vineri, 7 septembrie 2018

Biroul Executiv al PNL: Sinteza discuțiilor - ședința din 3 septembrie 2018

Biroul Executiv al PNL: Sinteza discuțiilor - ședința din 3 septembrie 2018

Stabilirea grupului de negociere pentru pregătirea moțiunii

Domnul Ludovic Orban propune constituirea unui grup de lucru în vederea pregătirii moțiunii de cenzură, precum și a negocierii pentru susținerea acesteia în grupurile parlamentare atât de la Cameră cât și de la Senat. Componența grupului de negociere va fi propusa săptămâna viitoare.



Legea Off-shore


  • Domnul Ludovic Orban precizează că poziția Partidului Național Liberal cu privire la Legea Off-shore este de susține a unei impozitări normale, prin schimbarea formulei de calcul și revenirea la formula inițială de calcul. Resursele financiare obținute de statul român de pe urma exploatării gazelor naturale să poată fi folosite pentru investiții în companii care utilizează gazul natural pentru realizarea de produse cu valoare adăugată. De asemenea, propune constituirea unui grup de lucru format din domnii Lucian Bode, Virgil Popescu și Bogdan Huțucă pentru elaborarea unei strategii mai ample.
  • Domnul Ion Ștefan propune ca PNL să vină cu amendamente la această lege, la art.9, al.7, prin care să susțină un program național de investiții de conectare a gospodăriilor populației (65%) la rețeaua de gaze.
  • Domnul Lucian Bode arată că PNL ar trebui să constituie un grup de lucru în cadrul Comisiei de specialitate care să propună un proiect de strategie națională privind resursele de gaze naturale din Marea Neagră.



Demersurile PNL privind activitatea parlamentară în prima lună:


1. Audierea prim-ministrului Viorica Dăncilă

Domnul Ludovic Orban subliniază că s-a depus în cadrul procedurii Ora Guvernului solicitarea din partea grupului Partidului Național Liberal de audiere a premierului Vasilica Viorica Dăncilă în Camera Deputaților, pentru a da seamă de responsabilitățile subordonaților săi din cadrul Guvernului și din cadrul Prefecturii, Jandarmeriei și a celorlalte instituții de forță, ca urmare a intervenției brutale în reprimarea manifestației din 10 august.


2. Comisia de anchetă privind reprimarea protestelor din 10 august

Doamna Raluca Turcan informează că s-a depus o solicitare alături de colegii de la USR, privitor la înființarea comisiei de anchetă legată de reprimarea brutală a manifestației pașnice care a avut loc în data de 10 august, ce va intra pe ordinea de zi a acestei săptămâni.


​3. Plângerea penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru neconvocarea sesiunii extraordinare

Domnul Ludovic Orban menționează că s-a făcut o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru neconvocarea acestui for în sesiune extraordinară, ce va fi depusă de deputaţii liberali. S-a luat decizia ca plângerea să fie depusă de deputaţi, lăsând la latitudinea fiecărui deputat dacă semnează sau nu semnează această sesizare contra lui Liviu Dragnea.


​4. Depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan

Textul moțiunii simple a fost prezentat, în sinteză, de domnul Ovidiu Raețchi.
Domnul Ludovic Orban solicită definitivarea textului moțiunii simple prezentate de domnul Ovidiu Raețchi. A fost aprobată de principiu moțiunea simplă împotriva doamnei Carmen Dan și va fi depusă miercuri, 5 sept.a.c. după audierea doamnei Carmen Dan.
Domnul Florin Roman propune schimbarea strategiei de comunicare la Comisia de Apărare de la Senat, unde președinte este domnul Marcel Vela.


Scrisoarea deschisă a PNL către prim-ministrul României, Viorica Dăncilă

Domnul Laurențiu Leoreanu prezintă scrisoarea deschisă a Partidului Național Liberal către prim-ministrul Viorica Dăncilă, privind compensarea veniturilor de la bugetul local, care se va trimite miercuri, 5 sept., după ședința CSAT.


Grup de lucru cu vicepreședinții

Domnul Ludovic Orban propune o întâlnire cu vicepreședinții regionali și secretarul general, luni, 3 sept., ora 18, cu următoarele teme: evaluarea activității filialelor pe trimestrul I, dar și pregătirea raportului de activitate pe ultimul trimestru.


Diverse 


  • Domnul Lucian Heiuș prezintă programul Serbărilor Naționale de la Țebea, Hunedoara, ce vor avea loc în ziua de 9 septembrie.
  • Domnul Lucian Bode adresează invitație tuturor membrilor BEx la comemorarea evenimentelor de la Treznea, Sălaj, ce va avea loc pe 9 sept.a.c.
  • Domnul Ludovic Orban propune ca o echipă formată din Nicolae Giugea, Adrian Oros, Cristian Buican si Gheorghe Falcă să lucreze la finalizarea pliantului privind pesta porcină africană, ce va fi distribuit tuturor filialelor PNL. De asemenea, se va solicita de la filiale județene ale PNL demararea unei campanii de informare cu privire la focarele de pestă porcină din județe.
  • Domnul Adrian Oros propune ca în conferințele de presă să se pună accent pe partea negativă legată de măsurile luate de Petre Daea și Liviu Dragnea privind pesta porcină africană.
  • Domnul Ludovic Orban menționează ca această campanie se adresează în special cetățenilor care au porci în gospodării.
  • Doamna Florica Cherecheș prezintă programul Școlii de vară a Organizației Femeilor Liberale, ce se va desfășura în perioada 07 – 09 septembrie 2018, la Eforie Nord.
  • Doamna Mara Mareș informează ca Școala de vară a Tineretului Național Liberal a PNL se desfășoară în perioada 06 - 09 septembrie, la Saturn.
  • Domnul Lucrețiu Tudoroiu arată că Organizația Pensionarilor și Vărstei a treia va avea Școala de vară, în perioada 05 - 09 septembrie, la Eforie Nord.
  • Domnul Florin Roman propune ca Secretariatul General al PNL să solicite o situație pe fiecare județ privind școlile, grădinițele, clasele închise și comasate, precum și lipsa manualelor, în vederea pregătirii unui material până la începerea școlilor.

Niciun comentariu: