luni, 19 septembrie 2016

Gabriel Oprea și-a amânat cu trei luni urmărirea penală pentru ucidere din culpă.


Inculpatul Gabriel Oprea a fost salvat de senatorii conduși de inculpatul Călin Anton Popescu Tăriceanu de urmărirea penală cerută de procurori pentru uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină.

Cererea procurorilor este legală. Polițistul Gigină nu avea ce căuta ca antemergător în coloana lui Oprea. Mai mult, Oprea nu avea nevoie de coloană. Motivarea lui în fața colegilor senatori este de tot râsul:
Cu unii colegi de aici din sală sunt prieten, amic, cu alţii nu, dar acum vreau să vorbesc doar despre dreptate. Mi se pare ceva halucinant. Vreau doar să explic foarte simplu şi scurt că în seara tragediei veneam de la o instituţie pe linia securităţii naţionale, nu veneam de la restaurant. Totul este documentat la secundă. În seara aceea, în jur de orele 19.00 aveam antemergătorul în faţă. În urma cercetării, viteza maşinii de poliţie era viteza legală. Cea în care mă aflam eu, atenţie pe bancheta din spate, deci nu conduceam, avea viteza legală. Din păcate s-a întâmplat această tragedie, un tânăr poliţist a căzut într-una din cele trei gropi din centrul Capitalei. Este o mare tragedie
Este penibilă reacția colegilor senatori. Nu este cercetat acest „general izmană” pentru locul din mașină pe care îl ocupa. Este cercetat pentru ordinele date privind folosirea abuzivă a unor forțe ale poliției precum și pentru folosirea unui motociclist în condiții de vreme nefavorabilă. El mergea chipurile cu viteză legală însă polițistul de pe motocicletă trebuia, pentru îndeplinirea „sarcinii de serviciu”, să depășească viteza legală, altfel nu ar fi putut realiza deplasarea „fără obstacole” a ministrului plin de orgolii.

Dacă nu va mai candida, după ce intră în pâine noul Parlament, procurorii se pot adresa cu încredere Președintelui Klaus Iohannis. Vor primi răspuns imediat și îl pot duce în fața instanței de judecată pe acest nemernic cu chip de om. Dacă însă PSD îl va lua la remorcă, fie în PSD fie în ALDE, sper ca viitoarea Cameră a Parlamentului în care va ajunge să admită cererea procurorilor.

De câte ori citesc motivarea nemernicului mă apucă dracii. Cum este posibil așa ceva ?!

Niciun comentariu: