sâmbătă, 1 septembrie 2018

Intervenția președintelui PNL, Ludovic Orban, la Digi 24, din această seară

Intervenția președintelui PNL, Ludovic Orban, la Digi 24, din această seară, 01 septembrie 2018:

(Un anunț important la ședința CEx a PSD, e posibil ca actuala coaliție de guvernare să aibă un candidat comun, acesta să fie Călin
Popescu Tăriceanu. Un motiv de îngrijorare pentru PNL această posibilă candidatură, dnule Orban?)

Conform declarațiilor nu s-a luat nicio decizie legată de acest subiect, și în general nu s-a luat nicio decizie. Singura decizie care s-a luat... a fost respinsă propunerea privind-o pe Carmen Dan, ceea ce mie îmi arată că întreaga conducere PSD a aplaudat intervenția brutală a forțelor de ordine împotriva cetățenilor români pașnici.

De asemenea, am mai văzut din declarațiile unui lider PSD că Dragnea și cu Carmen Dan fac poliție politică, se ocupă de înregistrări ilegale a corespondenței electronice, a corespondenței pe WhatsApp și pe SMS. De asemenea, am văzut că conducerea PSD blochează toate proiectele pentru bucureșteni, adică acționează împotriva intereselor generale ale bucureștenilor. Asta am văzut din declarații.

Decizie, nu s-a luat nicio decizie. Practic nu s-a întâmplat nimic, nimeni nu a spus un cuvânt rău despre Dragnea, nimeni nu a spus un cuvânt rău despre Dăncilă. Dăncilă e în continuare ținută în funcție împreună cu Guvernul de 2 bani compus din indivizi care nu au nici cea mai mică calitate ca să ocupe astfel de poziții publice.

După ședința CEx al PSD singura concluzie pe care o trag este că la nivelul conducerii oamenii s-au rupt complet de realitatea cotidiană din societatea românească și să sunt mânați de o acțiune doar în interes personal și ignoră orice fel de opinie a cetățenilor români.

(Devine în acest moment PSD un oponent mai puternic sau mai ușor de combătut din partea dv ca Opoziție?)

Noi vom încerca la nivel parlamentar să convingem cât mai mulți parlamentari care astăzi sunt în majoritatea guvernamentală, să-i facem să înțeleagă că fac un rău imens României dacă mai sprijină acest Guvern, și în general sistemul de putere dominat de Dragnea și de baronii lui de casă. Practic, în România condusă de Dragnea nu mai există Guvern, pentru că Guvernul este format din niște indivizi cu o inteligență sub medie și cu o pregătire mai mult decât proastă, care au o singură „calitate” și anume aceea de a răspunde la comenzile șefului. În România nu mai avem instituții care să acționeze în interesul cetățeanului, ci avem doar instituții care acționează la comanda și în interesul grupului dominant în PSD. În România nu mai avem politici publice care să îmbunătățească viața oamenilor, ci întreaga guvernare este preocupată de rezolvarea problemelor personale ale lui Liviu Dragnea și a ciracilor lui.

Mai rar a fost vreodată un Guvern și o conducere atât de îndepărtată de oameni, atât de ruptă de realitatea vieții de zi cu zi, așa cum este guvernarea astăzi.

Deci, noi vom încerca de asemenea să...tot ce nu e PSD să-i determinăm să înțeleagă că este vital pentru România să punem punct acestei dominații profund dăunătoare pentru România care a făcut praf imaginea publică a României și care distruge democrația și perspectivele de dezvoltare ale României.

(Ce să se fi schimbat, dnule Orban, în percepția acestor parlamentari care reprezintă coaliția de guvernare de la ultimele discuții, din...?)

Să știți că situația din CEx-ul PSD este diferită de cea de la nivelul Parlamentului României și este complet...e și mai diferită de situația inclusiv de la baza PSD, pentru că totuși primarii PSD sau membrii partidului de guvernământ, ei nu trăiesc pe Lună sau în birouri departe de lume pitiți în spatele geamurilor fumurii și a ușilor capitonate. Totuși, mai au contact cu realitatea și oamenii înțeleg că astăzi peste 80% dintre români nu mai vor acest Guvern, nu mai vor acest sistem de putere. Înțeleg că inclusiv PSD-ul este distrus de actuala conducere a PSD și de dezastrul guvernării sub conducerea lui Liviu Dragnea. Or, și la nivelul Parlamentului e posibil să convingem oameni, care sunt chiar și în PSD, că este bine inclusiv pentru PSD să contribuie la încetarea acestui sistem de dominație profund nedemocratic pe care l-a instalat Dragnea și cu camarila lui.

(Există voci la nivelul Opoziției care susțin că este cazul ca inclusiv Opoziție să aibă un candidat unic. PNL și-a anunțat deja susținerea pentru actualul președinte, Klaus Iohannis. Dacă ceilalți din Opoziție ar vrea un alt candidat, e loc de discuții din partea dv?)

PNL a luat o decizie clară, unanimă, în Consiliul Național al partidului, de susținere a candidaturii lui Klaus Iohannis. Astăzi Klaus Iohannis este de departe liderul cel mai bine văzut dintre toți liderii Opoziției și cred că mai degrabă ar fi utilă susținerea candidaturii lui Klaus Iohannis și de alte forțe care nu sunt cu PSD. Așa ar fi bine. Până la urmă nu putem noi să convingem alte formațiuni politice să decidă care le este strategia. Noi spunem ceea ce este bine. Oricum, intenția noastră este cel puțin la nivel parlamentar să îmbunătățim dialogul, să îmbunătățim cooperarea, să ne coordonăm mai bine acțiunile comune la nivelul Opoziție astfel încât să le creăm probleme (celor din PSD) și să generăm o capacitate suplimentară de a ne lupta cu toate nenorocirile pe care le pune la cale PSD.

Niciun comentariu: