joi, 20 septembrie 2018

Rămâne Jandarmeria fără „umbrela” Carmen Dan?

Vânzoleală mare în PSD. După cum circulă știrile despre taberele din PSD, acolo se pune de o mare negociere. Pentru că marele pericol pentru ambele tabere este pierderea majorității parlamentare și, ca atare, pierderea guvernării. Aici trebuie umblat.

Dacă este reală știrea că 50 de parlamentari PSD au semnat scrisoarea până mai acum câteva ore (între timp or fi semnat-o și alții), dacă este adevărat că unii lideri locali nu au fost invitați să semneze scrisoarea dar sunt dispuși să o facă, dacă este adevărat că în toată această fiebere din PSD sunt de fapt doar „câteva capete de tăiat”, atunci nu este exclus ca inițiativa lui Stănescu, Firea și Țuțuianu să aibă succes.

Scrisoarea spune PSD-iștilor că ei sunt buni, că sunt capabili, că sunt frumoși, că PSD luptă cu „Statul Paralel”, că legile pentru masacrarea Justiției sunt bune, că legea pensiilor și acțiunile Olguței Vasilescu la ministerul muncii sunt geniale, că este nevoie de amnistie și grațiere este o necesitate pe care „răul” de Dragnea ar fi trebuit de anul trecut să o pună în mișcare, că Viorica Dăncilă este minunată și că ar trebui să conducă, ca interimar PSD dar, sunt unele ministere și unii funcționari publici sau persoane numite în unele funcții care nu fac cinste PSD, fie în general dar în special în particular. Cin'să fie, cin'să fie?!

Tragem linie și vedem că singurii care se opun, din lăcomie și rea-credință, succesului PSD sunt Liviu Dragnea și apropiații lui. 

Ba, Firea, cu gura mare, acuză pe concubina lui Dragnea că ar fi aceea care ia decizii în PSD, concubina aia care l-a supărat și pe Stănoiu când i-a transmis niște „ordine” pe linie de partid întrucât „stăpânul” Dragnea mult iubit avea altceva de făcut. Aici intrăm la probleme de natură personală, „junghiuri” de acest fel care duc, obligatoriu, la rupturi în „dragoste”. Iar dacă ținem cont că este vorba despre Stănoiu și Firea, ăștia vor cere foarte multe pentru „împăcare”, de va fi ea până la urmă.

Criticile unora din PSD la adresa unor foarte apropiați oameni de infractorul Liviu Dragnea au în vedere nu doar concubina Irina ci și pe Darius Vâlcov, cel care deranjează pe mulți în Guvern, el fiind de fapt cel care ia deciziile, chiar dacă ele sunt anunțate de Viorica! Iar Stănoiu știe de unde vin deciziile.

Marea problemă a viitorului PSD va fi formarea unui nou nucleu de conducere. Noul nucleu, în buna tradiție PSD, va rade, de la rădăcină, toată funcționărimea fidelă lui Dragnea și echipei lui. Nu va mai rămâne nici unul în picioare. Iar dacă vor face plecăciuni noii conduceri, cu pupat condur cu tot, vor sta sub semnul îndoielii privind fidelitatea mult timp. Unii vor fi „recuperați”, alții însă vor zbura cu toată buna lor credință. Pentru că mereu vor fi alții care, nu este exclus deja au contactat pe Firea, Stănoiu dar și pe alții - Țuțuianu, Bădălău, Ciolacu, Tudose etc. -, vor dori unele funcții și demnități publice.

Mă gândesc la Jandarmerie, această instituție care s-a predat complet unui partid politic ca urmare a conducerii puse de liderii politici la conducerea ei. Când se va reuși depolitizarea Jandarmeriei? Nu știu dacă „opozanții” lui Dragnea din PSD gândesc la problema depolitizării instituțiilor de ordine publică, cum sunt Jandarmeria și Poliția. Din moment ce au acceptat politizarea lor până acum, am impresia că le convine această politică, tradițională, în PSD. Ca atare, singura modalitate de depolitizare a Jandarmeriei și întoarcerea acestei instituții la rolul ei legal este plecarea, pe termen lung, de la puterea publică, a PSD și a aliaților lui.

Acum însă, conducerea actuală a Jandarmeriei este în pericol. Ambalata Firea a cerut întâi demisia lui Carmen Dan. I s-a refuzat cererea. Acum cere demisia lui Dragnea și anunță (prin scrisoare) că mai sunt unii care ar trebui să plece. Treaba este complicată. Va accepta infractorul Dragnea cererile „puciștilor”? O va demite pe Carmen Dan și îl va retrage pe Darius Vâlcov de la Guvern?

Pe urmă mai este ceva. Pe 8 octombrie s-a anunțat primul termen al apelului procesului lui Dragnea. Unii juriști care au ajuns la motivarea primei instanțe și au citit-o cu ochi de profesioniști afirmă că este beton. Ca atare, infractorul Liviu Dragnea își va reconfirma statutul de infractor dar, de această dată, va fi un infractor cu „drepturi depline”, adică va executa pedeapsa în penitenciar.

Dacă Firea și Stănoiu joacă cartea cu condamnarea și cu necesitatea unui timp fizic pentru a spăla imaginea PSD în fața cetățenilor, zilele lui Dragnea sunt numărate. Iar Jandarmeria va fi curățată imediat de „căpușele roșii” din prezent urmând, desigur, înlocuirea lor cu alte „căpușe roșii”, care își așteaptă rândul. Nimic nu s e pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă!

Deja este foarte interesantă lupta asta a PSD contra PSD. Culmea, din scrisoare observăm că unele critici ale opoziției PNL, de-a lungul timpului, sunt confirmate! Puciștii Stănoiu, Firea, Țuțuianu și susținătorii confirmă, prin scrisoare dar și prin declarații libere că PNL a avut dreptate! 😂😂😂

Niciun comentariu: