marți, 9 octombrie 2018

Ludovic Orban, despre Autostrada Moldova


Declarație de presă a Președintelului Partidului Național Liberal, Ludovic Orban:

Guvernul PSD refuză să facă Autostrada Moldova și condamnă la subdezvoltare și sărăcie o mare parte a României. Somăm guvernul Dragnea - Dăncilă să nu mai saboteze dezvoltarea Moldovei și să depună urgent la Bruxelles solicitarea de finanțare a autostrăzii Iași – Tg. Mureș.

Într-o ieșire publică fără precedent, Comisarul European pentru Dezvoltare Regională a cerut Guvernului României să nu mai insulte oficialii europeni cu scuze lamentabile și eschivări penibile și să folosească urgent banii Uniunii Europene pentru construcția autostrăzii Iași – Tg. Mureș

Niciodată până acum, România nu a fost mai sever și mai grav avertizată de un oficial european că sabotează un proiect major de infrastructură de interes strategic atât pentru cetățenii români cât și pentru conectarea țărilor din Europa Centrală și de Est.

Suntem în fața unei dovezi maxime a incompetenței guvernului PSD – ALDE, condus de o șleahtă de ageamii în gestionarea treburilor publice, în frunte cu prima analfabetă funcțional a țării, Viorica Dăncilă, și controlat de un condamnat penal care are alte interese decât dezvoltarea țării.

În anul centenarului României Mari, guvernul Dragnea – Dăncilă a arătat cea mai mare bătaie de joc la adresa idealului de unire al tuturor românilor prin construcția de autostrăzi care să lege regiunile istorice ale României.

Sabotarea construcției autostrăzii care leagă Moldova și Basarabia de vestul României și de Europa este o trădare a intereselor naționale care condamnă românii de pe cele două maluri ale Prutului la subdezvoltare și sărăcie și urmărește păstrarea acestor regiuni în zona captivă a intereselor rusești.

Românii trebuie să știe că ne aflăm într-o situație extrem de gravă în care Comisia Europeană face apeluri insistente pentru ca Guvernul României să folosească banii europeni pentru construcția autostrăzii Tg. Mureș – Iași însă guvernarea PSD – ALDE refuză cu premeditare să facă demersurile necesare pentru a obține această finanțare nerambursabilă de la partenerii noștri europeni.

Somăm guvernul Dragnea – Dăncilă și coaliția PSD – ALDE să nu sacrifice idealul realizării Marii Uniri prin legarea cu autostrăzi a tuturor regiunilor României pentru interese obscure ascunse în spatele unor formule fantasmagorice de parteneriat public-privat și să folosească banii europeni alocați pentru aceste proiecte.

Cerem guvernului României să trimită în regim de urgență la Comisia Europeană cererea de finanțare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construcția autostrăzii Moldova Iași – Tg. Mureș și finalizarea documentațiilor necesare pentru pregătirea lucrărilor de proiectare și construcție.

Autostrada Moldova Iași – Tg. Mureș este un proiect de interes strategic atât pentru România cât și pentru Europa care nu trebuie sabotat din incompetență sau din interese meschine care vor ca Moldova să rămână în continuare cea mai săracă regiune a Europei.

Pentru guvernul PSD – ALDE, scuza că sunt proști nu mai merge. Moldova trebuie unită cu restul României și cu Europa prin autostrada Iași – Tg. Mureș iar Partidul Național Liberal își asumă realizarea cu prioritate a acestui proiect major infrastructură cu finanțare de la Comisiei Europene. 

Ludovic Orban,
Președintele PNL

Niciun comentariu: