duminică, 25 septembrie 2016

Vasile Dâncu: PSD face o opoziție consistentă Guvernului. Să mori tu ?!


Agerpres mai are puțin și mă dă peste cap. Trebuie să o spun clar: le respect acuratețea actului jurnalistic. Ei fac, cu adevărat, informare. Bravo lor.

Au preluat esența unei declarații făcute pentru Agerpres de Vasile Dâncu, membru al Guvernului Cioloș. Bănuiesc că este printre puținii care apreciază favorabil discursul insultător al infractorului Dragnea la adresa atât a prim-ministrului Dacian Cioloș cât a unor colegi de-ai lui Dâncu, miniștri care tot repară la matrapazlâcurile guvernării demisionare a lui Ponta.
Eu cred că în acest moment PSD-ul face o opoziție consistentă Guvernului. Dacă ne luăm numai după ultimul eveniment din Parlament, în care premierul a venit și a făcut un raport de țară, ca să spunem așa, a fost criticat destul de consistent de președintele partidului din acest moment. Pe de altă parte, eu cred că indiferent ce se întâmplă, indiferent cine este la Guvern, opoziția este necesară, dar o opoziție care să aibă consistență. Alături de critici, unui Guvern poți să-i aduci și propuneri, să vii și cu alte alternative. A veni tot timpul cu critici la adresa unui Guvern, indiferent de faptul că este Guvern politic sau nu este un Guvern politic, cred că nu are neapărat o mare valoare politică. Cred că este o măsură în toate și această măsură trebuie să o simtă omul politic responsabil
Hai să luăm noțiunea „consistent” și să o traducem. Conform dicționarului, critica adusă de infractorul Dragnea Guvernului Cioloș cu accent pe prim-ministrul Cioloș care nu ar fi patriot - după mintea infractorului Dragnea -, dar și în accepțiunea „consistenței” lui Dâncu, a fost o critică de „plină de substanță”, o critică „solidă”, o critică „tare”, o critică „vârtoasă”. Se observă cu ușurință că afirmația lui Dâncu are o tentă pozitivă cu privire la critica infractorului Dragnea !

Mă gândesc, nu cumva Dâncu a lucrat la „critica consistentă” adusă de infractorul Dragnea la adresa Guvernului Cioloș ? Nu cumva este autorul ei sau unul dintre autori ?

Guvernul răspunde politic, solidar, în fața Parlamentului pentru modul cum guvernează. Din declarația lui Dâncu înțeleg că el este mai puțin solidar cu ceilalți colegi de cabinet și cu atât mai puțin cu prim-ministrul Dacian Cioloș. Păi, nu are dreptate Alina Gorghiu când afirmă că Dâncu este un intrus al PSD în Guvernul Cioloș ? Are. De bună seamă.

Ca să fiu sincer, nu mă miră că Dâncu ține cu PSD-ul. Acest partid are părți structurale și comportamentale care au semnătura lui Dâncu cu drept de autor. Dar nu mă așteptam să fie atât de direct în susținerea mascaradei comise de infractorul Dragnea în Parlament. Pentru că a fost o mascaradă. A negat tot ce au făcut actualii miniștri pentru a repara ce au distrus PSD-iștii și ALDE-iștii din Guvernul Ponta. A negat tot ce au realizat acești miniștri. A făcut apologia Guvernului Ponta cumva împotriva realității. Pentru că realitatea a venit mereu și a confirmat că Ponta și Ghiță au devalizat bugetul statului pe ministere, că Ponta și alte figuri de la PSD și ALDE au blocat pur și simplu corecta guvernare pentru a da apropiaților „tainul” în bani și alte foloase.

Eu mă așteptam ca Dâncu să mă anunțe că a terminat reforma administrativă și că urmează să fie pusă în aplicare. De strategii nu ducem lipsă. Sunt cu sutele dar sunt degeaba. Dacă Dâncu a construit în câteva luni de zile tot o poveste fără sfârșit numită „strategie” atunci a fost ministru degeaba. Dacă rolul lui a fost să pună piedici prim-ministrului Cioloș, atunci se pare că și aici a cam pierdut. Pentru că ceilalți miniștri și-au făcut treaba.

Și-au făcut treaba bine din moment ce investițiile străine au revenit aproape ca la nivelul anului 2008, a crescut numărul locurilor de muncă cu peste 140.000,  din care peste 40.000 în industria lucrativă, din moment ce ministrul agriculturii a obținut ridicarea interdicțiilor la exportul de carne de porc în UE și pe terțe piețe și a impulsionat creșterea ovinelor pentru a înlocui importul în Europa a cărnii de ovine din Noua Zeelandă, din moment ce ministrul transporturilor a deblocat lucrările de infrastructură și chiar le-a dat drumul în execuție etc., din moment ce în învățământ s-a pornit procesul de depolitizare a funcțiilor de directori și directori adjuncți, din moment ce în sănătate a început curățenia, din moment ce Justiția își face treaba din ce în ce mai bine și, mai mult, România se apropie de momentul în care să intre în legalitate cu adoptarea actelor normative europene pentru care suntem arătați cu degetul etc.

Nimic din cele de mai sus nu aparțin inculpatului fost prim-ministru Victor Viorel Ponta și miniștrilor lui. Nu ! Sunt ale miniștrilor din această guvernare.

Mare măgar acest Dâncu ! Iar treaba lui încă nu are o finalitate. Cum dracu au indivizi de acest fel tupeul să vorbească când ei sunt codași la muncă ?

Niciun comentariu: