luni, 19 septembrie 2016

Cioloș în Parlament a confirmat schimbarea modelului de guvernare.

Dacian Cioloș
Toată lumea știe deja și comentează aprig evenimentul de la Parlament unde, infractorul Liviu Dragnea, președintele PSD i-a cerut să vină și să prezinte „o situație economică reală a țării” - discursul lui Dacian Cioloș este pe site-ul Guvernului.

Discursul este lung. Nu îl pun pe blog în format text. A fost un discurs „cuminte”. I s-a cerut un lucru a răspuns cererii și a prezentat situația reală a economiei și unele idei pentru viitor.



Infractorul Liviu Dragnea a avut un discurs de infractor. Mincinos și cu atacuri la persoană. O insultă adusă tuturor celor care formează Guvernul Cioloș dar și Președintelui Klaus Iohannis pe care îl acuză că a forțat demiterea Guvernului Ponta și aducerea unui guvern de „tehnocrați”, „guvernul lui”.

Dacian Cioloș nu a răspuns „obraznic”, cum probabil își doreau infractorul Dragnea, inculpatul Tăriceanu și șleahta de aplaudaci prezenți în sală. A fost un răspuns ferm, însă.



Insultele la adresa lui Cioloș și a Guvernului au fost pronunțate și de Tăriceanu, din partea grupului parlamentar ALDE. Apropo ! De ce are ALDE grup parlamentar ? A participat la alegeri parlamentare în nume propriu ? Nu. Atunci de ce are grup parlamentar ?

Alina Gorghiu, în numele PNL, a luat apărarea Guvernului Cioloș și și-a asumat această guvernare „tehnocrată”. Normal, a avut și unele observații, este vorba totuși de un partid politic major. Mai mult, a dat de înțeles prim-ministrului Cioloș și miniștrilor lui că PNL susține programele începute și că le va continua dacă va avea majoritatea parlamentară necesară după alegeri cu Dacian Cioloș ca prim-ministru sau fără el. Practic, Dacian Cioloș are în mână decizia. Continuă să guverneze are mâna întinsă a PNL. Nu vrea să mai continue o guvernare, va fi sigur că PNL, dacă ajunge la guvernare va continua munca începută de el și miniștrii cabinetului.

A fost bună această activitate de la Parlament. Se vede o diferență imensă între guvernarea de tip PSD - o guvernare a minciunii -, și guvernarea practicată de Dacian Cioloș și miniștrii conduși de el.

Avem un model corect de guvernare. Ar trebui să îl păstrăm prin ieșirea la vot și împiedicarea PSD să revină la putere.

Niciun comentariu: