sâmbătă, 1 septembrie 2018

Într-un ocean de plictis, petardele (neletale) trezesc atmosfera

PSD are CEx-ul. Îl țin la Neptun. În hotel, presa nu are acces. Dar, PSD nu este ferit de surprize. Unii jurnaliști află ce se întâmplă în spațiul rezervat PSD-iștilor.

Așa mai aflăm și noi câte ceva.

Treaba serioasă nu preocupă pe nimeni. Vorbește Dăncilă la pereți despre realizările Guvernului și proiectele de viitor. Actul formal al prezentării și apoi al aprobării actelor și faptelor Guvernului este pe trendul cel bun. Nu este nici unul plecat cu sorcova să nu ridice mânuța pro-Guvern. A, pe la colțuri pot spune orice. Cam orice le trece prin cap spre satisfacția jurnaliștilor. Când este cu votul, alta este calimera. Doar nu o să își supere colegii!


Singura victimă din marea adunare a PSD este ... Gabriela Firea. Nu este de râs, mai ales pentru ea. Protestul cetățenilor pașnici din 10 august 2018, măcelărit de Jandarmeria Română cu încălcarea gravă a prevederilor legale, va fi suportat de Gabriela Firea, reprezentanta cea mai cea și cea mai hăis a PSD în București! Iar Firea vrea să se apere, vrea să ducă responsabilitatea pentru protest în ... Teleorman. Nu în sarcina infractorului Dragnea, autorul moral al măcelului dacă nu chiar mai mult, ci în sarcina ministrului la dispoziție, Carmen Dan. Așa că cere retragerea sprijinului politic pentru aceasta dacă nu demiterea ei. Numai că, ce să vezi, Carmen Dan este o extensie a „organismului uman” numit Liviu Dragnea iar infractorul nu are de gând să își taie extensiile. Coana Firea cere prea mult.

Mă uit la Hotnews, la prezentarea informațiilor despre acest CEx. Informații pe ore.
15:20 Firea a cerut ca propunerea ei privind retragerea sprijinului politic pentru Carmen Dan să fie suspusă la vot în CEX. Marian Oprișan a părăsit ședinta după ce Carmen Dan a prezentat raportul intern cu evenimentele (n.m.raportul MAI care este secret pentru celelalte partide!).
14:20 Atmosfera tensionață în spatele ușilor închise. Liderii PSD au început să-și spună nemulțumirile. Marian Oprișan alături de Gabriela Firea. 
14:05 Gabriel Firea a cerut demisia lui Carmen Dan, protejata președinteleui PSD Liviu Dragnea. Surse din ședința CEX au declarat pentru Hotnews.ro ca Firea a cerut demisia ministrului de Interne pentru modul cum a gestionat situația de la protestele din 10 august.  "Se impune demisia sau retragerea sprijinului politic pentru modul în care au fost gestionate intervenția jandarmilor", ar fi spus Firea în ședință.  Firea ar fi cerut ca propunerea să fie supusă la vot dar nu a primit niciun răspuns la solicitarea sa. 
Se pare că la fiecare oră Firea cere demisia lui Carmen Dan. După câte am citit, Carmen Dan a pus iar placa cu „mi-am făcut doar datoria”. Iar dacă Carmen Dan și-a făcut „datoria”, fiind și în „concediu”, bună de jumulit rămâne din partea PSD doar Speranța Cliseru! Lăpușneana vorbă „proști da' mulți” este valabilă de secole. PSD, ca partid păstrător al tradițiilor străbune, va aplica principiul. Dă „un cap” mulțimii pentru a o potoli. Cu fanfara Jandarmeriei în Piața Victoriei nu au făcut mare lucru. Poporul „cere sânge”. Între „sângele” lui Carmen Dan și cel al Speranței Cliseru se pare că PSD alege ca victimă pe Cliseru. Le va reuși manevra? Pentru că astfel de manevră va trebui „prelucrată” în spațiul justiției, acolo unde lucrează de zor Tudorel Toader pentru subordonarea procurorilor și înspăimântarea judecătorilor. Vom trăi și vom vedea.
16:05 Scandal și reproșuri în spatele ușilor închise. Ministrul Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD Maramureș Gabriel Zetea și deputatul Cătălin Rădulescu au sărit în apărarea lui Liviu Dragnea și o atacă pe Gabriela Firea. De partea cealaltă Robert Negoiță și Paul Stănescu au făcut zid în jurul Gabrielei Firea
Bucluc mare. O fi petardele lui Firea la fel de „neletale” ca armele Jandarmeriei folosite în Piața Victoriei? Deocamdată sunt cu adevărat neletale. Nu are suportul celorlalți! Își poate permite PSD să piardă Bucureștiul? O întrebare care își caută răspunsul.

Propunerea Gabrielei Firea pentru demiterea lui Carmen Dan a picat cu brio. A fost singura care a votat pentru ea! Carmen Dan rămâne la conducerea MAI! Hahaha! Panarame!

Voi reveni. Merită.

Niciun comentariu: