marți, 16 octombrie 2018

Epurarea Justiției de procurori neagreați de PSD și ALDE se face „până'n pânzele albe”


Dorința de răzbunare a tandemului format din infractorul Liviu Dragnea și Călin Anton Popescu Tăriceanu pe procurorii și judecătorii care le-au stricat confortul dorit de „puternici ai zilei” a găsit aliați. Membri ai partidelor, susținători dar, ce este mai grav, procurori și judecători care au considerat că este ceva de câștigat dacă se alătură infractorului și altora certați cu legea. 

Cireașa de pe tort o constituie însă cooptarea nedemnului ministru al Justiției în toată mizeria asta. Iar Tudorel Toader nu s-a lăsat mult rugat. Probabil că învățat cu o anume „putere”, corupt din perioada în care a activat la CCR, având și ambiții personale cu privire la cum trebuie să arate Justiția, s-a înhămat la treabă. Cum este și logic, s-a orientat către „liderii” Justiției din ultimii ani. Lovind în ei, zdruncină sistemul Justiției care, cât de cât, în perioada de 10 ani de zile de la aderarea la Uniunea Europeană, s-a așezat pe niște baze democratice. 

A reușit, speculând o prevedere constituțională și fiind sprijinit de actuala Curte Constituțională condusă de Valer Dorneanu, care a început să modifice interpretările CCR anterioare pentru a răspunde „cererilor” actualei puteri politice (cea mai politizată Curte Constituțională de până acum!), să obțină revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi. O revocare forțată, o revocare care a fost sprijinită de un Parlament dominat de PSD și ALDE, o revocare care a dat satisfacție infractorilor. Nu este de ajuns. Faptul că procurorul general al României, Augustin Lazăr, a cooptat-o pe Kovesi la Parchetul General a nemulțumit clara politică binevoitoare cu infractorii. Au modificat legile organizării și funcționării Justiției pentru a-și duce răzbunările până la capăt. Nedemn este faptul că au sprijinul unor judecători și procurori! Și pentru că tot au schimbat legile asistăm, astăzi, la o adevărată epurare politică a personalului care formează sistemul Justiției! Au puterea, au avut grijă să obțină sprijinul CCR, au luat din prerogativele Președintelui României pentru a nu mai avea atâtea obstacole și au trecut la treabă. 

Sinistrul ministru al Justiției, Tudorel Toader dă și explicații cu tupeu la Antena 3, acest post de propagandă al PSD și ALDE.
"Spuneți ca acest fapt (numirea Laurei Codruța Kovesi la Parchetul General -n.r.) este o sfidare, eu nu vă contazic, dar domnul Lazăr poate spune că e normal, că valorifică bogatele experiențe dobândite (ale Laurei Codruța Kovesi -n.r.) în managementul parchetelor de rang înalt. Vă spun o chestiune pe care eu nu o găsesc firească. Pentru procurorii de la DNA, DIICOT sunt niște condiții, de vechime în profesie, să nu fi fost sancționați disciplinar, să aibă o bună conduită, să aibă o pregătire bună șamd, la procurorii PICCJ nu era prevăzut decât criteriul vechimii în muncă, niciun alt criteriu care să completeze vechimea. Prin OUG, am introdus un aliniat nou în care spunem că pentru a fi numiți în cadrul PÎCCJ, procurorii trebuie să nu fi fost sancționați disciplinar, să aibă o pregătire bună profesională, o conduită morală ireproșabilă și gradul profesional egal cu cel corespunzător Parchetului de pe lângă Curtea de Apel"
La prima vedere poate că lumea va fi impresionată de „găselnița” lui Tudorel Toader. Ce deștept este! Este pe dracu. Este un ticălos! Parchetul General nu este o instituție care poate avea în componență doar procurori care au trecut prin toate gradele profesionale! Este ca și cum ai condamna Parchetul General să fie încadrat doar cu „dinozauri” (cum se spunea acolo unde am lucrat despre acele servicii unde încadrarea se făcea doar cu personal foarte experimentat și cu un nivel de cunoștințe mult superior față de restul). La fel cum a modificat și standardele de „vechime în muncă” de la DIICOT și DNA pentru a elimina procurorii (mai tineri!) incomozi sau cum a modificat standardele privind detașarea pentru a bloca cercetările în dosarele complexe aflate în lucru, cu deosebire anchetele procurorilor militari asupra acțiunilor Jandarmeriei împotriva protestatarilor pașnici din Piața Victoriei în 10 august 2018, la fel a procedat și acum. A făcut modificări în legi pentru a împlini actul de răzbunare atât personal cât și la cererea liderilor puterii politice de astăzi, infractorul Liviu Dragnea și aliatul său Tăriceanu.

Consecința răzbunării este asupra procurorilor, a carierei lor profesionale. Procurorii tineri nu mai pot evolua dacă la nivelul superior nu se face loc. Rămân „buni în funcție” în unitățile de parchet în care sunt încadrați de la început. Existența unor posturi la eșaloanele superioare în care pot fi încadrați procurorii tineri fără condiția „vechimii în profesie” are rolul de a forma acei tineri. Este evident că pe parcurs își pot da examenele de grad profesional însă cel mai mare câștig al instituției este că ei se vor forma în cultura respectivei instituții! Foarte important este ca ei să se simtă „ca acasă” în instituția în care funcționează. Randamentul lor va fi mai mare pentru că vor fi îndrumați de către procurorii cu mare vechime în muncă și o experiență pe măsură.

Pentru că individul Tudorel Toader nu acceptă să fie „evaluat” de procurori și judecători, îl evaluez eu. Îi dau nota 3 (trei) nu pentru lipsa de cunoștințe ci pentru reaua credință de care dă dovadă! Știe nedemnul Tudorel Toader că măgăriile lui nu vor rezista timpului, știe că în viitor, când cei care astăzi îi conferă puterea de a face rău nu vor mai fi la putere, forțele politice vor readuce Justiția pe făgașul normal.

Nu pot încheia fără a fi rău. Și voi fi. Este bine că astăzi avem aceste persoane nedemne la putere! Lumea vede că este rău și că poate fi și mai rău. Lumea înțelege fiind la greu că trebuie să meargă la vot pentru că altfel la putere ajung infractorii și nedemnii care îi apără. Lumea vede și înțelege că va trebui umblat la Constituție pentru a pune Justiția la adăpost împotriva abuzurilor politicienilor de teapa celor din PSD și ALDE. Absenteismul de la votul pentru parlamentare din 2016 se răzbună pe  întreaga societate. Teribiliștii au rămas cu satisfacția că au „sabotat” prin absență țara care nu le mai place. Neghiobi! La fel de neghiobi sunt și cei care au „sfătuit” populația care nu votează PSD să stea acasă dacă nu vor să dea votul USR. Ei sunt autorii morali ai dezastrului de astăzi. Cum Google are obiceiul să „păstreze” informația, îi voi găsi și îi voi arăta. Pentru că au reapărut! Sunt foarte activi, sunt foarte determinați, sunt foarte pretențioși și foarte nerăbdători să li se recunoască „meritele” de opozanți ai actualei puteri politice. Unii dintre ei cereau să fie lăsați să „construiască programul de guvernare al USR”! La fel  ca Borcea care cerea ca Dinamo să fie lăsat să se pregătească pentru Liga Campionilor, cu niște ani în urmă. Nici Dinamo nu a ajuns în Liga Campionilor dar nici USR nu a ajuns la guvernare. Dar mult rău a fost făcut. Au asigurat PSD cucerirea deplină a puterii politice. Au permis aducerea lui Tudorel Toader la putere pentru a măcelări Justiția. Poate ar trebui să li se amintească mereu acest lucru.

Niciun comentariu: