duminică, 11 septembrie 2016

Fără sentimentalisme. În politică, sentimentalismele nu își au locul. Eficiența actului politic este pe primul loc.

Alina Gorghiu la Deva

Ieri am scris despre informația Agerpres privind intenția lui Augustin Zăgrean de a candida la Senat din partea PNL Bistrița-Năsăud.

Astăzi, tot de la Agerpres, iau informația privind declarația co-președintelui PNL Alina Gorghiu cu privire la intenția lui Augustin Zăgrean.

Am intuit bine. Decizia aparține celor de la Bistrița-Năsăud iar venirea lui Augustin Zăgrean în PNL nu poate dăuna partidului. Dimpotrivă, la nivelul grupului parlamentar al PNL de la Senat, prezența lui Zăgrean ar fi benefică.

Cât privește opoziția celor care nu sunt de acord cu primirea lui Zăgrean în PNL și a candidaturii lui din partea PNL, dacă sunt din PNL, au o problemă de cunoaștere a statutului. Ceilalți, în special cei care au alte opțiuni politice, nu trebuie să mire opoziția lor. Este problema lor. Ei au oricum alte opțiuni politice așa că „apa trece, pietrele rămân”. Cât privește unele interpretări scoase din „pălăria vrăjitorului” cu pierderea de electorat să ne calmăm. Cei care emit astfel de păreri nu sunt electoratul. Sunt doar persoane care resimt o anume frustrare. Iar de frustrarea lor nu am timp.
În opinia mea, este o resursă care ar face față unei activități parlamentare pe care eu mi-o doresc eficientă, în viitorul mandat. Nu pot să decid ce va spune filiala (Bistrița-Năsăud, n.r,), dar n-o văd deloc ca o candidatură neinspirată.
Orice om cu expertiză este binevenit în PNL și cred că o îmbinare între oameni proaspeți, care n-au mai fost în Parlament, și oameni care au lucrat în instituții cum este Curtea Constituțională — unde a dobândit o experiență considerabilă, pot fi utili PNL. Ce ne lipsește acum este specializarea Parlamentului. Noi nu mai avem oameni specializați pe comisiile parlamentare. Dacă vă uitați acum în comisiile parlamentare o să descoperiți economiști în comisia de sănătate, ingineri în comisia juridică, medici la politică externă și tot așa.
Alina Gorghiu a gândit foarte bine. Este părerea ei la care mă alătur. Orice resursă adusă PNL de oamenii cu expertiză trebuie primită. La fel cum trebuie primiți, dacă își doresc acest lucru, și membrii cabinetului Cioloș sau cei din eșalonul II al Guvernului care sunt, la rândul lor, purtători ai unor resurse și expertize.

Cât privește gândirea revanșardă a unora, eu o ignor. PNL nu este partidul unui om, nu este partidul unui grup local (chiar al Bucureștiului), este al tuturor organizațiilor din țară. Dacă cei de la BN îl doresc pe Zăgrean pe listele lor, îl vor avea pe Zăgrean și pe liste și în Parlament. Revanșarzii au posibilitatea să voteze cu PSD, ALDE, USR sau altă minune politică.

Niciun comentariu: