Am dat, din întâmplare, peste articolul din Adevărul. O membră a USR se descarcă la Adevărul. Adevărul a pus titlul „atrăgător”. M-au agățat.
Claudia Postelnicescu susţine că e incorect ca deputatul Cristian Ghinea să plece la jumătatea mandatului, iar Clotilde Armand să ajungă în Parlamentul European, deşi obiectivul său e Primăria Sectorului 1.
Adevărul: În cursa internă din USR pentru alegerile europarlamentare s-au înscris vreo 90 de candidaţi. Nu s-au format „bisericuţe“ în partid?
Claudia Postelnicescu: „Bisericuțele“ au existat dinaintea campaniei interne. Sunt unii în campanie de un an de zile, alţii abia am intrat. Sunt unii care sunt parlamentari şi care au intrat în această competiţie internă cu tot cu resursele publice, ceea ce nu e fair. Sperăm ca în timp să eliminăm astfel de metode şi chiar astfel de oameni din USR. Sau măcar să fie marginalizaţi, să nu mai aibă atâta putere ca să faulteze alţi colegi. Lupta trebuie să fie fair, iar cine nu înţelege ce e fairness-ul trebuie să facă un pas în spate.
Ce nu-mi place mie în candidatura lui Cristian Ghinea e că se foloseşte de experineţa lui de călătorit prin ţară - a fost coordonatorul nostru pe extindere şi a folosit această calitate pentru a se promova. Şi e o lipsă de integritate că nu-şi va duce mandatul de parlamentar la capăt. Totuşi Cristi Ghinea are un CV foarte bun de Parlament European, spre deosebire de Clotilde Armand. Are o experineţă foarte bună, care îl recomandă pentru un astfel de post. Eu sunt o persoană fair, recunosc calităţile lui pe expertiza europeană. Dar nu ştiu de ce a candidat în Parlamentul României dacă îşi dorea un post acolo ( la Bruxelles- n.r). Trebuia să stea doi ani pe tuşă.
Clotilde Armand, care se pricepe la proiecte locale, a candidat la primărie, e foarte potrivită pentru jobul acesta, dar ne spune în partid senină că ea candidează doar pentru un an şi apoi se retrage ( înainte de alegerile locale din 2020 - n.r.). Deci ea duce cumva în eroare electoratul minţindu-l: „daţi-mi un vot pentru cinci ani, după care eu mă retrag după un an“. Mi se pare lipsă de integritate şi o lipsă de claritate morală.
Hait! Lipsă de integritate? Tocmai la Clotilde Armand și la Cristian Ghinea? Și nu o spun eu sau altul care nu are treabă cu USR, o spune un membru al USR. Ba, mai mult, unii USR-iști care vor să candideze la europarlamentare se folosesc de resursele „funcției publice” astfel că este afectată competiția internă. Ptiu, drace! Nici nu mai ai cum deosebi un USR-ist de un alt politician! Ba chiar cred că sunt politicieni la alte partide care pot pretinde că sunt integri, față de cei ai USR! Că tot se dau ei politicieni după modelul „Alba ca Zăpada”.
Se pare că lipsa de integritate a unor membri USR a cam început să se vadă. Din ce în ce mai bine. Înșelarea electoratului inclusiv prin „parteneriatului” cu PSD în anumite ocazii, neducerea la îndeplinire a mandatului, promovarea neadevărului în relațiile publice, atacurile nedemne la „adversarii politici” pe baza unor informații false, promovate cu intenție nu se pupă de loc cu „integritatea”. Vorbim despre „cinste, onestitate, corectitudine”. Încă nu am ajuns să vorbim despre „coruptibili/incoruptibili”, dar tare mă simt tentat să cred că și aici există o problemă. Claudia Postelnicescu vorbește clar despre „parlamentari şi care au intrat în această competiţie internă cu tot cu resursele publice, ceea ce nu e fair”! Iar aici suntem, evident, în zona „incoruptibililor” de la USR. Vorba aia, parlamentarii sunt cei mai cei și cei mai hăis dintre cetățeni.
Mi-o amintesc pe Clotilde Armand în 2016 când acuza toți ceilalți politicieni că sunt „corupți” și că doar membrii USR sunt cinstiți, onești, corecți! Sunt pe dracu. În frunte cu ea!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu