sâmbătă, 24 septembrie 2016

Când mintea lui Tăriceanu fată „pui”.


Iau de la Mediafax știrea pentru că Agerpres este „închis”.
România a devenit ostatica unui grup care a preluat puterea într-un mod care va trebui cercetat în viitor de autorităţile judiciare. ALDE va cere declanşarea unei proceduri de anchetă imediat după următoarele alegeri. Cetăţeni au dreptul să ştie ce s-a întâmplat în noiembrie 2015, cum s-a întâmplat şi de ce s-a întâmplat. (...) În modul în care lucrurile s-au desfăşurat în noiembrie 2015 este evident că au intrat în această acţiune nu forţele politice, ci forţele obscure, într-o manieră netransparentă, care au distorsionat procesul democratic din România
Hodoronc, tronc, fleoșc !

Te doare mintea, bre ! Să le luăm pe rând.

ALDE va cere declanșarea unei proceduri de anchetă imediat după alegeri. Unde ? În Parlament ? Păi, va avea voturile necesare ? Să înțeleg că a bătut palma cu infractorul Dragnea ?

Împotriva cui ? A lui Victor Viorel Ponta care și-a dat demisia pe nepusă masă ?

- Băi, Ponta ! Ia spune tu de ce ți-ai dat demisia de ne-ai scos de la guvernare ?!

Iar Ponta, de pe băncile Camerei Deputaților va veni la pupitru și va povesti el cum i s-a pus un morcov în fund și a fost obligat, da, obligat să își depună demisia de forțe obscure care i-au dat posibilitatea lui Klaus Iohannis să își formeze „guvernul lui” împotriva voinței majorității parlamentare existente la acea dată. Măi tată !

Ce să cercetezi măi băiete ? Cum aproape tot PSD-ul a votat Guvernul Cioloș ?

Și, apropo, poate afli și tu, orice guvern este desemnat și nu ales, prin votul parlamentarilor. Adică este o reprezentare a voinței poporului, indirectă ea, după procedură, dar al naibii de constituțională. Pentru că s-a procedat potrivit Constituției, acest Guvern este legitim și reprezentativ pentru majoritatea cetățenilor României pentru că a fost aprobat de către o majoritate parlamentară. Pricipiși ? Au ba ? Dar, degeaba te întreb. Tu ai un stol de păsărele care îți ciripesc acolo în cap tot felul de tâmpenii.

Bine, cine vrea să se distreze să citească cam tot ce a adunat jurnalistul de la Mediafax care a dat știrea. Evident că va observa cum el, marele nimeni Tăriceanu, va anula toate actele normative emise de Guvernul Cioloș. Dar, ce să vezi, textul este atât de elaborat încât m-am întrebat, de bună seamă, cât a stat să îl învețe.
Vreau să declar în numele ALDE că toate deciziile actualului Guvern ce subminează Constituţia, instituţiile democractice şi echilibrul puterilor în stat precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor vor fi declarate nule după alegeri
 ALDE ăsta este mai tare ca întreaga Curte Constituțională. Bine, după cum se mișcă fostul manechin pe scena politică, nu trebuie să ne mire cât de pompos îi sună amenințările.

Mai înainte am scris despre emfaza cu care colegul lui Tăriceanu amenința că ei, ALDE, vor deveni a doua forță politică a țării și că ei, ALDE, au menirea să dea țării o direcție. După ce am citit ce spune panarama asta de Tăriceanu îmi pun serios întrebarea: ALDE este un așezământ politic pentru nebuni ?

Niciun comentariu: