duminică, 18 septembrie 2016

România nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă

Lazăr Comănescu, ministrul afacerilor externe
Comunicatul de presă al MAE este ferm.
„Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaște legitimitatea alegerilor parlamentare din Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse, care se vor desfășura la 18 septembrie 2016.
Ministerul Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă.
Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare”
Istoricii „de mântuială” și părerologii ar trebui să se abțină în a mai promova „drepturile Rusiei” asupra unor teritorii. Nu de alta, dar lumea asta „nu funcționează după părerea lor”. Funcționează după reguli care sunt înscrise în tratatele internaționale la care țările europene sunt parte, ca atare, sunt obligate să le respecte.

Actul final de la Helsinki, din 01/08/1975, este la baza relațiilor internaționale între statele europene. El vine și sprijină tratatele încheiate între statele europene, în special tratatele prin care s-a stabilit frontiera de stat între state.

Când Ucraina și-a declarat independența, Federația Rusă i-a recunoscut-o și a încheiat cu Ucraina un tratat de frontieră. Crimeea a fost recunoscută ca teritoriu ucrainean. Sevastopolul a fost declarat ca „regiune autonomă” a Ucrainei pentru că avea flota rusă la Marea Neagră dislocată acolo. De aici plecăm și nu de la „istorii”.

Anexarea Crimeei de către Federația Rusă, indiferent de metoda folosită (acel referendum absolut dubios, nerecunoscut de autoritățile de la Kiev !), este o negare a tratatelor încheiate de Ucraina cu Federația Rusă și o sfidare a comunității internaționale. De aceea Federația Rusă este supusă sancțiunilor internaționale.

Cei care pun la îndoială tratatele internaționale depuse la ONU, tocmai pentru a le proteja prin recunoașterea lor internațională, nu au toate mințile acasă. Cu astfel de persoane se formează celebrele „coloane a 5-a”, sau „formațiunile cu oamenii verzi” - ultima modă a rușilor.

Niciun comentariu: