joi, 22 septembrie 2016

ELCEN intră în insolvență pentru a se proteja de insolvența RADET.

Victor Grigorescu, ministrul energiei
Agerpres. Consiliul de Administrație al ELCEN decide joi dacă intră în insolvență.
În ședința Consiliului de Administrație de joi se va decide dacă ELCEN va cere, la rândul său, insolvența, întrucât situația financiară a producătorului de energie este legată de cea a RADET. Trebuie să ne protejăm și noi, la rândul nostru, de creditori
Tăvălugul a pornit. La șmecheria PSD-istă promovată de Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, fie'i numele uitat, ELCEN este obligat să își ia măsura de prevedere care să o protejeze de consecințele insolvenței RADET.

Ministrul energiei declară că salută măsura luată de primăria București cu convingerea că RADET va plăti la zi consumul. Hm. Tehnocratul face o declarație în care evidențiază buna-intenție. Îl obligă fișa postului.
Salut decizia Consiliului General al Capitalei și sper ca o posibilă intrare în insolvență a RADET să permită Regiei să se restructureze, să își gestioneze mai bine banii și să plătească facturile la zi. Țin să precizez că susținem orice formă de protecție juridică, atât timp cât societatea se reclădește pe principii solide și nu periclitează bunăstarea cetățenilor. Insolvența înseamnă, în primul rând, plata facturilor la zi
Ei bine, cu PSD în fruntea capitalei (cu ajutorul neprecupețit al USB secondat de GDS și SAR, care au tocat PNL și l-au discreditat continuu !), principiile solide pe care le pomenește ministrul Grigorescu cu privire la reorganizarea RADET sunt vise. Sub PSD nu s-a construit nimic solid, nimic care să urmărească bunăstarea cetățenilor.

Chiar discursul lui Firea poate fi lămuritor în acest sens. Reorganizarea RADET în perioada insolvenței se face într-un mod tare curios. Schimbă denumirile structurilor din RADET ? Dacă locurile de muncă nu sunt afectate, dacă nu sunt afectate costurile cu forța de muncă cum face reorganizare ? De fapt, Firea vrea o insolvență de fațadă, una care să îi permită să taie din niște datorii „istorice”.
Intrăm într-un moment în care această societate va funcționa, va asigura livrarea apei calde și căldurii către populație și instituții ale statului și, de asemenea, se va reorganiza, se va însănătoși. (...) În primul rând, datoria istorică nu a putut fi explicată așa cum ar fi trebuit din punct de vedere legal. În momentul procedurii insolvenței, se opresc toate notificările creditorilor și se analizează fiecare datorie în parte și tot ceea ce este eligibil va fi plătit. Ceea ce nu este eligibil — cea mai mare parte, din punctul meu de vedere — va fi stins
Cu tot pardonul de rigoare, dar acesta este singurul scop al insolvenței RADET pe care Firea și gașca de la PSD îl urmăresc.

Ce se întâmplă în amonte, praful și pulberea.

Să vedem care va fi reacția ENGIE România, ce măsură de protecție își va lua compania după ce ELCEN, datornicul său, intră în insolvență pentru că RADET, datornicul ELCEN, intră în insolvență, pentru că Primăria Bucureștiului sub conducerea PSD a aruncat cu banii pe gârlă pentru a satisface mofturile unor primari cu inițiative personale dubioase. Reorganizarea RADET și plata datoriilor Primăriei Generale către RADET și de aici către ELCEN se putea face și fără această măsură a protecției judiciare. Cine crede că va curge lapte și miere, se înșeală.

Cum era de așteptat, șmecheria „insolvenței” promovată de PSD prin Firea primește o replică. PSD a încercat să arunce „pisica” în curtea Guvernului însă a primit replica corectă. Ministrul Energiei a dat un răspuns politic, corect juridic, dar posibil doar în situația în care primarul Firea și PSD-ul ar fi avut gânduri curate. Pentru că aceștia nu au avut gânduri curate, noi vom primi ceea ce merităm: frig și doar apă rece, dacă și aceea nu o fi „raționalizată”. Nu este exclus să plătim ca pe timpul lui Ceaușescu o căldură inexistentă sau servicii existente doar pe hârtie. Urmașii PCR, cei din PSD, știu cum au mai făcut cu peste un sfert de secol în urmă.

Este enervant să constați cum Bucureștiul a re-devenit „bastionul comunismului” în România !

3 comentarii:

Anonim spunea...

Va place să dezinformați? Uniunea Salvați Bucureștii a părăsit ședința de consiliu. Nu este alături de psd. http://www.mediafax.ro/social/consilierii-pnl-usr-si-o-parte-din-pmp-au-parasit-sedinta-cgmb-acuzand-ca-nu-li-se-respecta-dreptul-la-dialog-turcescu-in-razboi-cu-firea-vorbim-de-o-agenda-bizara-paralela-cu-nevoile-bucurestenilor-15738712

Crăciun Florin spunea...

Nu dezinformez. Ce am scris eu este realitatea. USB și-a făcut campanie la locale pe denigrarea PNL. De aceea prezența la vot a fost foarte scăzută. Practic, campania USB a făcut drum pentru PSD să câștige alegerile locale. La asta m-ma referit. Nu la cazul particular în care USB nu a mai fost de acord cu PSD într-o ședință de consiliu general.

Anonim spunea...

Cred că este chiar invers PNL a inventat o alianță inexistentă între PSD și Uniunea salvați Bucureștii. ,,Denigrarea” a venit din partea PNL.