duminică, 18 septembrie 2016

A ! Adică dezvoltăm sectorul de ovine și caprine pentru intern și export în Europa ? Eu sunt client sigur.

Dacian Cioloș și Achim Irimescu
Iar o veste bună. Unde este cap, nu este vai de picioare. Iar Cioloș și Irimescu ne arată că lucrurile se pot face cu cap și nu cu picioarele.

Agerpres îmi spune că Achim Irimescu, ministrul agriculturii, face o vizită în Iran pentru dezvoltarea exportului cu carne de oaie. Nu doar oi vii ci și carne procesată, parcă așa înțeleg eu. Bine, este sigur că tăierea oilor va fi asistată de un specialist în cultura arabă a acestei acțiuni. Bănuiesc.

După surpriza extraordinar de plăcută cu trecerea României pe Anexa 1 a Deciziei 2008/855 cu privire la carnea de porc, moment de care putem fi mândri - este un efort comun al Reprezentanței României la Bruxelles și cele ale Ministerului Agriculturii și ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor — n.r.) -, ministrul Achim Irimescu vine și cu o altă surpriză plăcută. Carnea de oaie devine obiectiv nu doar pentru export, nu doar sub forma animalelor vii ci și sub forma carcasei. Ba, de ce nu, și a preparatelor !

Eu unul sunt un client în așteptare. Deja îmi plouă în gură la gândul că voi avea carne de oaie la dispoziție și nu trebuie să o consider o carne „scumpă” pe care o iau de la măcelăriile turcești.
Este foarte important că am redeschis piața turcă și urmează să mergem în Iran pentru discuții pentru extinderea exportului. Este foarte important să popularizăm comerțul cu carne de oaie, nu doar cu animale, pentru că această carne, cea de oaie, este foarte sănătoasă și să facem un program de promovare și pentru Uniunea Europeană, deoarece are un mare deficit de carne de ovină. Și nu e normal să se importe carne de oaie din Noua Zeelandă, atâta timp cât România a fost renumită în creșterea și valorificarea în acest domeniu zootehnic. Nu e normal nici ca în România să se consume doar 2 kg de carne de oaie pe an, pe membru, față de Islanda, unde cantitatea este de 22 de kg
 Le spune ca pentru sufletul meu. Culmea, efective avem:
Potrivit datelor MADR, efectivele de ovine din România la 30 iunie 2016 se cifrau la 15.104.691 capete, iar cele de caprine la 2.108.042 capete.
 În plus, ministrul anunță că în România se implementează un program de creștere a rezistenței ovinelor la scrapie care constă în testarea berbecilor și mioarelor în vederea identificării animalelor rezistente la această boală și eliminarea celor susceptibile.

De ce oare nu avem vești de acestea de pe timpul guvernării Ponta ? Ce dracu a guvernat PSD-ul până acum ? Cu ce s-a ocupat Ponta până acum ? Nu m-ar mira ca Daniel Constantin de la ALDE și Ponta să sară în sus și să își aroge reușitele Guvernului Cioloș și ale ministrului Achim Irimescu !

Chiar că încep să mă gândesc mai serios la disperarea cu care inculpatul Ponta, infractorul Dragnea și copreședintele ALDE Constantin au cerut cu insistență demiterea ministrului Irimescu. Oare de ce ?

2 comentarii:

ADI spunea...

pentru,ca..nu.vor.ca.Romanii..sa.aibe..de.lucru....sa.plece..in.afara.tari.la.munca..si..iei..sa.faca.ce.vor.in.tara...sa..se.angajeze..toata..familia..mafiotilor...la..stat..sa.stea..si..sa.jefuiasca...statul..ROMAN...ASTA..ESTE..CE.GANDESC..EU...MOMENTAN

pastel spunea...

Felicitari! Devotat 100% guvernului Ciolos!
Nu-mi vine sa cred cit entuziasm, si cita multumire!
Astept ca in curind sa se dubleze numarul animalelor pe care Ciolos si Irimescu au reusit sa le creasca de cind i-a adus presedintele la guvernare!
Cu vizita asta in Iran, dupa dupa atitea subtile recomandari facute am putea avea pe linga efectivul dublat alte milioane de oi pentru export, in viu, carcase sau procesate, desigur si multe locuri de munca, anulind somajul in tara! Si sa vezi cum esportul va reusi sa aduca-n tara zeci de avioane, pline de comercianti iranieni, poate specialisti in procesare, daca nu si-n altele!
Las la o parte ca avintul din aceste ultime zile ale guvernantilor tehnocrati nu tine seama ca miine, poimiine nu este al unui guvern stabil, ci doar temporar, si personal, al presedintelui Iohannis, adica "guvernul meu" !