luni, 26 septembrie 2016

Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat de la SIE !


Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcția de șef al SIE. Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia. Alte detalii ? Nu sunt, din punct de vedere oficial.

Scenariștii media vor găsi ei diferite semne în bobi sau în zațul de cafea care vor fi hotărâtoare pentru a scoate dedesubturile demisie la iveală. Bine, mai sunt și vrăjitoarele la dispoziția presei pentru a lămuri poporul Tv asupra consecințelor și a forțelor ascunse care au lucrat la această demisie.

Este totuși o demisie care naște întrebări. După doi ani de mandat, Ungureanu demisionează. Mandatul a fost discret, așa cum se cuvine la un asemenea serviciu. Discret a fost și Președintele. Ultima dată, Ungureanu a demisionat de la același serviciu pentru a satisface dorința lui Traian Băsescu de a avea un prim-ministru de rezervă la Emil Boc. Moțiunea de cenzură a USL a demis Guvernul Ungureanu.

Bănuiesc că demisia de acum nu este legată de o intrare a lui Ungureanu în campania electorală ! Pentru că aici chiar îmi pun o întrebare. Pentru cine ? Partidul lui, Forța Civică, a fuzionat cu PDL înainte ca PNL să fuzioneze cu PDL. Practic, „oamenii lui” sunt acum la PNL. O parte, desigur. Alții or fi pe la PMP sau USR. La PNL nu prea are loc. Opțiunea I-a ar fi Cioloș, a II-a ar fi Predoiu sau alt lider al PNL. O fi pentru PNL sau nu ? După cum se mișcă norii pe cer, nu prea. Atunci, pentru cine ? Că și MRU are o poftă mare de funcții și onoruri, la fel ca alții. O fi PMP, o fi USR, o fi cine o fi noi tot vom afla. Nu azi, normal, mâine sau poimâine.

Niciun comentariu: