vineri, 14 martie 2014

Băsescu recunoaște, direct și indirect, că acțiunile lui sunt imorale, că este nedrept și că înșeală populația !


Agerpres. „UPDATE Băsescu: CSM este mult mai îndreptățit să facă o sesizare la CCR”. O afirmație ca să se afle în treabă sau continuarea dezinformării.

Întrebat de un jurnalist dacă va da curs solicitării judecătorului din CSM Horațius Dumbravă și va cere CCR să se pronunțe asupra unui conflict juridic de natură constituțională cu privire la refuzul Parlamentului de a ridica imunitatea unor parlamentari, Traian Băsescu a dat un răspuns tranșant, chiar dacă mai lung:

Dacă aș fi considerat că are șanse o astfel de sesizare la Curte, vă asigur că o făceam demult, de când tot protestez la fiecare blocare a justiției în cazul unor parlamentari. Cam lung răspunsul, dar asta e. Cred că CSM este mult mai îndreptățit să facă această sesizare la Curte.

Cred că domnul Dumbravă s-a îndrăgostit de stilul epistolar. Văd că îmi tot scrie în ultima perioadă, dându-și seama că este un mijloc de a te face cunoscut. Atâta timp cât CSM poate să facă această sesizare, și acolo este o instituție formată numai din juriști, nu înțeleg de ce domnul Dumbravă ar vrea să facă acest lucru Președinția. Eu am condamnat întotdeauna blocarea justiției atunci când a fost vorba de membri ai Parlamentului, cu certitudine toți știm că se întâmplă frecvent când este vorba de corupții transpartinici, că se susțin unii pe alții, dar cred că CSM, instituție din care domnul Dumbravă face parte, este mult mai pregătit să facă o astfel de sesizare la Curte decât Președinția, care are doar cinci juriști

De aceea, cred că CSM va decide... Și spun va decide, fac o paranteză, văd că astăzi și domniile lor au avut dubii dacă este constituțional sau nu, pentru că există un articol în Constituție care spune cine decide asupra ridicării imunității unui parlamentar, Senatul, Camera Deputaților sau Președintele, iar legea vine și ne explică în ce condiții o poate fiecare. Deci, cred că la Curtea Constituțională, dacă îmi permiteți o apreciere, va citi exact acest articol și va reveni cu el, constatând că o eventuală sesizare este fără obiect”.

Marota politicianistă folosită intens de Traian Băsescu și hăbăucii care îl aplaudă este „blocarea justiției” de către Parlament la cererile procurorilor. Este un fals. Un mare fals spus cu tupeu, cu nesimțire, cu dispreț față de lege.

În primul rând, avem o procedură legală privind procesul penal. Când este vorba despre parlamentari sau membri ai guvernului ori magistrați (judecători sau procurori !) procedura legală cuprinde norme constituționale. Acțiunea fiecărei Camere a Parlamentului sau a Președintelui României la cererea unui organ de anchetă penală se circumscrie cadrului procesual penal și este legală indiferent de soluția dată. Ce este legal este și moral ! Fiind legală, soluția dată de Parlament nu poate fi considerată o ingerință în actul de justiție. Din contra, critica publică a reprezentantului altei puteri publice asupra unui soluții cu caracter juridic, dispusă de un organ al unei puteri publice competent potrivit legii, cum este acuzarea sau adoptarea unor măsuri asiguratorii în procesul penal, săvârșită cu respectarea expresă a legii este o ingerință în actul de justiție.

Traian Băsescu recunoaște astfel (indirect) că el are acțiuni de ingerință în actul de justiție prin criticile aduse Parlamentului pentru soluțiile alese de acesta la cererea organelor de anchetă penală.

El recunoaște direct că nu a sesizat CCR cu privire la un conflict juridic de natură constituțională cu privire la subiect pentru că nu ar fi avut șanse de succes. CCR i-ar fi arătat prevederile constituționale în vigoare iar el s-ar fi făcut de râs ca unul care nu știe să citească.

Restul declarației lui, pe subiect dar pe lângă lege, este nerelevant. S-a comportat ca un moderator de show de can-can.

Comportamentul lui Traian Băsescu este nu doar imoral, contrar normelor constituționale și legii, este dăunător pentru că îndeamnă populația la nerespectarea legii. Traian Băsescu este sperjur, încălcând prin ceea ce a făcut în materie jurământul depus ca Președinte al României - a jurat să respecte și să apere Constituția și legile țării ! Respectarea Constituției nu înseamnă doar cunoașterea ei ci și acceptarea dispozițiilor constituționale așa cum sunt ele precum și actele și faptele celorlalte puteri ale statului săvârșite în limitele prevederilor constituționale. Tocmai acest lucru Traian Băsescu nu vrea să respecte. Din nefericire, CCR a statuat din 2007 că astfel de acte de încălcare a prevederilor constituționale, începând cu încălcarea jurământului depus la investire, nu constituie „grave încălcări ale Constituției” astfel că Traian Băsescu are liber să nu o respecte.

Pentru societatea românească, Traian Băsescu este „stricăciunea” din interior care o macină, o denaturează, îi schimbă substanța morală, o face slabă în lupta pentru supraviețuire atât în propria evoluție internă cât și în relația cu statele vecine sau alte state, mai ales în situația în care România este membru al unei uniuni economice, militare și din ce în ce mai mult, politice, cum sunt UE și NATO.

MCV este creația lui Băsescu. MCV a fost folosit de Băsescu pentru a subjuga propria națiune. Problemele României în MCV sunt falsuri. Sunt falsuri pentru că „reclamațiile” oamenilor lui Băsescu la UE sunt neconstituționale, sunt nelegale. Este complet aiurea să fii criticat pentru că respecți legea. Este complet aiurea să premiezi niște funcționari pentru incompetență profesională. Pentru că acesta este adevărul. Procurorii care fac cereri la Camerele Parlamentului și nu obțin avizele sau aprobările necesare își arată neputința, lipsa de profesionalism dacă nu cumva este altceva la mijloc, mai grav, cum ar fi caracterul politic al cauzei penale la care lucrează.

Traian Băsescu este imoral, nedrept, sperjur, mincinos. O spune chiar el, cu inconștiență, în răspunsurile date jurnalistului.

Niciun comentariu: