joi, 1 septembrie 2016

Inculpatul V.V.Ponta are o judecată tulbure rău. PRU este „un partid autentic” !

Mare vânzoleală cu acest nou Partid România Unită. Nu că ar fi ceva „brânză” de el, dar a devenit „coșul de gunoi” al altor formațiuni politice.

După multe bănuieli și scenarii, iese la iveală și cel care se declară ca fiind „mentorul” noii formațiuni: Victor Viorel Ponta. Mai cu o glumiță, mai cu o impertinență, mai cu un adevăr, inculpatul Victor Viorel Ponta, fost prim-ministru din partea PSD, fie-i uitarea aproape, spune niște lucruri care lasă loc de noi scenarii, unele mai aproape de absurd decât de realitate.

Iau informația de la Agerpres. Ponta declară cu nonșalanță că PRU este „o mișcare politică autentică, nu creată prin laboratoare”.
Cred în faptul că există și un electorat și o nevoie în România de un partid și de o mișcare politică autentică, nu creată prin laboratoare sau chestii de astea de acum 25 de ani. Eu cred că și pentru PSD, și pentru România ar fi bine să avem un partid național sau naționalist, dacă vreți, dar în sens modern, nu în sensul exceselor. (...) Cred în această idee, cred că e bine pentru mulți alegători.
Hodoronc-tronc-fleoșc ! Partidulețul la care sunt „vărsate” rebuturile politice din PSD și de pe aiurea, clienții Justiției, devine, ce să vezi, singurul „partid care reprezintă o mișcare politică autentică” ! Aha ! Toate celelalte partide, indiferent cum se numesc ele, au fost create „în laboratoare” acum 25 de ani ! Ca atare nu sunt autentice ! Nici unul dintre ele ! Nici măcar PSD !

Păi, să îmi fie cu iertare, dar omul are grave tulburări la cap. Fie vorbește gura fără el, fie bubuie de prostie din cauză de șmecherie, fie vrea să pară prost. Dacă mă uita la art. 8 alin. (2) din Constituție, unde se spune că partidele politice „... contribuie la definirea și la exprimarea voinței politice a cetățenilor ...”, dacă țin cont de faptul că actualele partide parlamentare au niște voturi primite de la cetățenii cărora le reprezintă interesele în „...organul reprezentativ suprem al poporului român și unica autoritate legiuitoare a țării” (art. 61 alin. (1) din Constituție), afirmația lui VV Ponta că acestea nu ar fi autentice pică. Pică cu mare zgomot, se sfarmă. Se sfarmă pentru că și noțiunea „autentic” le dă dreptate partidelor care reprezintă cetățenii României în Parlament și nu un partiduleț care adună ratații politicii dâmbovițene. Azi parlamentari, mâine, posibil, pușcăriași (cel puțin cei care au niște dosare penale fie la procurori fie la instanțele de judecată).
AUTÉNTIC, -Ă, autentici, -ce, adj. Care este conform cu adevărul, a cărui realitate nu poate fi pusă la îndoială; recunoscut ca propriu unui autor sau unei epoci. ♦ (Jur.) (Despre acte) Întocmit legal.
 Ca atare, partidulețul pe care îl laudă Ponta este legal pentru că a fost înregistrat și recunoscut de instanța competentă însă el nu reprezintă pe nimeni. Nu este autentic din punct de vedere politic. Parlamentarii de la PSD sau de pe aiurea care au intrat în acest partid au fost votați pentru că au aparținut la momentul votului de alt partid care a intrat în Parlament. Ca să devină autentic, va trebui să fie confirmat prin votul electoratului, va trebui să treacă pragul electoral și să intre în Parlament.

Din mai multe declarații ale lui Ponta, văzând și parlamentarii PSD sau de pe aiurea care au aderat la acest partiduleț, în special inculpatul Sebastian Ghiță, ajungem la concluzia firească că acest partid a fost conceput „într-un laborator” aflat în sarcina lui Sebastian Ghiță. Sunt prea multe afirmații directe cu privire la înființarea acestui partiduleț. Sunt prea mulți susținători „pontiști” care, pe nepusă masă, au părăsit PSD ca să se adune sub flamura „naționalismului modern”. A naționalismului „model” FN-ul din Franța sau AKP-ul lui Erdogan (de ce nu ?!). Le Pen a venit în România. Mai lipsește să vină să susțină PRU reprezentanții AKP !

Eu înclin către o combinație dintre FN-ul lui Le Pen și AKP-ul lui Erdogan. PRU ar fi al lui Ponta. Și așa președintele „interimar” al PRU îl așteaptă pe „tătucul” Ponta să preia conducerea.

Este PRU un pericol politic pentru alte partide ? Nu. Nu este un pericol pentru partidele care iubesc democrația, este însă un pericol pentru acei cetățeni cu mintea prea tulbure care confundă dragostea de țară cu extremismul naționalist. Aceștia sunt relativ puțini. Naționaliștii au loc în mai toate partidele, extremiștii/ultra-naționaliștii însă au abia acum ocazia să se înscrie într-un partid al lor: PRU.

Declarațiile lui Ponta sunt însă bine-venite. Clarifică o scenă politică deja tulbure pe partea stângă. PSD ar părea că este afectat. Ponta asigură PSD că PRU se va alia cu el în viitor. Va lua locul UNPR înghițit de Traian Băsescu la „o masă de seară” alături de un „wisiki” ca la mama lui, cu niște cuburi de gheață. O declarație a lui Ponta ne arată și cum a gândit el relația cu ALDE.
De aia am susținut mereu ALDE, pentru că am fost convins că nu îi voi vedea niciodată pe Daniel Constantin și pe Tăriceanu bătând palma cu PNL.
Poate pricep și unii de pe la PNL că Tăriceanu „fuse și se duse”. Poate se va pricepe faptul că ALDE nu mai reprezintă o opțiune post electorală. ALDE este un fel de PSD cu mască. O mască, chipurile, liberală. Cei care au fost în PNL și azi sunt în ALDE nu sunt liberali. Au vorba mincinoasă. Semnalizează dreapta dar o iau strâns la stânga.

Înțeleg că la Antena 3, care se pare că își dorea să devină „gazeta de perete a ALDE”, este mare supărare. VV Ponta întărește PRU iar ALDE se simte în pericol. Iar după cum spune Ponta, că ținta PRU la parlamentare este un procent de 10%, îngrijorarea ALDE este chiar foarte serioasă. Mai ales dacă Ponta se duce președinte la PRU ! Dacă va fi așa, se pare că nu este exclus, ALDE „fuse și se duse” la rândul lui. PRU devenind partidul lui Ponta va canibaliza ALDE, în primul rând. PSD trece la felul al II-lea. Se pare că ALDE va suferi soarta trădătorilor, înscrisă în gena lor de la apariției speciei umane. Va pieri.


Niciun comentariu: