vineri, 14 septembrie 2018

Sabotaj „drăgnist” al translatorului român în Parlamentul European

Manfred Weber susține discursul în PE/ Viktor Orban, Ungaria
Foto: Genevieve Engel/EP
Drăgniștii sunt peste tot. Constatăm că sunt introduși și între funcționarii români din Parlamentul European. Iar situația este deosebit de complicată. Periculoasă chiar. Informarea cetățenilor români este grav afectată de către cei care au obligația profesională să fie corecți în profesia ce o practică. Translatorul român care se face vinovat de porcăria asta ar trebui exclus, urgent, din funcția publică deținută la PE.

În discursul său, președintele Partidului Popularilor Europeni, grup al Parlamentului European din care face parte și PNL, s-a referit și la Liviu Dragnea ca o persoană care afectează parcursul european al României. Translatorul român a scos din discurs referirea la infractorul Liviu Dragnea - starea juridică a infractorului Liviu Dragnea a fost expres pomenită de Manfred Weber!

Există și un al doilea exemplu, pe care doresc să vi-l împărtășesc. Am avut demonstrații de masă în această vară nu în Budapesta, ci în București, cu violențe pe străzi. Președintele a trebuit să intervină la aceste demonstrații și a trebuit să ceară poliției să fie mai atentă. Acolo există un guvern care folosește în mod greșit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist care este deja condamnat. Am fost de acord cu toții, inclusiv socialiștii, să punem acest aspect pe agenda viitoarei sesiuni plenare, și din nou îmi exprim speranța că fiecare este gata să lupte împotriva corupției în toate privințele și nu numai în acest caz aflat, în acest moment în dezbatere” - discursul corect.

Ce a făcut translatorul român (probabil un „drăgnist”)? A înlocuit textul. Translatorul este un bărbat. Se poate urmări aici.

Textul „modificat”:

Există și un al doilea exemplu pe care doresc să vi-l împărtășesc. Am avut demonstrații de masă în această vară nu în Budapesta, ci în București, cu violențe pe străzi. Şi președintele a trebuit să intervină în aceste demonstrații și a trebuit să ceară poliției să fie mai atentă. Există și alte probleme politice în sânul grupului politic socialist din Europa și sper că toată lumea e dispusă să lupte împotriva corupției, în toate situațiile în care aceasta se manifestă

Pentru că PSD este capabil de orice, inclusiv de sabotarea informației de la Parlamentul European pentru cetățenii din România, a apărut și Dan Nica, liderul social-democraților români în grupul socialist din PE, cu o pretenție, în stilul bombastic-populist al anti-europeanului prim-ministru al Ungariei, Viktor Orban. Cere președintelui Klaus Iohannis ca la sfârșitul lunii octombrie, când se va lua o decizie în Parlamentul European cu privire la România - de fapt cu privire la modul în care coaliția de guvernare PSD-ALDE-UDMR folosește puterea politică pentru a conduce România -, „să apere interesele României” acesta fiind de fapt rolul său. Ireal!

Să fie clar. În Parlamentul European sunt cetățenii care reprezintă popoarele statelor membre ale Uniunii Europene și curentele lor politice. Observațiile lor și atitudinile critice nu se referă la țările UE ci la modul în care acestea sunt guvernate de partidele politice care dețin puterea. Și României i se aplică exact același principiu care i-a fost amintit și lui Viktor Orban care, ca să își apere abuzurile de la statul de drept a acuzat Parlamentul European că asuprește Ungaria și voința poporului maghiar. Ei bine, partidul care deține puterea politică și are majoritatea în parlamentul național, partidul care dă guvernul nu este statul și nici poporul acelei țări. În urma unor alegeri democratice, acel partid poate pierde puterea iar țara și poporul pot avea o conducere democratică care să respecte principiile politice ale formării Uniunii Europene.

Președintele Klaus Iohannis are ca atribut constituțional să reprezinte statul Român. Statul român este mai mult decât majoritatea parlamentară, îi cuprinde și pe parlamentarii din opoziție, statul român este mai mult decât Guvernul României, este mai mult decât partidul social-democrat, mai mult decât liderii Camerelor Parlamentului. De aceea în fața Parlamentul European președintele Iohannis trebuie să exprime un punct de vedere care să respecte o realitate a României: țara a încăput pe mâna unor persoane certate cu legea pentru legile României nu au norme care să interzică unor persoane cu probleme penale să nu dețină funcții și demnități publice.

Translatorul român de la PE ar trebui urgent demis. Cineva trebuie să sesizeze Comisia Europeană cu sabotajul comis și să ceară demiterea lui de urgență.

Niciun comentariu: