sâmbătă, 22 septembrie 2018

Afacerea „promotorii” dar și altele din campania USR


USR, cel frumos, deștept, „altfel” are inițiative preluate de la alții pe care le duce, cu mult zgomot, spre finalizare. Refuză colaborările sau se opun inițiativelor altora. Teama de a se pierde în „marea masă” este imensă. Ei sunt altfel. Dar altfel, nu așa de florile mărului!

Au preluat campania civică „fără penali în funcții publice”, și-au stabilit niște ținte grandioase și au trecut la treabă. Pe etape dar în special la final, trebuie ca lumea să vadă că USR și doar USR este cel care bla, bla, bla ...

Informațiile au început să curgă. Colo o informație, dincolo mai multe, pe măsură ce informațiile vin jurnaliștii sapă mai adânc. Colo, la primăria nu știu care au fost refuzate „toate” semnăturile - evident, primarii fiind de la PSD, nici că putea fi altfel (!) -, dincolo un USR-ist mai cinstit (opa, ce cuvânt am spus?!) reclamă că multe semnături adunate de ei sunt de la promotori și că sunt falsuri!

Ieri la Arad mare tevatură. Organizația USR acuză pe primarul Gheorghe Falcă și îi cere urgent demisia (da urgent, nu glumă!) pentru că a anulat toate semnăturile colectate (presa pro-USR a intrat în sevraj, site-urile și postacii USR au invadat Facebook-ul), primarul și primăria dezmint, arată că s-au încadrat în termenul legal cu verificările (15 zile de la depunere!) dar că din aproape 21.000 de semnături depuse ceva peste 14.000 sunt valide restul de peste 6.000 sunt ... falsuri! Nu știu cât este de adevărat dar se vorbește despre morți, dispăruți, persoane care nu există, persoane care nu mai locuiesc în Arad etc. Cred că cei de la USR Arad au vrut să bată recordul de strângere a semnăturilor la nivel județean, să adună cu mult mai mult decât necesarul de peste 20.000 de județ. Hm! Gânduri de mărire, listele electorale așteaptă merituoșii etc. Doar cu municipiul Arad ar fi rezolvat problema județului!

Sunt sigur că majoritatea membrilor USR care au stat o lună în campania de strângere a semnăturilor sunt oameni de foarte bună credință, că au lucrat cinstit, că au informat corect oamenii despre ce este vorba. Nu încape nici o îndoială. Sunt sigur că o mare parte dintre voluntarii care au sprijinit USR dar și alte formațiuni politice sau ONG-uri care au strâns semnături (inclusiv PNL a participat activ la acțiune!), sunt oameni de foarte bună credință. Eu și soția am semnat pe un tabel al unui voluntar care nu este membru USR și nici nu are de gând să devină vreodată. Nici nu aduna semnături pentru USR! Dar, unii lideri județeni și locali ai USR au vrut mai mult. Mult mai mult. Așa că au apelat la „prestatorii de servicii politice”. Promotorii! Iar de aici vin majoritatea problemelor lor actuale. Ale celor din USR, desigur. Pentru că de aici, nu este exclus să fie și dintre unii membri ai USR care să fi „prestat” la fel, au apărut faptele cu caracter infracțional: falsul intelectual și uzul de fals. Urmează ca listele care au ajuns la procurori, depuse de primăriile care le consideră dubioase, să confirme sau să infirme (în egală măsură) caracterul infracțional al „colectării” semnăturilor.

Partidele, ONG-urile etc. care vor să facă o acțiune civică și au nevoie de semnături apelează, în cele mai multe cazuri, la anumite „grupări” care „s-au specializat” în domeniu. Se duc negocieri, se convine prețul pe număr de semnături sau pe pagini de câte 10 semnături, se bate palma și „specialiștii” trec la treabă. „Specialiștii” au tot încheiat „contracte” de acest fel de-a lungul timpului și sunt foarte bine „pregătiți”. Listele adunate ba pentru PSD, ba pentru PNL, ba pentru CpF, ba pentru USR chiar sau altă formațiune politică au fost predate în original și, sunt sigur, au fost copiate și puse la dosarul „grupului de specialiști”, în baza de date.

Este rezonabil să bănui că unele grupuri de „specialiști” și-au organizat o bază de date. Poate că fiind mai buni organizatori, au pus „baza de date” în ordine, după necesități, pe adrese, pe secții de votare, pe localități și județe. Au probabil și o formă de control asupra evoluției din localități - în sensul bifării celor care au decedat sau au părăsit țara și nu au mai dat pe acasă de ceva timp. Dacă nu au nevoie de semnăturile acestora, nu le vor pune, dacă însă li se cere un număr mai mare de semnături, vor fi „prezenți” pe tabelele „completate” și decedații și plecații sau pușcăriașii de prin nu știu care penitenciar. Au oameni care se ocupă de completarea tabelelor și capabili să imite semnăturile.

Se pare că cei din USR au apelat la astfel de „organizații”. Nu este exclus ca „organizațiile” să fi participat cu membri la corturile de campanie, pentru completarea „bazei de date”. Ar fi o acțiune absolut normală din partea lor.

Bănuiesc că „organizațiile” au impus ca membrii lor să nu semneze tabelele ca persoane care le-au colectat! Au primit formularele goale, le-au dat completate, organizația locală a USR a avut sarcina de a pune membrii săi să semneze că ei au completat tabelele iar liderii locali să semneze pentru autenticitate.

Ei bine, informațiile care sunt „pe piață” asta spun. Liderii locali ai USR au apelat la astfel de organizații pentru a aduna semnăturile necesare validării campaniei! Mai pe românește, au apelat la falsuri!

La Arad situația este clară. Peste 6.000 de semnături sunt prezumate a fi false! Iar asta ne spune că fie USR Arad a apelat la „promotori”, fie a acționat la fel ca „promotorii”! Adică, au apelat la baza de date proprie cu semnături adunate anterior și au falsificat tabelele pentru această campanie! Ambele posibilități sunt valabile, pentru că în alte județe, spune „lumea”, cam așa s-a procedat!

Cazul de la Arad a adus în față și o altă realitate. Adversarul USR nu este PSD! Singurul adversar al USR, de la înființarea ca USB, este PNL. Prin acuzele aduse PNL, USR și susținătorii caută să acopere acțiunile infracționale ale organizațiilor USR care au strâns semnăturile pentru campania civică (confiscată de USR!), „fără penali în funcții publice”. Campanie bună, de aceea și liberalii, începând cu liderii lor au semnat tabelele, chiar dacă în Parlament există proiectul de lege al PNL cu aceeași temă!

Având în vedere campania brutală a USR împotriva PNL din aceste zile, încep să am dubii cu privire la seriozitatea USR. Mari dubii! De la cine vrea voturi USR în Parlament pentru proiectul de lege de revizuire a Constituției? Din moment ce atacă brutal și mizer PNL, principalul partid din opoziția parlamentară, al doilea partid ca mărime din țară, principalul adversar politic al PSD, cei din USR vor recurge la șantaj media asupra PNL (metodă validată de USR și susținută din interes de unele posturi media care se fac a fi împotriva PSD) sau au garanția din partea celor de la PSD sau ALDE (probabil viitorii lor colegi din Parlamentul European dacă USR prinde locuri la PE) că le vor da votul pe inițiativa legislativă?

Având în vedere faptul că informațiile despre ilegalitățile comise de USR la colectarea semnăturilor încep să se adune și prezumția că acele ilegalități s-au comis se întărește, trag concluzia că USR a trecut la aplicarea tradițională a zicalei românești „Hoțul strigă hoții!”.

Este jenant să constați că semnătura ta, dată cu bună credință, pentru ideea „fără penali în funcții publice” este folosită de unii care se folosesc de acțiuni infracționale pentru a obține succesul politic. Fără echivoc, USR s-a folosit de această campanie pentru a obține notorietate și a crește în preferințele electoratului! Vine perioada alegerilor de tot felul iar dorința lor de parvenire este atât de mare încât au ajuns să comită infracțiuni pentru a ajunge în față. Pe lângă alte comportamente reprobabile. Dar cum în politică se spune că totul este permis, trebuie să luăm ca atare situația și, din mult-puținul pe care îl înțelegem să arătăm care este adevărul.

Nu pot fi de acord ca în funcțiile de demnitate publică să ajungă cei care se folosesc de infracțiuni ca falsul și uzul de fals pentru a accede la putere. Ce naiba! Schimbăm PSD cu USR!

Niciun comentariu: