miercuri, 21 septembrie 2016

Insolvența RADET este un atac la Guvernul Cioloș ! Transferă răspunderea pentru apa caldă și încălzirea Bucureștiului la Guvern !


După eșecul PSD în Parlament, eșec datorat faptului că prim-ministrul Cioloș nu s-a lăsat călcat în picioare de infractorul Liviu Dragnea, PSD a creat „problema Bucureștiului”. Rapid. Foarte rapid. Și doar cu voturile consilierilor PSD și ALDE la care s-au alăturat 3 consilieri ai PMP.

Mandatarea Consiliului de Administrație al RADET să ia în calcul declararea insolvenței nu este o decizie neinspirată, așa cum afirmă Cristian Bușoi - președintele PNL București -, este o manevră odioasă, mârșavă a PSD de pasare a răspunderii încălzirii Bucureștiului către ELCEN, unitate care aparține de Ministerul Energiei.

PSD prin Firea pasează responsabilitatea încălzirii Bucureștiului și a furnizării de apă caldă către bucureșteni Guvernului. Asta este mișcarea. Calculul pervers al PSD este acela că Guvernul nu va dori să își pună'n cap populația înfrigurată a Bucureștiului și că va obliga ELCEN să furnizeze, pe vorbe și nu pe bani, agentul termic. Mai mult, Firea a declarat, fără nici o reținere, că ea nu recunoaște datoriile RADET către ELCEN ?!

Populația Bucureștiului, cea care ar da PSD în jur de 48% încredere, este folosită în războiul PSD - Guvernul Cioloș. Cu speranța PSD că, prin ricoșeu, PNL va fi afectat ca susținător al Guvernului. Nu degeaba Firea acuză PNL de proasta gospodărire a RADET ! Nu are treabă ea cu faptul că Oprescu a fost primar aproape 8 ani de zile, că ultimii 4 ani până la venirea Guvernului Cioloș, Guvernul a fost condus de PSD în frunte cu inculpatul Victor Viorel Ponta.

ELCEN este în dificultate pentru că Primăria Generală a Bucureștiului nu a finanțat RADET potrivit legii iar acesta din urmă nu își poate plăti datoriile către furnizori. Nu doar ELCEN va fi pus în dificultate, inclusiv intrarea lui în insolvență - poate fi luată în calcul și de ei -, ci toți furnizorii pe orizontală ai RADET. Și aceștia vor fi puși în dificultate, unii este posibil să tragă obloanele. Și la ei sunt oameni care muncesc și speră ca RADET să își plătească datoriile și să își ia salariile.

Gargara cu pioneze a individei din imagine este jenantă. Nu doar cei aproape 2 mil de bucureșteni au șansa să „dârdâie cu spor” și să se spele cu apă rece dar și câteva mii de muncitori au marea șansă de a-și pierde locurile de muncă. Atât de la RADET - promisiunile Firei fiind apă de ploaie -, cât și muncitori de la ELCEN dar și de la celelalte firme care au creanțe la RADET. Insolvența va bloca achitarea datoriilor de la RADET către ei.

Soluția este cea arătată de Cristian Bușoi:

  • Soluţia ar fi fost plata unei părţi din datoria de 3,6 miliarde de lei pe care RADET o avea la ELCEN şi respectarea calendarului acestei eşalonări, primul pas fiind evident achitarea datoriei de 250 de milioane care permitea ELCEN să-şi achite datoriile la furnizorul de gaz.
  • În al doilea rând, trebuia început un program de reabilitare a reţelei termice cu fonduri europene pentru a elimina pierderile de peste 30%, reducând astfel şi factura bucureştenilor, dar şi problema pe care o are primăria care, de ani întregi, acoperă din buget pierderile din reţea.

Da, noi plătim 100% dar primim doar în jur de 70% ! Pentru că 30% din ce plătim sunt pierderi ale RADET din cauza infrastructurii vechi, defecte, neîntreținute.

O fi fost „guvernarea” sub Oprescu de jale, cu Firea va fi la superlativ: jale mare.

Firea a mințit ceva de speriat la Tv. Am citit ce a declarat. Este ireal !

Adevărul este că această acțiune are ca țintă Guvernul Cioloș. Bucureștenii vor fi victime colaterale. Nu are treabă PSD cu Bucureștenii. A început victimizarea PSD în fața bucureștenilor și așteaptă de la bucureșteni bocetele de compătimire. La cum se manifestă bucureștenii, mare lucru dacă PSD-ului nu-i reușește mizeria !

Niciun comentariu: