sâmbătă, 10 septembrie 2016

Augustin Zăgrean și-a manifestat intenția de a candida pe listele PNL la Senat ! Oau !

Augustin Zăgrean, fost Președinte al CCR
Agerpres. Fostul Președinte al Curții Constituționale a României și-a manifestat dorința de a candida pe lista PNL în circumscripția electorală a jud. Bistrița-Năsăud.

Dilema conducerii PNL Bistrița-Năsăud este poziția lui Zăgrean față de partid. Președintele interimar al PNL Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, a prezentat situația:
Vineri și-a depus intenția, scrisoarea. Nu a semnat adeziune la PNL, asta e interesant. Nu a semnat încă adeziunea. Trebuie să verific, a fost suspendat în perioada asta (cât a fost judecător la Curtea Constituțională — n.r.) și devine membru direct... trebuie să verific. Intenția și-a depus-o, dar adeziune nu a semnat. O să am o discuție cu dânsul
Asta este. Toți ceilalți membri ai PNL au depus o adeziune după fuziune. Zăgrean nu poate face excepție. Va trebui să depună o adeziune.

Cât privește punerea lui pe lista PNL, aici este de văzut dacă în Bistrița-Năsăud are o notorietate care să avantajeze partidul.
Nu avem niciun sondaj, niciun studiu sociologic, să vedem dacă ne avantajează sau nu. Și normal că domnul Zegrean are o notorietate mare la nivelul țării, dar încă nu știu dacă ne avantajează sau nu
Eu bănuiesc că va avea. Bănuiesc. Măcar pentru amorul local al bistrițenilor. Este, totuși, fostul Președinte al CCR timp de 9 ani de zile.

Cât privește părerea celor care am avut câte ceva de împărțit cu deciziile CCR de pe timpul președinției lui, avem marea șansă să tăcem. La alegerile parlamentare au prioritate părerile celor care votează lista locală, nu părerile unora de pe alte meleaguri. La fel cum a fost și la locale ! Așa că, ciocul mic și joc de glezne. Să ne uităm cu atenție la lista pe care o vom vota noi, nu la alta.

Pe de altă parte, cu Augustin Zăgrean în formație, grupul parlamentar al PNL din Senat va avea un atu puternic la interpretarea constituțională a legilor. Experiența lui Zăgrean la CCR nu poate fi neglijată. Ar fi o mare prostie. Este foarte bun în materia dreptului constituțional.

Poate că îi vor urma și alți experți exemplul. PSD trebuie împiedicat să preia puterea iar. Guvernarea Cioloș, scurtă și „aprigă”, ne arată că puterea PSD a corupt tot ce a atins. Nu ne mai trebuie corupție !

Un comentariu:

Freddye spunea...

Ai de plm, bre slugă...