vineri, 30 septembrie 2016

Măi ... măi Norico, măi ! Păi, se poate ?!

Uite cum ajung eu să preiau informație de la publicația celor de la ALDE ! A lui Chițoiu, mai bine spus dar este evident o gazetă de perete a ALDE care tot bagă bățul prin gardul „vecinului” PNL, poate-poate mai sare unul pârleazul. Acum, așa, pe cinstite, se pare că de la ALDE sar pârleazul la PNL. S-au lămurit oamenii cât liberalism zace în curul lui Tăriceanu și a acoliților lui care reclamă sus și tare că „sunt singurii liberali” de pe plaiurile Dâmboviței. I-a mușcat vreo insectă și cred ei, săracii, că pot face o combinație între socialism și liberalism. Normal că a ieșit o struțo-cămilă, după chipul și asemănarea lor.

Bine, Norica Nicolai deplânge „situația ingrată” în care a fost pus Cioloș de către Klaus Iohannis prin invitația de a se alătura unui partid dacă are de gând să continue să guverneze.

Sinceră, a recunoscut că a scormonit regulile Comisiei Europene cu privire la funcționarii Comisiei care își suspendă activitatea pentru o perioadă de timp pentru a participa la o guvernare, de exemplu. A găsit că funcționarii europeni aduși de Cioloș ca miniștri au credite semnificative și nu crede că se vor implica în politică devenind parlamentari. Motivul este de înțeles, după ea: buzunarul ! Nu crede că ei renunță la un venit mai mare doar pentru a deveni parlamentari în România.

Mai mult, a sesizat Comisia Europeană cu privire la „conflictul de interese” în care se află Dacian Cioloș și ceilalți „tehnocrați” din Guvern care sunt și funcționari ai Comisiei Europene. Ea vede un conflict de interese - bine, să recunoaștem că vede „ca sarcină de partid”, ca obligație trasată de Tăriceanu și gașca -, iar Comisia Europeană i-a dat un răspuns dezolant. Nu există conflict de interese.
Am ridicat această problemă, iar Comisia mi-a răspuns că Regulamentul le dă voie să se suspende și, în această perioadă, nu au voie ca să aibă poziții ostile Comisiei
Nu există nicio preocupare din partea Bruxelles-ului cu privire la această chestiune – nimeni nu s-a exprimat în vreun fel. Singurul lucru jenant (și care trebuie clarificat) este conflictul de interese între calitatea de funcționari ai Uniunii Europene, care le interzice ca, atunci când sunt suspendați (iar domnii care vin de la Bruxelles sunt suspendați din funcție), să aibă atitudini care să contravină politicii europene sau care să o pună în dificultate. E opțiunea dumnealor dacă vor rămâne funcționari ai Comisiei sau dacă se vor implica în politică la București, dar am văzut că mulți dintre ei au credite semnificative și, ca atare, mi-e greu să cred că pot scoate sute de mii de euro din salariul pe care l-ar primi ca parlamentari
 Acum, trebuie să înțelegem și noi de ce este așa de supărat Tăriceanu. Nu i-a ieșit pasiența cu denigrarea miniștrilor „tehnocrați” la Bruxelles. Nu i-a lucrat la buzunar. Nu a determinat o reacție a CE care să le ia funcțiile pe care le dețin. Nu a reușit să le facă mizerie. Omul este supărat nevoie mare. Îl cuprinde disperarea. De aceea dă el declarații peste declarații că miniștrii „tehnocrați” fac acțiuni politice ostile țării și prin aceasta Uniunii Europene ... bla, bla, bla.

Acum, trebuie să înțelegem și noi că miniștrii tehnocrați care au fost țintele lui Tăriceanu și ale Noricăi Nicolai la Bruxelles au aflat despre manevrele mârșave ale ALDE-iștilor (nu este exclus să fie în cârdășie cu PSD-iștii !) și au început să fie mai transparenți față de populație, uneori chiar foarte transparenți. Neobișnuit de transparenți după tipicul dâmbovițean.

Sincer, foarte-foarte sincer, nu am știut de aceste manevre jegoase ale Noricăi Nicolai și ALDE împotriva miniștrilor din Guvernul Cioloș. „Liberalii” din ALDE sunt de o mizerie uriașă. Nu sunt cu nimic deosebiți de cei cu care s-au aliat, cei din PSD.

Un comentariu:

ionescu costica spunea...

Stimata doamna dumneavoastra ati uitat de vremea cInd trimeteati nepoata sa va ponteze la senat?