duminică, 25 septembrie 2016

Alertă ! Patru militari români răniți în Afganistan. Senatorul Daniel Barbu de la ALDE cum comentează ?


Alertă Agerpres. Patru militari români din Batalionul „Rechinii Albi” au fost răniți în timpul unei misiuni de patrulare pentru protecția forțelor de intervenție în Afganistan.

Sunt sub supraveghere medicală la spitalul militar al Bazei Aeriene din Kandahar. Starea lor este stabilă. Riscul de a fi răniți sau chiar a-și pierde viața este real, permanent, imprevizibil. Dar pentru a combate terorismul jihadist, pentru a asigura securitatea statelor europene dar și a altor state este nevoie ca în statul sursă de terorism să existe forțe capabile să le contracareze. Vedem cu ochii noștri că imigrația masivă din ultimii ani vine din zona Afganistan sau Irak, Pakistan sau Siria, acolo unde teroriști islamiști au instaurat teroarea. Odată cu imigranții vin și teroriștii !

Misiunea militarilor noștri în Afganistan nu este atât de simplă pe cât o prezintă unii politicieni români, complet idioți când este vorba despre judecăți de valoare. Or fi ei buni la învârtit vorbe pe niște scheme politicianiste dar când este vorba despre valori ale societăților umane sunt niște habarniști.


Nu mă interesează cine este el, din punct de vedere profesional. Nu mă interesează pentru că afirmația lui din aceste zile este de o idioțenie colosală.
Barbu a declarant că meseria de politician este mai periculoasă decât misiunea unui soldat în Afganistan.
Nu am prea avut intenția să compar misiunea unui politician cu cea a unui soldat, a unui soldat simplu nu a unui soldat care îndeplinește funcții cu răspunderi din ce în ce mai înalte în cadrul Forțelor Armate sau ale Forțelor de Poliție.

Mai pe șleau, soldatul este chemat acolo unde politicianul a dat greș sau a fost atât de prost încât a provocat un conflict armat. Iar cu privire la ordinea publică, polițistul vine să încurajeze populația să aplice legea sau să stingă eventualele focare de conflict provocate de politicienii idioți. Politicienii ca Daniel Barbu au comis atât de multe tâmpenii încât am ajuns să trimitem trupe pe teritoriul altor state, la cererea acestora, pentru a le sprijini să țină sub control terorismul. Nu spun tâmpenii. Terorismul este produsul politicienilor idioți din toate statele lumii.

În timp ce politicianul idiot, cum este Daniel Barbu își exprimă regretul pentru o declarație politică (e'te fleoșc !), soldatul trebuie să obțină pacea. Trebuie să obțină siguranța celor pe care i-a lăsat acasă dar și a idioților de politicieni care consideră că munca lor într-un Parlament este mai periculoasă decât activitatea soldatului aflat pe câmpul de luptă.

Mă cuprinde furia când mă gândesc că acest nemernic compară lupta soldatului pentru propria țară (indiferent unde o duce !) cu lupta politicianului care fuge de Justiție !

2 comentarii:

Ceacar spunea...

Aveti perfecta dreptate, dl Daniel Barbu perverteste sensul cuvantului risc, egaland riscul ca alegere intre viata si moarte, cu riscul de a fi injurat pe strada sau de a fi bombardat cu rosii si oua!

Freddye spunea...

Totul penttu front, totul pentru.."am înfrănt"

http://m.antena3.ro/politica/roberta-anastase-candideaza-pentru-un-nou-mandat-de-deputat-pe-lista-pnl-378151.html