sâmbătă, 1 septembrie 2018

Rating de țară pe măsura guvernării PSD. Starea națiunii este proastă

Agerpres dă știrea: S&P a confirmat ratingul României la "BBB-/A-3", cu perspectivă stabilă

Mi-am amintit că zilele trecute se lăuda Teodorovici pe la Antena 3 (parcă) că urmează să fie dată publicității evaluarea ratingului de țară care va confirma că România „merge bine”. Merge pe dracu bine!

„Agenţia de Evaluare Financiară Standard&Poor's a confirmat vineri ratingul pentru datoriile pe termen lung şi scurt în valută şi moneda locală la "BBB-/A-3" , cu perspectivă stabilă.”

„Potrivit S&P, ratingul este sprijinit de nivelul moderat al datoriei externe a României şi de perspectivele solide de creştere.”

Am un nivel (cu datele anului 2017!) scăzut al datoriei externe (mai mare după „performanțele uluitoare” ale guvernării PSD din 2018!) și o perspectivă „solidă” de creștere. Cu perspectiva stăm foarte rău. În 2018, perspectiva a luat-o la vale, a scăzut cu aproape 2%. Iar în urma guvernării PSD cu Dăncilă'n frunte are o ditamai perspectiva de prăbușire. Auzi Teodorovici, să te lauzi cu ce construiești nu cu ce consumi din truda altora!

După ce face oficiul să dea cu „bine”, Standard&Poor's „pune cărțile pe masă” și arată bubele, hibele, găurile negre ale României conduse de socialiștii deveniți capitaliști la apelul bocancilor.
„Cu toate acestea, PIB per capita a fost în 2017, conform estimărilor, de 10.000 dolari, al doilea cel mai scăzut din Uniunea Europeană. Nivelul redus al veniturilor şi avuţiei constrâng ratingul României, alături de alţi factori, precum deficitul bugetar, slaba eficienţă instituţională şi guvernamentală, precum şi incertitudinea politică.”
Miroase a pute. După 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană avem un PIB/capita sub 10.000 euro! Cu resurse la dispoziție, inclusiv resursa umană, cu interes al finanțelor străine de a investi am ales prost guvernările. Guvernările PSD ne-au ținut pe loc, au sărăcit țara, au furat - dosarul OLAF cu frauda a 22 mil euro din fondurile europene la Teleorman este unul din exemplele edificatoare ale tipului de guvernare PSD -, au creat condițiile legale pentru a distruge libera concurență pe piață - într-un fel au naționalizat serviciile publice, cele mai recente acțiuni de acest fel sunt companiile înființate de primării, Bucureștiul fiind campion la alungarea companiilor private de servicii publice din capitală pentru a face loc companiilor municipale -, au ținut pe loc campaniile de stat cărora le „iartă” periodic datoriile la stat - datorii ce conțin în mod deosebit contribuțiile companiilor și ale salariaților la bugetele de asigurări sociale de sănătate și fondurile de pensii astfel că astăzi statul ia bani de la alții ca să plătească asigurările de sănătate și pensiile salariaților de la companiile de stat etc.

Descrierea de mai sus a celor de la Standard&Poor's se vede extraordinar de bine în situația pe anul 2018 de mai sus: nivelul redus al veniturilor și avuției - veniturile fiscale au coborât cu aproape 2% din ianuarie 2018 în iulie 2018. Este evident că o astfel de „performanță” nu putea veni din altă parte decât de la „slaba eficiență instituțională și guvernamentală”. Cu un guvern format în exclusivitate (aproape) din aplaudaci PSD, pupincuriști PSD, habarniști de talie mondială, nici nu poate fi altfel!

Altă „apreciere”:
"Până acum considerăm că politicile actualului guvern sunt predominat orientate pe termen scurt, concentrându-se pe spaţiul fiscal disponibil, pentru a majora salariile în sectorul public şi pensiile. Lipsesc iniţiativele de reformă structurală în detrimentul reţelei de infrastructură învechite şi sistemului educaţional subperformant. Pe termen mediu, lipsa progreselor în aceste domenii ar putea afecta creşterea economică şi ar putea descuraja investitorii străini"
Afirmațiile Standard&Poor's sunt corecte. Traduse într-un limbaj fără perdea, politicile actualului guvern sunt orientate către obținerea susținerii electorale, de aceea se concentrează pe spațiul fiscal disponibil pentru a majora salariile din sectorul public și pensiile. PSD și ALDE și-au transferat electoratul în administrația publică și îi ține „legați de glie”. Ieri, caricatura de la ministerul muncii, Olguța Vasilescu a atras atenția funcționarilor publici și pensionarilor că de nu vor mai vota PSD, vor pierde salariile și pensiile! Confirmă ce am spus mai sus. PSD, care are ca eminență cenușie în domeniul fiscal un infractor aflat pe ultima sută de metri la condamnarea definitivă pentru ticăloșiile făcute, aplică principiul „după noi potopul” la prima guvernare drăgnistă pentru a arăta dependenților de partid că el este mai darnic decât antecesorii săi cu banul public. Iar antecesorul este fostul președinte al PSD, Victor Viorel Ponta. Nu este vorba despre Cioloș, așa cum lasă să se înțeleagă în media propaganda PSD.

Suntem o țară victimă a propriilor alegeri. Fomiști, calici, susținem la guvernare un partid format, aproape în exclusivitate, din habarniști sau ticăloși orientați să adune averi. Îi susținem pentru că ne promit „suta de lei în plus la pensie sau la salariu”. Calici care visează să li se dea pielea ursului din pădure incapabili și își facă singuri viitorul. Cerșetori care nu mai merg pe stradă cu mâna întinsă, suntem evoluați, primim pomana publică în conținutul salariului public sau al pensiei. Nu mai spun de cei cărora statul le-a descoperit nevoia de asistență socială! Dacă și după 28 de ani de la Revoluție mai sunt oameni tineri care au „nevoi sociale” ce se cuvine a fi asigurate de stat nu avem ce căuta între statele democratice europene. Venezuela ar trebui să fie partenerul nostru strategic!

Standard&Poor's dă acest rating stabil pentru că ei știu că încă mai are țara osânză de consumat. Nu se va consuma repede. Vor mai trece niște ani până când sub conducerea PSD se va ajunge la foamete și disperare, la incapacitate de plată, la regres.

Niciun comentariu: