obțină recolte de grâu și porumb, secară și plante tehnice de pe terenurile existente. La Sulina, terenuri ... sufletul. Deștepții au calculat suprafața grindului Letea ca fiind suprafață pe care se pot scoate producții agricole. Sulina, o fâșie de nisip de-a lungul Dunării, a fost și ea „măsurată” și împărțită pe zone de producție agricolă. Toate instituțiile deconcentrate au primit sarcini de producție. Eu trebuia să scot de pe cei 20m de-a lungul brațului Chilia și Musura (zonă inundată !) câte 1500 kg boabe grâu la hectar la care trebuia să mai adaug și 20 m de-a lungul plajelor la mare. Pe lângă grâu trebuia să scot și aproape 3000kg boabe de porumb. Când le-am spus că cei care mi-au stabilit sarcini agricole sunt duși cu capul, mi-am luat „papara”.

Ce face acum CNP este exact la fel ca atunci. Mărește suprafața găurii și micșorează covrigul în partea lui comestibilă. Ca suprafață arată „apetisant” pentru nehaliții care au votat sau au lăsat PSD și ALDE să câștige alegerile. Ca rezultat vom vedea că din rahat nu poți face bici și este imposibil ca acesta să pocnească.

Îmi mai vine în minte un banc. Era și la noi dar îl aveau și ungurii. Cei de peste graniță, nu ai noștri.

La frontieră, un ungur vede un rus. Intră în vorbă. Apoi scot să mănânce ceva. Ungurul întreabă: ce mănânci ? Rusul: pâine cu marmeladă. Dar tu ? Ungurul: pâine cu brânză și carne. Da, dar noi îl avem pe Gorbaciov !

Cred că ne apropiem de momentul în care noi vom da răspunsul asemănător cu al rusului: da, dar noi îl avem pe Dragnea.

Niciun comentariu: