marți, 9 octombrie 2018

Nu mai accept insultele din partea Guvernului României

Comisarul european Corina Crețu a răbufnit. S-a săturat să fie arătată cu degetul de proprii colegi din PSD aflați, din nefericire la guvernare în aceste zile. Ea se zbate iar colegii de partid de la transporturi, Lucian Șova, și de la fonduri europene, Rovana Plumb, își ascund incompetența arătând cu degetul către Comisia Europeană.

Ei au făcut și au dres dar, în urma „dresului” lor, nu rămâne nimic. Vorbe goale.

Corina Crețu vrea să pună lucrurile la punct. Adevărul supără, în general se evită spunerea lui dacă există șansa ca neregulile să fie corectate. Din moment ce Corina Crețu spune lucrurilor pe nume, cu subiect și predicat, suntem în fața incapacității guvernanților români ai PSD și ALDE de a se încadra în normele general admise pentru atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea țării. Nu știu să facă acest lucru sau nu au interesul să facă așa ceva! Cred că „interesul”, în special interesul unor persoane anume, este cel care dictează politica guvernamentală a PSD și ALDE. Vom afla până la urmă despre ce este vorba. Pentru ziua de astăzi, eu cred că Guvernul nu are bani. Abia reușește să se împrumute de pe piața bancară internațională (cu dobânzi mari!) pentru a plăti salariile din sistemul de stat mărite „demonstrativ”, pensiile și ajutoarele sociale. Nu are banii cu care să mai și construiască drumuri, căi ferate să facă investițiile necesare bunului mers al economiei.
„După cum știți, de când am devenit comisar european pentru politică regională, am încercat să ajut cu rata de absorbție pentru regiunile mai puțin dezvoltate. În cazul României, am făcut eforturi extraordinare, în sensul că am fazat foarte multe proiecte în valoare de trei miliarde de euro, practic am degrevat bugetul național de trei miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduți
S-au pierdut 2 miliarde de euro, din păcate în domeniul cel mai vulnerabil și cel mai necesar pentru România, cel al transporturilor. Pentru perioada 2014 - 2020 facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri”
 „Chiar vreau să vă anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”

În prezent există în analiza Comisiei „un singur proiect major, proiectul de metrou Otopeni - Gara de Nord”. „În rest așteptăm Craiova - Pitești, Târgu Mureș - Iași, Podul de la Brăila. Autoritățile române sunt cele care au solicitat schimbarea programului de infrastructură mare, dânșii ne-au dat niște deadline-uri care au fost deja depășite cu mult, la metrou angajat sub semnătură că vor depune în decembrie acest proiect de metrou, ne aflăm în noiembrie 2018 și nu-l avem depus la finanțare”, și-a continuat comisarul european acuzațiile la adresa guvernului de la București.”
Pentru Târgu Mureș - Iași în primul rând este o prioritate a Comisiei Europene, și o spun cu toată sinceritatea, de aici, de pe podiumul Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa centrală și de est. Avem bani pentru studii de fezabilitate, nu avem nicio solicitare pentru aceste studii de fezabilitate”
Daniel Buda, europarlamentar PNL:

Avertismentul transmis astăzi de către Comisarul European pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, care a declarat ferm că nu mai acceptă insultele din partea Guvernului României faţă de munca sa, ar trebui să îi trezească la realitate pe cei mai incompetenţi miniştri din istoria post-decembristă, Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova. De mai bine de un an şi jumătate, cei doi miniştri nu au fost în stare să transmită la Bruxelles proiecte de infrastructură care să poată fi finanţate din fonduri europene, punând astfel România în situaţia de a-i fi dezangajate o serie de fonduri.

Din 2016 avem cele mai incompetențe guverne ale României. Toate plecate greșit pe un program de guvernare fantezist, inventat de niște persoane certate cu legea din PSD și susținut de alte persoane cu comportament dubios din ALDE. Ca să fim foarte corecți cu noi înșine, putem pune acești 4 ani de mandat al PSD - 2016-2020 -, la capitolul „ani pierduți”! Fără nici o reținere. Pentru cei care s-au lăcomit la sumele de bani care le-ar veni în plus la salarii și pensii vine decontul. O viitoare guvernare nu va fi de acord să continue plăți din „averi fictive”. Va lăsa piața să regleze diformitățile produse de aceste guvernări PSD-ALDE, cu consecințele neplăcute pentru cei care îi sprijină astăzi.

Idioții de la guvernare nu au capacitatea să înțeleagă că drumurile, calea ferată, transporturile aeriene și navale dau viață oricărei economii la nivel național dar și la nivel internațional.

Niciun comentariu: