sâmbătă, 22 septembrie 2018

Ludovic Orban, intervenție la Digi24

Intervenția președintelui PNL, Ludovic Orban, la Digi24 - 22 sept 2018

(Domnule Orban, dacă facem referire la declarația domnului Dragnea de aseară că sunt miniștri care ar trebui remaniați, care ar fi aceștia din punctul dv. de vedere?)

După standardele anunțate de Dragnea, primul remaniat ar trebui să fie primul-ministru, care nu știe nici să citească, dar apoi să vorbească liber și care la fiecare prezență publică mai comite câte o gafă.

Cum poate Dancilă să evalueze capacitatea de comunicare a altor miniștri atâta timp cât ea habar nu are ce înseamnă comunicarea.

Ziua de ieri reprezintă o zi neagră pentru PSD în primul rând. Sigur că Dragnea a supraviețuit, dar PSD a murit. Practic conducerea PSD a validat modul catastrofal  în care este condusă România de către o camarilă a lui Liviu Dragnea, care în loc să se ocupe de rezolvarea problemelor grave din societatea românească, nu face altceva decât să facă continue reglări de conturi  în interiorul PSD.

(Liviu Dragnea, rămâne  în continuare cel puțin la șefia partidului, dar dacă  acesta nu ar mai fi de mâine președintele partidului, asta ar fi o soluție?) 

Mă puneți pe mine să vă spun? Eu am spus foarte clar ceea ce am avut de spus legat de PSD. PSD sub conducerea lui Dragnea, a generat instabilitate politică, a generat cele mai proaste guverne de după revoluție, iar Guvernul Dăncilă cred că e cel mai prost Guvern din istoria României. Nu a respectat mai nimic din ceea ce a promis oamenilor în campania din 2016 și furnizează României scandaluri perpetue, degradarea constantă a capacităților administrative, distrugerea oricărei eficiențe a sistemelor publice, sistemele de educație, de  sănătate, folosirea forțelor de ordine împotriva cetățenilor pașnici și determinarea acestora să comită brutalități împotriva oamenilor așa cum a fost în data de 10 august și distrugerea imaginii externe a României, prin tot ceea ce face PSD.

Din punctul meu de vedere, PSD este un partid care nu înțelege democrația, un partid care a rămas înțepenit într-o mentalitate nu comunistă, într-o mentalitate feudală, care este condus de niște indivizi, pentru care abuzul reprezintă o normalitate, care se consideră niște satrapi județeni și care nu respectă sub nicio formă drepturile și libertățile oamenilor și nu înțeleg sub nicio formă lumea în care trăiesc și exigențele care se impun unor oameni care dețin funcții publice.

Dacă ei se simt bine cu Dragnea în fruntea lor, este problema lor. În ceea ce mă privește pe mine, eu consider că  Dragnea și toată conducerea PSD, cum s-a văzut ieri, reprezintă un rău imens pentru România, și oricine din PSD vrea să schimbe aceste lucruri și înțelege că Dragnea e un rău și pentru România și pentru PSD, poate să facă ceea ce este normal și fieresc, să contribuie la căderea Guvernului, pentru că asta este cea mai importantă armă a lui Liviu Dragnea cu care reușește să se mențină la putere - controlul asupra Guvernului și posibilitatea de a-i cumpăra pe eventualii opozanți, care își dau seama că lucrurile care merg într-o direcție total greșită, cu funcții în Guvern.

Niciun comentariu: