marți, 6 septembrie 2016

PSD nu se lasă. Vrea să elimine din lege interdicția pentru condamnați de a mai candida la alegerile parlamentare !


Liviu Dragnea și ai lui, infractorii neamului, acționează la Avocatul Poporului, unde au ca slugă prea-plecată pe „țărănistul” Victor Ciorbea, pentru atacarea la Curtea Constituțională a legii privind alegerile parlamentare.

Cin'să fie, cin'n să fie persoana interesată ? Cine are interdicția de a mai candida la alegerile locale sau parlamentare pentru o perioadă după executarea pedepsei ? Sunt ei cam mulți, mai ales dintre cei care au fost cu funcții înalte prin PSD dar și unii de pe la alte partide care, ce să vezi, au o mare dragoste față de PSD dacă acesta va reuși performanța să excludă din lege prevederea cu interdicție !

Comunicatul PNL este destul de precis cu privire la acțiunea PSD și a Avocatului Poporului însă nu vrea să ne spună și cine este ascuns „după perdea”. Chiar dacă formularea se referă la cei „fără notorietate”. A, apropo, atât de sărac a devenit PSD în lideri de este nevoit să procedeze la reactivarea unor infractori ?!
6 septembrie 2016 - 12.30
Comunicat de presă al Partidului Național Liberal: PSD să renunțe la încercările de a aduce pe liste condamnați, folosindu-se de Avocatului Poporului
PSD nu se dezice câtuși de puțin de comportamentul toxic pe care îl are de ani de zile și care l-a dus, de fiecare dată, la pierderea alegerilor. A permite unui cetățean condamnat, căruia i-a fost interzis prin sentință judecătorească dreptul de a fi ales, să candideze totuși la o funcție publică, înseamnă a nega efectiv ideea de justiție și stat de drept.
Recenta scrisoare a Avocatului Poporului în cazul Legii privind alegerile parlamentare ascunde, de fapt, petițiile anonime ale PSD inițiate de persoane apropiate partidului, dar fără notorietate. PSD pune presiune pe Avocatul Poporului în scopul atacării la Curtea Constituțională a legii, chiar dacă în mod rațional nu există vreun motiv pentru acest lucru. 
Legea privind alegerile parlamentare prevede că nu pot candida la aceste alegeri „persoanele cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, pe durata stabilită prin hotărâre judecătorească definitivă sau prin lege” (art.2 alin.6 lit.c din L. 208/2015);
Dispoziția legală întrunește toate criteriile de constituționalitate fiind aplicat principiul legalității stipulat în art.1 alin.5 din Constituție „În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie” și se traduce prin obligația respectării hotărârilor judecătorești.
De altfel, legea pentru alegerile parlamentare, în forma actuală, este similară cu reglementarea cuprinsă în legea pentru alegerea autorităților publice locale nr.115/2015 care la art.6 alin.2 lit.b dispune că nu pot fi alese „persoanele carora li s-a interzis, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice.”
Prin urmare, alegerile locale s-au desfășurat sub incidența acestei reglementări și nimeni nu a avut nimic de obiectat referitor la restrângerea vreunui drept.
Așadar, solicităm PSD să înceteze presiunile asupra Avocatului Poporului pentru a-l determina să atace la Curtea Constituțională legea privind alegerile parlamentare, în sensul de a fi eliminate interdicțiile de a candida aplicate politicienilor condamnați!
Departamentul de Comunicare al PNL 

Niciun comentariu: