miercuri, 3 octombrie 2018

Un ministru lipsit de onestitate

Tudorel Toader este un campion al „îmbârligăturilor”. De fapt, este unul dintre cei mai importanți susținători ai politicilor adoptate în Guvern și în Parlament de politicienii PSD și ALDE. Ba chiar este cel care crează noi probleme prin idei scoase la iveală din adâncul ființei lui frustrate pentru evenimente trecute. Nu le știm dar ... le simțim. Se comportă ca un avocat și activează constant pentru aducerea Justiției sub controlul politicului. Independența Justiției este „zidul” pe care Tudorel Toader se străduiește să îl dărâme pentru satisfacerea dorințelor infractorului Liviu Dragnea și ale baronilor PSD din teritoriu. Nu sunt departe nici aliații din ALDE în frunte cu Călin Anton Popescu Tăriceanu.

Toate aceste acțiuni sunt numite „reforma justiției”. Fără nici o sfială. Cu fiecare reușită împotriva independenței justiției, politicienii de vârf ai PSD și ALDE reclamă o victorie în reformarea justiției. Sunt și foarte vocali împotriva celor care nu le apreciază „efortul” și „realizarea”. Fie din țară, împotriva cărora iau măsuri de o duritate extremă - cum a fost folosirea Jandarmeriei pe 10 august când au reprimat cu o brutalitate ieșită din comun protestele împotriva Guvernului și a politicilor duse de PSD, multe dintre ele cu referire la maltratarea legilor justiției -, fie din afara țării - cum sunt parlamentarii europeni care au un ton foarte critic asupra campaniei PSD și ALDE de distrugere a independenței justiției, ambasadorii statelor membre UE sau NATO care au „obrăznicia” să declare că ce se întâmplă în România nu este bine.

Tudorel Toader se folosește de metoda comunicării informației „ciuntite”.

Nu guvernul este cel chemat în justiția europeană ci România. În spatele României se ascund toate atacurile asupra actelor și faptelor individuale ale guvernanților și parlamentarilor puterii. De parcă România, țara, națiunea ar fi de vină pentru că o mână de incompetenți și demenți comit acte ce duc la situații de infringement pentru țară! Nu este așa. Sunt sigur că lipsitul de onestitate Tudorel Toader ministru al justiției (nedemnul ministru al justiției!) știe să facă diferențele necesare. România are un Guvern și un Parlament. Dacă directivele UE nu sunt aplicate, țara intră în procedura de infringement pentru că Guvernul și Parlamentul nu își fac treaba, nu respectă angajamentul asumat ca țară din Tratatul Uniunii Europene. Iar aici mă refer la cazul la zi: România nu a aplicat directiva de combatere a spălării banilor! Oare cine este responsabil din Guvernul României de aplicarea directivei? Nu cumva ministrul justiției? Nu cumva ministrul de finanțe este unul dintre cei direct responsabili pentru aplicarea acestei directive? Uite că avem doi miniștri, cel puțin, care nu și-au făcut treaba.

Nu a fost timp? Să fim serioși! Timp a fost destul iar PSD și ALDE sunt la conducere din 2014, cu o mică pauză în 2016 când a fost guvernul tehnocrat care nu ar fi putut pune directiva în aplicare fără aprobarea Parlamentului dominat și atunci ca și astăzi de PSD și asociații lor din actualul ALDE.

Atunci, de ce naiba guvernările PSD-ALDE nu au pus în aplicarea directiva UE de combatere a spălării banilor? Nu cumva pentru că ei, politicienii PSD-ALDE sunt implicați în acțiuni de spălare a banilor? Din moment ce reglementările actuale sunt suficient de slabe pentru a permite scăparea infractorilor de pedeapsa prevăzută de lege, acești politicieni au ales să nu modifice legislația română în materie potrivit prevederilor directivei europene. Iar Tudorel Toader, unul dintre cei implicați direct în implementarea directivei, o face pe „fata mare”!

Situații asemănătoare în care Tudorel Toader se ascunde după denumirea țării sunt multe. Este o modă a celor lipsiți de onestitate să ducă vinovăția pe alții.

Frans Timmermans i-a acuzat în mod direct, în discuțiile din Comisia LIBE, pe europarlamentarii din PSD și ALDE prezenți la discuții că se ascund după țară, reclamând că ei reprezintă România. Ei reprezintă doar o parte a României, îi reprezintă doar pe cei care le-au dat votul la alegerile europarlamentare iar europarlamentarii din ALDE nici nu mai sunt reprezentanții cuiva din moment ce au candidat ca membri ai PNL. Poziția lor actuală este destul de clară: nu mai reprezintă nici partidul și nici pe membrii PNL care au votat lista partidului. O enormă lipsă de onestitate este din partea lor să reclame că ei reprezintă România. Da, sunt din România dar se prezintă doar pe sine însuși ceea ce este o mare înșelăciune. Parlamentul European reprezintă popoarele Uniunii  Europene! Prin reprezentanții din partidele politice care au câștigat alegerile pentru PE.

Se pare că trebuie să ne mai uităm în dicționar, din când în când. Măcar un minut pe zi. Nu doare.
ONÉST, -Ă, onești, -ste, adj. Cinstit, de treabă, corect. – Din lat. honestus, it. onesto.
Onest ≠ corupt, depravat, josnic, necinstit, neonest (antonime)
Tudorel Toader este incorect! Prin omisiune lasă impresia că adevărul este altul. Iar antonimul la incorect este corect. Nu poate fi în același timp și corect și incorect! Rămâne doar un om lipsit de onestitate, incorect, necinstit, josnic, depravat. Sunt antonimele din dicționar ale termenului „onest”.

Niciun comentariu: