duminică, 16 martie 2014

Mircea Geoană, „marele diplomat”, recomandă Kievului „reținere” la raptul teritorial al Rusiei ! Inadmisibil !


Mircea Geoană a fost la ProTv la emisiunea „După 20 de ani”. Nu am urmărit-o, personajul este pentru mine un ratat politic. Nici diplomatic nu stă prea bine, mai ales după modul în care a impus gestionarea situației de criză între România și Ucraina cu privire la cnl. Bâstroe. Atunci, Ucraina a încălcat grav tratatele încheiate cu România, alte tratate semnate de fost URSS și asumate de Ucraina după declararea independenței, a încălcat suveranitatea statului român încălcându-i teritoriul și sfidând autoritățile statului român cu competențe la protecția granițelor. Atunci, Mircea Geoană a cerut „reținere” astfel că autoritățile române, prin inacțiune, și-au încălcat propriile legi, începând cu Constituția României. A fost o perioadă cumplită. Am arătat unei lumi întregi că suntem un stat nu doar de incompetenți ci de neputincioși. datorită unor conducători politici ca Mircea Geoană.

Marele specialist în lașitate diplomatică și statală face iar recomandări șocante.

Alături, vecinul nostru „sforțos”, Ucraina, suferă mai mult decât am suferit noi din cauza ei. Rusia îi ia, prin rapt, un teritoriu. O lume întreagă protestează. O lume întreagă consumă resurse imense pentru a împiedica raptul teritorial, pentru a împiedica precedentul care va permite mâine Rusiei să continue. Să continue cu alte foste state „sovietice”. Printre care și R. Moldova. La fel s-a întâmplat cu aproape 70 de ani în urmă când Germania lui Hitler s-a apucat să anexeze „teritoriile locuite de germani”. Atunci s-a ajuns la al II-lea război mondial. Rusia lui Putin este pe cale să declanșeze cel de-al III-lea război mondial. Iar cretinul de Geoană recomandă „reținere”. Reținere din partea Kievului. De parcă Kievul ar trebui să „țină ciocul mic și să joace din glezne” pentru a nu deranja „marea politică”, să își lase baltă propria identitate pentru a permite altora să o folosească în jocul lor politic.

Mediafax notează:

„„Potrivit lui Mircea Geoană, referendumul din Crimeea va da cel mai probabil un rezultat favorabil alipirii Crimeei la Rusia, în acest context Guvernul de la Kiev fiind pus într-o situaţie "extrem de delicată", iar în continuare "reţinerea trebuie să fie cuvântul de ordine în Ucraina””.

Reținere la ce, Mircea Geoană ? Reținere la apărarea propriului teritoriu și a populației locuitoare ? Reținerea nu înseamnă cumva „cedare”, astfel încât starea de conflict între Rusia și Europa plus SUA să nu se accentueze ? Ce este mai important, Mircea Geoană ? Să respectăm, ca state, celelalte state așa cum am convenit la un moment dat, inclusiv integritatea lor teritorială sau să evităm escaladarea unor stări conflictuale între puterile lumii ? Atunci, de ce dracu au mai fost semnate tratatele internaționale în care au fost stabilite teritoriile și s-au dat garanții teritoriale ?

Mircea Geoană este exponentul perfect pentru „diplomația lașă”. Dacă ar fi doar un analist, acolo, ca Bogdan Chireac de exemplu, nu ar fi o problemă. Este însă „consilierul guvernamental” al lui Victor Ponta, primul-ministru al României, pentru strategii diplomatice ! Este unul din potențialii candidați ai PSD la alegerile pentru președinția României ! Este exact unde nu ar trebui să fie. În vremuri în care cei ca el, potențiali trădători de țară, pot face cel mai mare rău.

Îmi este teamă că la acțiuni agresive ale maghiarilor pentru un rapt teritorial asupra Transilvaniei, acest individ ar recomanda, cu nonșalanță „reținere”. Adică „cedare”. Pentru că, evident, opoziția României sau a guvernului României ar „tulbura” echilibrul precar al puterilor regionale.

Ce fel de educație a primit individul de la tatăl lui, general de securitate ? Ori, nu cumva, generalul o fi fost vreun trădător ? Pro-rus, normal.

Niciun comentariu: