duminică, 18 septembrie 2016

Poporul are întotdeauna dreptate ! Acum află și Angela Merkel.

Angela Merkel
Agerpres îmi spune că la Berlin, în urma alegerilor locale, partidul Angelei Merkel a suferit o înfrângere usturătoare.

Un exit-poll făcut de sondori serioși, nu ca Pieleanu sau alții de pe la noi, arată chipul crud al înfrângerii CDU.

CDU a obținut doar 18% din voturi, o scădere severă de la 23,3% voturi în 2011 !

CSU a obținut 23% din voturi și au șansa de a renunța la alianța cu CDU pentru guvernarea landului Berlin !

Alternativa pentru Germania (AfD) a obținut 11,5% din voturi și merge mai departe. AfD are astfel succes în al 10-lea land dintr-un total de 16 !

Motivul pentru care CDU plătește din greu cu trecerea în opoziție este simplu: ambiția Angelei Merkel de a primi imigranții din Siria și alte țări cu religie musulmană.

Șmecheriile politicianiste vânturate de politicienii CDU pentru a „lămuri populația” nu au ținut. Lumea se teme, lumea are experiențe triste, lumea germană vrea să trăiască într-o lume germană și nu întruna musulmană. Merkel a forțat nota și acum începe să plătească. Iar la anul sunt alegerile federale unde se prefigurează o altă mare înfrângere.

În situația în care CSU ajunge să formeze Guvernul federal, am pus-o de oaie. Se va reveni la marea prietenie germano-rusă. Statele vecine cu Rusia vor avea surpriza să constate că Germania dacă nu le va fi împotrivă pe față le va „recomanda” o abordare „înțeleaptă” a relațiilor cu Rusia ba, de ce nu, o renunțare chiar la unele interese suverane pentru că Rusia, ce să vezi, este un bun vecin. Iar Ucraina are toate posibilitățile să primească recomandări să accepte rezultatele agresiunilor teritoriale ale rușilor. Nu degeaba ministrul de externe german, de la CSU (evident !), împreună cu ministrul de externe francez (tot socialist) lasă să se înțeleagă că ei ar accepta pretențiile rușilor.

CDU și Merkel plătesc pentru prostie funcțională. Îmi este teamă că Europa va suferi din cauza socialismului care este pe cale să infesteze țările principale. Dar, poporul are dreptate. Asta este !

Niciun comentariu: