miercuri, 22 noiembrie 2017

Sinteza declarațiilor lui Ludovic Orban la Digi24

Video - https://www.facebook.com/pnl.ro/videos/1668686166516747/
Despre dosarul lui Liviu Dragnea

Nu mă pot pronunţa asupra dosarului, dar aş spune că cine seamănă vânt culege furtună. Nu mi-a plăcut ce am văzut în faţa DNA. Nu vreau să văd grupuri de cetăţeni care, practic, unii îl susţin pe Dragnea, alţii sunt contra lui Dragnea. Prezenţa celor care sunt împotriva lui Dragnea se datorează faptului că dl Dragnea de fiecare dată când s-a prezentat, fie la DNA, fie la ÎCCJ, nu s-a dus singur, ba cu bodyguarzi, ba a avut grupuri organizate care să-l sprijine şi într-un fel contrareacţia este determinată de acţiunea iniţială a d-lui Dragnea. Cred că instituţiile statului trebuie să-şi desfăşoare activitatea în conformitate cu legea, ca nişte instituţii democratice, nu cred că trebuie pusă nicio formă de presiune asupra activităţii instituţiilor. Dragnea este cel care a anunţat prezenţa lui, într-un fel invitând cetăţenii care îl sprijină şi îl susţin să vină alături de el. Până la urmă i-a anunţat pe toţi. Au venit şi oameni care nu îl susţin, care au alte valori, alte principii.


Dl Dragnea este preşedintele Camerei Deputaţilor. În mod normal, ar fi trebuit să-şi dea demisia demult.

Cred că atunci când sunt oameni importanţi, care au poziţii publice importante, în astfel de situaţii trebuie să aibă decenţa, bunul-simţ să nu apeleze la astfel de forme care generează contrareacţii şi creează de fapt o fractură în societate, care pare să se adâncească din ce în ce mai mult şi nu este normală. Nu este normal să se creeze astfel de fracturi în care să se ajungă pur şi simplu ca din tema justiţiei să se creeze un subiect de rupere a societăţii în două puncte de vedere diametral opuse. Este cinic, este imoral ceea ce face PSD, pentru că încearcă să creeze premisele unei percepţii greşite asupra unei anchete, apelează la astfel de strategii care nu sunt corecte şi care creează până la urmă o presiune anormală asupra instituţiilor.


Despre modificarea legilor Justiției

Sunt și lucruri bune, lucruri care au fost solicitate chiar de reprezentanții justiției, asociațiile de magistrați, de procurori, CSM. Dar nu contează, ele sunt nesemnificative, nu au fost preluate propunerile importante. La ora actuală, acest proiect de lege este unul care nu poate fi votat, vom vota categoric împotriva lui.

Florin Iordache, după ce a ieșit cu Ordonanța 13 a fost atât de distrus în planul imaginii publice încât acum nu mai poate să sufere nici o daună în planul imaginii publice dacă își asumă răspunderea asupra altei Ordonanțe 13, sub formă de propunere legislativă.

Ministrul Justitiei iși asumă un proiect legislativ cu modificarea a trei legi, pe care până la urmă nu le mai înaintează în Guvern. Și nu este o propunere asumată de Guvern, asumată în urma unor dezbateri publice.  Tudorel Toader caută să arate că el s-a ținut de cuvânt pentru că a spus că nu va înainta propunerile respective dacă primește aviz negativ de laConsiliul Superior al Magistraturii.  A primit aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii după care s-a dus frumușel la comisia specială, care inițial era înființată pentru readucerea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală în cadrul constituțional, ca urmare a deciziilor Curții Constituționale și din câteva acorduri cu reglementări la nivel European. Acum au modificat  această comisie ca să poată să dezbată și aceste proiecte de legi în comisia specială care fusese înființată cu totul și cu totul pentru alt obiect.

Culmea, cea mai mare parte a propunerilor lui Toader se regăsesc în acest proiect care este susținut de domnul Iordache, de domnul Șerban Nicolae, de domnul Eugen Nicolicea. Nu de ieri de astăzi s-a născut povestea asta, amintiți-vă de Legea Amnistiei și Grațierii, marțea neagră care a fost oprită în ultimul moment datorită opoziției Partidului Național Liberal și care, până la urmă, a fost respinsă de Parlament, deși era ținută în sertar, numai la presiunea președintelui Iohannis si a grupului parlamentar al PNL. Până la urmă a fost respinsă. Povestea asta cu eliminarea independenței Justiției, să nu ne mai deranjeze procurorii și judecătorii pentru faptele pe care le-am săvârșit în exercițiul public, este un obiectiv fundamental pentru cei care conduc astăzi PSD și ALDE.

Eu nu pot să cred ca toți parlamentarii din majoritatea guvernamentală  pot să urmeze nebunia lui Dragnea și a lui Tăriceanu. Atunci înseamnă că este o formă de complicitate la nebunia aceasta.  Trebuie să existe un pic de rațiune. Noi am spus foarte clar, apelăm la toate căile democratice, la toate căile constituționale și legale pe care le avem la dispoziție.

Chiar astăzi am depus la Biroul Permanent, în vederea discuției în Birourile Permanente reunite, solicitarea de a amâna dezbaterea în comisia specială până  exprimarea unui punct de vedere a Comisiei de la Veneția, așa cum a cerut Comisia Europeană.

De asemenea, în mod clar, se vede în raportul MSV, oamenii ăștia sunt nebuni, vor să ne arunce la periferia Europei, vor să declanșeze împotiva noastră sancțiuni  în condițiile în care, se vede foarte clar raportul MCV. Dar nu cred că sunt toți nebuni, nu cred că se vor lua toți după Dragnea numai în disperarea lui Dragnea și a grupului dominant care încearcă să-și scape pielea prin încercarea controlului asupra Justiției. Suntem dispuși să apelăm la toate formele. Atacuri la Curtea Constituțională, pentru că sunt temeiuri serioase de atacuri la Curtea Constituțională. Deja există anumite elemente, anumite articole care contravin Constituției. Suntem țară a Uniunii Europene și trebuie să respectăm Tratatul Uniunii și toate reglementările la nivel European.


Despre statul paralel

Încearcă să impună o poveste, o legendă cu statul paralel. Asta este în mintea lor. Eu nu pot să cred că oamenii chiar pot să creadă un asemenea concept ambiguu, care este statul paralel. Nu cred că orice om poată să înghită orice nebunie și orice neadevăr.  Să definească, să spună ce este statul paralel.  Statul paralel îl creează ei pentru că singura lor preocupare de când sunt la putere este aceea de a ocupa instituții publice cu oameni de casă care să asculte de conducerea PSD. ASF, Curtea de Conturi, Televiziunea. La Radio au încercat să modifice Radioul ca să-l politizeze, noroc că am atacat la Curtea Constituțională  și că ni s-a dat dreptate la Curtea Constituțională în atacul împotriva Legii Radioului. Scoaterea președintelui de la ANCOM. Și-au numit la ANCOM fostul premier care era dracu pe pământ în momentul în care au depus moțiunea de cenzură  după care l-au reevaluat și l-au impus la conducerea ANCOM.

Există un plan sistematic de capturare a instituțiilor statului și de punere în subordinea conducerii PSD.  Ei fac statul paralel, nu invențiile lor pe care încearcă să le impună.


Este afectat PSD de această poveste?

Cu siguranță este afectat.  PSD, după formarea guvernului, a scăzut între 12 și 14 procente de la momentul formării guvernului.  Este pe trend descendent și continuă să scadă și din cauza aberațiilor pe care le face în economie. Dacă în această țară era un guvern care să nu adopte nici o lege, decât legea Bugetului de Stat pe legislația fiscală actuală, să asigure creșterea veniturilor după niște criterii obiective, în funcție de creșterea economică, în funcție de rata inflației, în funcție de indicele de creștere al productivității, România ar fi fost mult mai departe.  Ei au bulversat totul, au tulburat toate echilibrele din economie, gradul de îndatorare a crescut cu peste 2% raportat la PIB. Este de neînțeles  cum într-o țară în care crește consumul și în care creșterea economică se bazează în special pe consum, cum le scad încasările la TVA. Este de neînțeles de neacceptat, pentru că TVA este taxa care reflectă consumul.

Numai anumitor categorii le-au crescut veniturile. Puterea de cumparare a cetățenilor a scăzut. Au promis că in octombrie adoptă Legea Pensiilor și că se va aplica Legea Pensiilor de la 1 Ianuarie 2018. Nici până astăzi nu a intrat în dezbatere public Legea Pensiilor. Sunt de fapt niște țepe servite oamenilor.  PSD cu o mână a dat și cu o mână a luat,  așa a făcut întotdeauna.  PSD, în Campania electorală a fost lapte și miere, în exercitarea puterii a fost  venin și fiere, de aici și numele moțiunii de cenzură.


Șansele moțiunii de cenzură.

Noi am considerat o obligație să depunem această moțiune de cenzură în acest moment în care derapajele PSD sunt extreme de grave.  Am avut o echipă politică care a negociat și care continuă să negocieze . Fiecare parlamentar din PNL este implicat în acest efort de a încerca să convingă câți mai mulți parlamentari din zona majorității guvernamentale ca să voteze. Derulăm o campanile care este adresată cetățenilor pentru că cetățenii sunt cei care ai  dat votul și tot cei care, în momentul de față, se simt păcăliți, se simt trași pe sfoară de partidul de guvernământ.  70% din populație consideră că România merge într-o direcție greșită. Nemulțumirea față de modul cum PSD conduce țara este extrem de mare, există o profundă nemulțumire în societate și de aceea derulăm o campanile în fiecare județ , în care să invităm cetățenii, să-i conștientizăm, să fie activi, să se implice, să ia pozitie, să încerce să-și convingă parlamentarii să voteze moțiunea de cenzură.

Dacă nu iese, lupta continuă.  Să nu creadă că noi uităm că la putere este un partid grupat în jurul unor oameni certați cu legea, unor oameni care sunt departe de a dori binele românilor și care își doresc să ocupe, în mod abuziv, fiecare instituție a statului, să scape de orice fel de opoziție, de orice oameni care vor să-i deranjeze.


Ce veți face cu Codul Fiscal dacă veți ajunge la putere?

Trebuie abrogat, cu siguranță.  Noi avem o viziune în domeniul fiscal pe care o aveam stabilită. Important este ca atunci când un partid se așează la putere, în maxim șase luni să-și definească întreaga politică fiscală, să adopte legislații și timp de trei ani și jumătate, să nu modifice legislația.

Niciun comentariu: