sâmbătă, 10 septembrie 2016

Nicușor Dan și USR-ul umblă cu cioara vopsită. Tâmpenii peste tâmpenii.

Agerpres pune o declarație a lui Nicușor Dan de pe pagina lui de Facebook ca reacție la o declarație a lui Vasile Blaga la școala de vară a TNL.

Vasile Blaga a făcut o afirmație corectă:
„Guvernul tehnocrat a fost o necesitate. Nu puteam noi, PNL, să fim la Putere trecând peste cadavre (...). Și noi, și PSD am susținut acest guvern. Evident că, din primul moment, în stil propriu, PSD s-a dezis de el. Dar, pe de altă parte, și guvernul tehnocrat își arată limitele. De aceea este nevoie de un guvern politic.”
Declarația lui Blaga este susținută de organizarea și funcționarea statului român potrivit Legii Fundamentale, Constituția ! Toate celelalte legi care privesc statul, organizarea administrației publice au ca limită prevederile constituționale.

Constituțional, România este stat democratic și social. Garanția democrației este asigurată de pluralismul din societatea românească iar partidele politice sunt reprezentantele voinței politice ale cetățenilor.

Intervenția lui Nicușor Dan este halucinantă, ca să nu folosesc termeni pe care individul i-ar merita.
„PNL crede că vremea tehnocraților a trecut, USR afirmă că abia începe. Guvernele politice au eșuat în transparentizarea actului administrativ, au politizat până la sufocare administrația publică, în jurul lor au înflorit corupția și clientelismul.
Guvernul Cioloș nu e perfect, dar a început cu adevărat reforma administrației, a dat sens consultării publice, a adus profesioniști în fruntea și în interiorul ministerelor. Am afirmat că mulți dintre miniștrii cabinetului Cioloș, însuși premierul, se potrivesc profilului de membru USR. Dacă vechile partide nu-i vor, mulți cetățeni își doresc în continuare o guvernare tehnocrată pe care USR o va sprijini
La o primă vedere, declarația lui Nicușor Dan nu mi s-a părut aiurea în mod deosebit, am ajuns să îmi reconsider poziția amintindu-mi declarații anterioare ale Alinei Mungiu Pippidi, făcute și de curând și promovate de tot felul de surse media dar și cu niște ani în urmă, când Nicușor Dan a candidat în 2012, Pippidi afirmând că și ONG-urile ar trebui să aibă dreptul de a candida la alegerile locale și parlamentare. Pentru că am citit de curând o reacție a unei persoane în care se evidenția că în Italia există un fel de partid de tip ONG și care are succes, mi-am dat seama că Nicușor Dan invită de fapt pe Dacian Cioloș și membrii guvernului pe care îl conduce să se alăture concepției Pippidiene de negare a Constituției și a ordinii de drept. Prin „mijloace pașnice”, desigur, nu prin revoltă armată (nici asta nu poate fi exclusă, având în vedere informațiile care circulă în media privind „originea unor fonduri și acțiuni” în favoarea USB sau ONG-ului „Uniți Salvăm Bucureștiu”. Nu ar fi de mirare să apară și niște „omuleți verzi” vajnici susținători ai „salvatorilor”) .

Ei bine, un guvern tehnocrat nu are o bază politică. El este sub controlul unui Parlament politic. Un Parlament care îl poate demite când vrea. Situația de acuma a fost de excepție. Timpul la dispoziție a guvernului tehnocrat a fost foarte scurt din punctul de vedere al guvernării. Alta este situația atunci când vorbim de un mandat întreg de 4 ani. Din cine se constituie rezerva de cadre a unui guvern tehnocrat ? De unde ia oamenii ? Cum pot fi de acord membrii partidelor politice care au intrat în Parlament ca urmare a alegerii cetățenilor prin vot direct, secret și liber exprimat să lase locul la guvernare unor tehnocrați ? Mai are sens alegerea unui Parlament ? După mintea puțină a lui Nicușor Dan și a mentorului Pippidi ar cam trebui să se renunțe la Parlament. Finalitatea alegerilor parlamentare este formarea unei majorități care să impună un guvern care să răspundă voinței majorității cetățenilor care s-au exprimat prin vot la alegeri ! Prin declarația asta, Nicușor Dan se șterge la fund cu voința cetățenilor care se prezintă la vot !

Pe de altă parte, în mintea tulbure (rău de tot !) a lui Nicușor Dan apare, ce de obicei, o contradicție. Spune el „dacă alte partide nu-i vor”, atunci el îi așteaptă ! Pe miniștrii cabinetului Cioloș, evident ! Păi, să îmi fie cu iertare musiu, dar parcă spuneai ceva despre guvernele politice care au eșuat ! Dacă îi ia pe membrii cabinetului Cioloș, nu vor mai eșua ? Atât te duce pe tine mintea ? Măi panaramă, ai ajuns să promovezi cultul personalității unor persoane pentru a motiva propria prostie !

Și pentru că într-un mic „discurs” musiu Nicușor Dan nu putea să nu se facă „de caca” complet, face și o afirmație care ar trebui să fie considerată jignitoare de către cei pe care îi pomenește.
„ Am afirmat că mulți dintre miniștrii cabinetului Cioloș, însuși premierul, se potrivesc profilului de membru USR”.
Mai pe șleau, Nicușor Dan îi consideră pe Cioloș și miniștrii săi persoane care neagă Legea Fundamentală a României - Constituția -, sunt împotriva sistemului statului român și împotriva partidelor politice ! Dacă cei pomeniți de Nicușor Dan îi confirmă spusa, ar cam trebui să își dea demisia urgent. Pentru sperjur în primul rând. La investire, au jurat cu mâna pe Constituție ! Ba, chiar ar trebui ca și alte instituții ale statului să le ceară demisia. Parlamentul în primul rând, Președintele României și partidele politice. Deveniți adepți ai mișcării anti-constituționale condusă de Nicușor Dan, nu mai au ce căuta la conducerea acestui stat.

Cred însă că este doar încă una din fabulațiile lui Nicușor Dan și a Alinei Mungiu Pippidi dar și a celor de la GDS în frunte cu Gabriel Liiceanu, acești înfocați membri ai grupului anti-constituție din România.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Aș dori ca eu un simplu cetățean, anonim--un Ion Căciulă --, cui aș putea să prezint ideile și propunerile mele care să ducă la ușurarea poverilor fiscale și la creșterea unor salarii. Nu există nici un birou central pentru realizarea unei asemenea propunere, nu avem nici un aces la organee superioare. Faci o reclamația primești cele mai NELĂMURITOARE răspunsuri. Vrei să îmbunătățești o anume situație, fie chiar și de transport urban. Nu te ia nimeni în seamă. Omul simplu rămâne un robot împotmolit într=o mlaștină...

Crăciun Florin spunea...

Bănuiesc că trebuie să intri pe site-ul ministerului de finanțe unde au, probabil, o facilitate pentru a pune propuneri sau întrebări.