duminică, 7 octombrie 2018

România, înapoi în epoca medievală

România și-a pierdut dreptul de vot în Agenția Spațială Europeană (ESA), începând cu 1 iulie anul acesta, din cauza contribuțiilor restante, a declarat pentru cursdeguvernare.ro Sorin Câmpeanu, președinte al Consiliului Rectorilor.

Suma de plată pentru 2017 se ridică la 22,8 milioane de euro, iar cea pentru 2018 – la 34,5 milioane euro. Fără penalități. De menționat că 80% din sumele cotizate se întoarce în România sub forma finanțării de proiecte.

Odată cu neplata cotizației și cu suspendarea dreptului de vot, sunt puse sub semnul întrebării și proiectele derulate de entitățile românești.

ESA, cu 22 de state membre, este cea care elaborează și pune în aplicare programul spaţial european – proiecte pentru cunoașterea sistemul nostru solar, dar şi pentru dezvoltarea de tehnologii şi servicii satelitare, care promovează și industria europeană.

Ca efect al suspendării dreptului de vot, toate proiectele derulate de entități de cercetare românești cu finanțare ESA, câștigate prin competiție internațională, sunt blocate în acest moment – contractele de finanțare nu sunt semnate, a declarat pentru cursdeguvernare.ro Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Rectorilor.”

Pentru ca prăpădul guvernării PSDragnea să fie și mai intens, la CERN, România este datoare cu aproape 2 milioane de euro, contribuție neachitată.

Paradoxul românesc este deplin.

Avem cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană dar scade accelerat nivelul de trai al populației, inflația crește iar inflația industrială a plecat cu mult peste cea comună, aflăm că de fapt nu ne-am plătit contribuțiile internaționale astfel că oamenii de știință români nu mai au cum participa la programele internaționale. Învățământul este pe ducă, în loc de știință se insistă pe predarea religiei iar ce mai este știință prin cărțile alea a fost măcelărită de „aleșii” PSD pentru scrierea manualelor. Dar, suntem din ce în ce mai „hotărâți” să ne păstrăm „tradițiile”.


Nu avem la PSD și ALDE ce ne trebuie pentru a evolua ca țară. Programul, celebrul program al PSD prezentat de infractorul Liviu Dragnea se dovedește a fi o mare minciună. Tot programul de guvernare al PSD susținut de ALDE și UDMR, dar și de alții, s-a limitat doar la atacul asupra Justiției pentru ca infractorul Liviu Dragnea, aliatul lui Tăriceanu și toți susținătorii lor majori să scape de brațul lung al legii. Toate eforturile acestei guvernări sunt să „taie brațul lung al legii” și nu să dezvolte o țară.

Ne întoarcem la epoca medievală, la epoca în care popimea răspândea „știința”!

Niciun comentariu: