miercuri, 3 octombrie 2018

Demolarea sistemului de siguranță națională a devenit un obiectiv al puterii PSD-ALDE


Nici mai mult și nici mai puțin. Demolare.

Dar dacă mandatele de supraveghere expirate se referă și la alte persoane care, deși nu au fost acuzate, au rămas sub supraveghere? Dacă persoanele sub supraveghere aproape permanentă - cât timp se află pe teritoriul României (de ex.), fie ele cetățeni români sau rezidenți străini -, au fost supravegheate tehnic o anume perioadă în care sunt unele tulburări pe plan intern sau internațional dar au rămas sub supraveghere după terminarea perioadei care a determinat măsurile de securitate, comunicarea către ele a măsurilor de supraveghere într-un termen de 2 ani de la încetarea mandatelor nu duce cumva la deconspirarea acțiunilor de securitate sau a acțiunilor polițienești de supraveghere a infracțiunilor grave la nivel european sau chiar mai mult?

Fie este o prostie din partea lui Manda și a hăbăucilor din Parlament fie o ticăloșie, fie este o acțiune la „comandă externă”. Așa află „serviciile de spionaj” că oamenii lor au fost deconspirați. Așa află organizațiile teroriste că oamenii lor infiltrați în țară sunt supravegheați. Așa află organizațiile mafiote că au oameni supravegheați. Așa se pun „bete în roate” organelor competente să asigure securitatea națională începând de la frontieră până în buricul țării. Așa va plăti România scump, mult mai scump, distrugerea sistemelor de securitate. Pentru că aici nu vorbim de găinarii din partidele politice care au comis infracțiuni pentru propria îmbogățire, cum s-a întâmplat în speța TelDrum, aici sunt și probleme mult mai grave iar o astfel de lege poate aduce prejudicii inclusiv colaborării de securitate internaționale la care România participă.
„Comisia parlamentară de control a activităţii SRI, a propus, în Raportul parţial privind activitatea sa în perioada septembrie 2017 - prezent, referitor la mandatele de siguranţă naţională, mandatele de supraveghere tehnică şi ordonanţele procurorilor pe 48 de ore, „modificarea legislaţiei în sensul identificării tuturor persoanelor care au fost interceptate şi notificarea acestora la cel mult 2 ani de la expirarea mandatelor de securitate naţională sau de supraveghere tehnică”, precum şi „introducerea de sancţiuni în legislaţie în cazul nerespectării obligaţiei de notificare”.”
Referirea la „mandatele de siguranță națională” este edificatoare. Încep să cred că talibanii PSD-ALDE și-au propus ca după ei să rămână totul pârjolit. O răzbunare idioată împotriva propriului popor.

Pentru a face și mai mult rău, aceeași comisie condusă de Claudiu Manda are o idee năstrușnică.
Comisia SRI îşi propune să sesizeze Inspecţia Judiciară cu privire la demararea unui audit la Parchetul General pentru a verifica mandatele de supraveghere eliberate şi numărul de persoane interceptate, se arată în raportul parţial al Comisiei privind activitatea din 2017.
Potrivit raportului parţial ce vizează activitatea Comisiei SRI în perioada septembrie 2017 - prezent, referitor la mandatele de securitate naţională, mandatele de supraveghere tehnică şi ordonanţele procurorilor, se propune sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la dispunerea unui audit la Parchet cu privire la mandatele eliberate şi a numărului de persoane interceptate.
Scopul acestei avalanșe de acțiuni este mai mult decât evident. Atacul asupra SRI și asupra Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casație și Justiție. Distrugând protecția informațiilor clasificate ei atacă persoanele de la vârful instituțiilor: Helvig și Lazăr.

Cu un astfel de Parlament, pornit să distrugă tot ce aparține de securitatea țării pentru a apăra infractorii de autoritatea legii România va pierde enorm. Nici o țară nu va mai dori să colaboreze cu România pe probleme de securitate. Din moment ce niște parlamentari, cetățeni ajunși prin vot democratic în Parlament, ajung la informații clasificate care asigură, împreună cu alte măsuri, securitatea României dar și a statelor părți la unele tratate internaționale, existând din acel moment riscul divulgării unor informații cu consecințe grave pentru securitatea acelor țări, credibilitatea României se prăbușește. Nu văd altfel acțiunea zgomotoasă a acestei Comisii parlamentare de control a activității SRI! Nu poate face control la instituțiile justiției se folosește de Inspecția Judiciară care a făcut deja dovada servilismului față de politic, conlucrând cu sinistrul Tudorel Toader pentru înlăturarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA iar acum colaborează pentru „detronarea” Procurorului General al României, Augustin Lazăr!

Înțeleg apriga dorință a PSD-iștilor și a ALDE-iștilor de a afla care dintre ei au fost sub supraveghere tehnică și dacă nu cumva mai sunt, pentru că este evident că informarea cetățenilor care au ajuns sub supraveghere tehnică se face la finalizarea cauzei penale și nu înainte de finalizarea ei prin sentința judecătorească fără însă a li se comunica care anume supravegheri s-au realizat și după datele au fost șterse, potrivit legii. Ei bine, Manda și disperații din PSD vor ca aceste date să fie comunicate înainte de finalizarea dosarului cu sentința judecătorească!

Faptul că vor să afle din evidența Parchetului General care au fost mandatele de securitate națională și căror persoane li s-a aplicat ne spune că SRI le-a dat un număr dar nu mai mult. Iar Manda și ai lui au sarcina să afle mai mult decât un număr. Să afle nume, să afle data la care s-au executat mandatele, să vadă concluziile procurorilor etc. Presiunea este mare la PSD-iști și ALDE-iști.

Până la această Comisie parlamentară condusă de Manda, controlul parlamentar asupra activității SRI a fost desfășurat cu discreție. Suficientă discreție pentru a nu pune țara pe foc. Ei bine, de când la conducere a ajuns infractorul Liviu Dragnea, demolarea SRI, SPP, Ministerului Public, Poliției Române și sigur și a altor instituții publice a devenit „obligație de serviciu”.

Niciun comentariu: