luni, 3 septembrie 2018

Disperările infractorilor


Disperarea este mare. Până la un punct înțeleg că PSD și membrii PSD au în președintele Klaus Iohannis un adversar politic și este normal să aibă ca obiectiv împiedicarea celui de al doilea mandat al președintelui Iohannis. Numai că, ce să vezi, atacurile la președintele Iohannis nu mai sunt politice! Au revenit la tipul de campanie din 2014 și chiar mai rău. Sunt atacuri la persoană, sunt foarte asemănătoare ca stil cu tipul de atac al extremiștilor, fie ei de stânga, fie ei de dreapta. Cât privește pe cei doi din poză, am senzația că sunt extremiști de stânga-dreapta. Nici nu mai au culoare politică. Nu le mai folosește. La ei este altceva. Îi mănâncă la inimioară viitoarele condamnări. De aceea sunt atât de violenți în atacurile la adresa președintelui Klaus Iohannis. De aceea atacurile lor nu mai au nici o măsură, nu se mai feresc de nimeni și de nimic. Ce mi-e o condamnare în plus față de ce vor primi?

Darius Vâlcov a depășit toate liniile roșii. Nu mai are limite. De undeva a primit un protocol secretizat între Ministerul Public și SRI și l-a dat publicității. PICCJ a deschis, cum este și normal, dosar penal. Zilele trecute a dat publicității o fișă medicală a unui protestatar „#Rezist”. O altă infracțiune care va ajunge la o instanță de judecată. Pe pagina lui de Facebook a pus portări care incită la ură, discriminare rasială etc. A fost reclamat iar gardienii Facebook i-au șters postările. Trist este că cei care îl aplaudă fac dovada faptului că sunt exact de aceeași teapă cu el. Spre surprinderea mea, aplaudacii lui Vâlcov sunt se declară și recunoscuți (de către unii!) ca intelectuali! Ireal!


Facebook i-a șters lui Darius Vâlcov postările acestea și pe cea privind fișa medicală. Se pare că i-a șters mai multe postări, toate orientate către ura rasială, către discreditarea oamenilor cu ajutorul unor imagini trucate (stilul PSD de mult, mult timp!) etc.

Le-am luat și eu de la cei care au avut inspirația să le copie (nu au fost protejate la copiere de „specialiștii” care îi pun la dispoziție lui Vâlcov asemenea mizerii, ceea ce dovedește faptul că scopul punerii lor a fost acela de a le distribui într-o masă cât mai mare de utilizatori FB!). Este pagina lui Vâlcov, oficială. Sper că le au și cei care urmează să îi facă plângere penală pentru astfel de acte anticonstituționale și nelegale. Pentru că așa ceva nu poate fi iertat. Dacă făcea astfel de mizerii un cetățean oarecare rămânea gravitatea dar nu se ajungea la amploarea promovării unor astfel de mizerii.

Infractorul Liviu Dragnea are alte „hachițe”. De la tribuna unui organism de conducere a unui partid politic, persoană juridică de drept privat, cere ministrului de externe să înceapă procedura de rechemare a ambasadorului României din SUA, aprobă ministrului justiției acțiunea de „ievaluare” a procurorului general al României în vederea revocării acestuia, cere președintelui Comisie din Parlament care supraveghează activitatea SRI să desfășoare acțiuni pentru înlocuirea directorului instituției etc. Ca la nebuni! Statul român este în curs de desființare dacă a ajuns un lider de partid să dicteze instituțiilor statului ce să facă. Nu are nici o competență legală în acest sens! La fel de grav, cere primului ministru să dea o OUG prin care să fie desființate protocoalele realizate în baza legii și să le anuleze efectele procedurale! Declară că infractorii, mii de infractori, au fost condamnați pe nedrept de instanțe iar Guvernul trebuie să dea o OUG prin care să le fie amnistiate pedepsele, grațiate faptele, înlocuite pedepsele sau ceva acolo încât să fie bine! Coșmar! Iar activul partidului format în mare parte din femei îl aplaudă frenetic!

De ce fac acești doi infractori (au condamnări în primă instanță de 8 ani Vâlcov și 3 ani și 6 luni Dragnea!) acest circ? Ce îi mână pe ei în luptă?

Cred că se apropie finalizarea motivărilor la condamnările din prima instanță iar sursele lor spun că nu este bine. Cred că ei știu că la instanțele de apel nu vor scăpa de condamnări. La Vâlcov, o mică reducere a pedepsei îl duce tot în închisoare și confiscarea bunurilor obținute în mod ilegal. La infractorul Dragnea este suficientă o condamnare cu închisoarea, indiferent de numărul de ani, pentru a face închisoare pentru că este deja la a doua condamnare și nu i se mai poate da cu suspendare. Bașca faptul că ambii mai au în lucru la parchete dar și la instanțe alte procese din care vor ieși alte condamnări.

Acești infractori au bunurile poprite sau sub controlul procurorilor și al deciziilor instanțelor de judecată, viitorul lor este sigur după gratii într-un penitenciar, nu este exclus ca după puțin timp, în urma declarațiilor unora și altora ajunși în fața procurorilor pentru cine știe ce acțiuni ilegale (cum ar fi masacrarea populației civile de către Jandarmerie în 10 august 2018), să apară alte capete de acuzare și noi dosare penale care vor fi urmate de alte condamnări. La 55 de ani, infractorul Dragnea știe că restul vieții îl va petrece după gratii! Acum când are toată puterea politică la degetul cel mic! Vâlcov atacă mereu și mereu pe partea poziției lui de „tatăl și mama programului de guvernare”, speculând fiecare sfert de declarație care lasă impresia că ar fi bine de la fiecare agenție de rating fără a duce discuția mai departe acolo aceleași agenții arată că va urma răul pentru că un rezultat care este folosit de Vâlcov este cauza declinului în baza economică a țării, adică mâine va fi rău și chiar mai rău pentru că nu va mai exista baza care să asigure creșterea economică!

Infractorii Liviu Dragnea și Darius Vâlcov sunt disperați. Au visat și au avut impresia că vor reuși să împlinească visele iar acum văd că ele se destramă. Au ajuns acolo unde depășind linia roșie au intrat pe teritoriul altor forțe care nu sunt impresionate de „puterea lor politică”! Iar acele forțe au de partea lor legile care, cu toată forța politică a PSD și ALDE în Parlament, cu toată puterea lor politică în Guvern nu pot fi modificate după placul lor. Vinovații sunt președintele Klaus Iohannis și partidele din opoziție, în special Partidul Național Liberal. Au ales ca țintă pe președintele Klaus Iohannis. Vor să se răzbune pe președintele Iohannis pentru le-a împiedicat accesul la puterea absolută. Fără opoziția activă a președintelui Iohannis, România astăzi ajungea la nivelul Venezuelei sau al Coreii de Nord.

Niciun comentariu: