duminică, 2 septembrie 2018

Melodrama PSD continuă cu alegerile interne. Inclusiv la București

Mediafax.

Firea este interimară la București. Alți interimari sunt la Botoşani, Suceava, Cluj, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu.

La congresul lor au schimbat schimbarea și alegerile interne nu se mai fac cu votul tuturor membrilor, pe organizații ci prin delegați. Adică, prin metoda mult mai sigură a delegaților aleși cu grijă (pentru viitorul partidului și al țării, oameni de încredere, buni votanți, ascultători).

Cetind eu ce scrie la agenția de presă, trag concluzia că în PSD se practică soluția luării de la județ a liderului ce deține controlul și ducerea lui la un organism central unde poate fi controlat. Așa a fost scos de la Brăila ex-premierul Mihai Tudose, de la Giurgiu a fost scos Niculae Bădălău etc. Bag seama că de la Vrancea Marian Oprișan a evitat „capcana” promovării și a rămas pe loc astfel că are sub control nu doar organizația ci aproape tot județul.

Fiind alegeri cu delegați, fiind în joc menținerea sau nu a unor persoane incomode în partid, mare lucru de nu își face loc aghiuță prin zonă. Unii care încă mai erau ținuți de niște ațe prin PSD au toate șansele să își scrie demisiile. Pentru că inculpatul Dragnea nu suportă insubordonarea, este mai mult decât evident că la conducerile filialelor unde se vor desfășura alegerile vor fi jocuri dure pentru preluarea puterii. Giurgiu va fi un județ cu „bătute” la fel ca la Brăila. Bădălău și Tudose sunt deja printre „prietenii” de suflet ai infractorului Dragnea.

La București cucoana Firea este interimar. Dar la București este și Androneasca membră a PSD. Din sărăcia de informații privind PSD București se pare că doar la Sectorul 5 are infractorul Dragnea lipici (eu cred că are în mai multe sectoare, ce naiba!). PSD-iștii de la S5 sunt cei care au forțat demisia lui Robert Negoiță din fruntea organizației PSD de la Capitală. Tot la Sectorul 5 este primarul Daniel Florea cel pus de infractorul Liviu Dragnea să ceară demiterea prefectului Speranța Cliseru. Bag seama că și Bucureștiul va avea parte de o bătălie. Deocamdată, cucoana Firea lasă impresia că stăpânește Bucureștiul. Cum pentru infractorul Liviu Dragnea și gașca care îl acompaniază la conducerea PSD pierderea controlului partidului asupra Bucureștiului poate reprezenta pierderea unor alegeri, cele mai apropiate fiind europarlamentarele cu efect de domină asupra puterii în partid, organizarea alegerilor interne este cea mai sigură modalitate de a schimba pe Firea de la conducerea interimară a PSD București cu un fidel sau o fidea de-a infractorului Dragnea obținând astfel chiar mai mult. Controlul Capitalei! Cu un alt conducător la București care are putere de decizie asupra consilierilor locali, în special a celor generali, primărizda Firea devine o umbră. Fie pleacă din PSD, fie pleacă capul să nu îi fie tăiat.

Ieri, după ce a ieșit de la CEx, Firea s-a vrut „bombă” dar se pare că până la urmă va rămâne „petardă”. Pocnește dar nu rănește. A ocupat spațiul publicistic cu declarații deranjante pentru infractorul Liviu Dragnea și apropiații lui dar, în sprijinul unui PSD cu fața umană (oximoron). Știrea asta, cu alegerile interne, schimbă treaba. Nu cred, sincer să fiu, că infractorul Liviu Dragnea va scăpa ocazia și nu o va „tăbăci” cum trebuie pe Firea. Ori el, ori ea. Altă cale nu există. Recuperarea Bucureștiului din mâinile lui Firea devine o prioritate pentru PSD. Altfel, fie își schimbă conducerea, adică îl elimină pe infractorul Dragnea și toată echipa care îl asistă, fie pierde toate alegerile viitoare.

Alături, Victor Viorel Ponta cu ProRomânia lui așteaptă. Deocamdată tulburările din PSD îi sunt favorabile. Infractorul Liviu Dragnea pierde oamenii care au făcut PSD-ul ce este acum. Îi elimină dacă nu i se supun. Și așa, supunerea este doar temporară. Infractorul are zilele de libertate numărate. Condamnarea definitivă bate la ușă, cu toate manevrele făcute de avocatul infractorilor din Guvernul României, Tudorel Toader. Deocamdată, infractorul „caută pace”. Replica lui Mihai Tudose de la CEx publicată de jurnaliști, ca Dragnea să își bage undeva funcțiile cu care îl ademenește, ne arată că Dragnea caută „pacea” și că îi este refuzată. De aceea cred că alegerile interne vor fi dure iar infractorul Dragnea se va folosi de ele pentru a-și elimina opozanții. Iar Firea este pe făraș dacă infractorului Dragnea îi va ieși socoteala.

Melodrama din PSD continuă. Scenariile se actualizează acum. Au apărut elemente noi ce impun măsuri care nu suferă amânare. Zilele ce urmează fie ne vor arăta scene ale împăcării fie ne vor arăta crucificări demonstrative. Prostimea „multă” cere decapitări. Ori la bal, ori la spital.

Niciun comentariu: