joi, 6 martie 2014

O marotă ne umple de coșmaruri. Un guvern stabil !

Băsescu are fixul lui. Un guvern stabil. Cu scopurile lui, evident. Acum, Ponta și aliații lui cântă aceeași „melodie”. Cu scopuri și interese proprii. Jurnaliștii și analiștii politici arondați lui Băsescu și Ponta interpretează aceeași melodie. În funcție de comanda politică. Ici colo, câte un „independent”, fie jurnalist fie analist (provenit de regulă dintre jurnaliști) se alătură corului. Este nevoie de un guvern stabil. Toți, dar absolut toți acceptă călcarea în picioare a statului de drept și a democrației pentru marota guvernului stabil. Cretini. Dacă nu bandiți.

Ce este un guvern stabil ? Este cumva unul care are miniștrii numiți pe funcții ? Nu. Evident nu. Dacă un guvern ar fi stabil doar pentru că are miniștri „omologați”, atunci ne-am duce naibii. Mereu și mereu am avea guverne instabile. Mereu și mereu vor fi miniștri care se vor schimba, mereu și mereu vom avea interimari, mereu și mereu structura guvernului se va schimba funcție de interesele puterii politice. Mereu și mereu vom avea guverne mai „grase” sau mai „slabe”. Nici o instabilitate. Pentru că stabilitatea unui guvern nu este dată de miniștrii care au fost desemnați în fruntea ministerelor ci de legislația pe care ministerele o aplică, de personalul ministerelor care aplică respectiva legislație, de personalul ministerelor din funcțiile de nivel III în jos, adică de personalul operativ/executiv și nu de cel politic. Ceilalți reprezentanți, cei politici, pot fi proști ca noaptea, influența lor în activitatea ministerelor este nesemnificativă, cel puțin pe termen mediu și lung. Iar de apar greșeli sau abuzuri în funcționarea unor ministere, avem soluția contenciosului administrativ care permite corecta soluționare a cauzei administrative și corectarea de către funcționarii ministerului în cauză a deciziei administrative.

Joaca asta cu „guvernul stabil” este doar o joacă politică. Băsescu vrea să arate lumii cine sunt vinovații. Ponta vrea să arate lumii cine sunt merituoșii. Propagandiștii ambelor tabere vor să arate lumii „cine ține cu partea pozitivă” a politicii. Așa-zișii independenți își dau cu presupusul pentru a fi băgați în seamă.

Instalarea guvernului Ponta III este de fapt un atentat la democrație. Este o tâlhărie politică. Victor Ponta și ai lui au apelat la șantaj, corupție, folosirea forței, trădare. Socialiștii de la DCNews au aflat din surse ale PSD că Băsescu a fost amenințat de PSD că va fi suspendat din funcție dacă nu semnează decretele de numire ale miniștrilor PSD. Că vezi doamne, PSD ar obține ușor majoritatea de 2/3 în Parlament pentru a suspenda, încă odată pe Băsescu. Probabil prin șantajul asupra PNL pe care ar putea să îl acuze că s-a dat cu Băsescu dacă nu este de acord cu suspendarea. Astfel, PNL de frica alegătorilor ar fi acceptat să facă jocul PSD. Democrație la cel mai înalt nivel, ce naiba !

Suntem în fața instaurării unei noi dictaturi. Victor Ponta joacă mai murdar decât Băsescu. O fi inventat Băsescu jocul murdar în politică, l-a inventat însă a fost depășit. Victor Ponta i-a luat locul. Nefericirea noastră este aceea că UDMR este, azi, aliatul PSD în instaurarea dictaturii. UDMR a sprijinit pe Traian Băsescu să instaureze dictatura băsesciană iar azi a trecut de partea PSD și a lui Victor Ponta pentru trecerea României la o nouă dictatură. Dictatura Pontistă.

Încă mai sper la decizia CCR pentru întoarcerea la democrație. Poate își amintește și Băsescu că România este stat democratic și nu o dictatură. Se spune că de vină nu este cel care cere ci cel care acceptă. Azi, Traian Băsescu este cel care în numele nostru, al tuturor, în calitate de garant al aplicării normelor Constituției, acceptă instaurarea dictaturii socialiste sub conducerea lui Victor Ponta cu sprijinul popularilor europeni de la UDMR.

Dacă CCR nu constată încălcarea prevederilor Constituției de către Victor Ponta, noua majoritate parlamentară și Traian Băsescu nu suntem departe de invalidarea statului de drept. Și Hitler a ajuns la putere în Germania folosindu-se de normele legale de cucerire a puterii. Nu este o diferență prea mare între ce face Victor Ponta și ce a făcut Hitler.

Niciun comentariu: