miercuri, 22 noiembrie 2017

Liberalii trebuie să fie în jurul Parlamentului la votul pe moțiunea de cenzură

Parlamentul votează
Biroul Executiv al PNL, în ședința din 20 noiembrie 2017 a decis, cu referire la ziua în care moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR, susținută de PMP și independenți va fi votată următoarele:


  • Când se va vota moțiunea, prezența parlamentarilor PNL în plen este obligatorie.


  • În ziua dezbaterii moțiunii în Parlament, va avea loc la București un miting de susținere, la care vor participa membrii filialelor PNL din București, Ilfov și alte județe limitrofe. Vor participa, de asemenea, confederații sindicale, ONG-uri. Acest eveniment trebuie să sprijine moțiunea de cenzură. Filialele trebuie să fie pregătite în orice moment, deoarece PSD nu a anunțat încă ziua și ora cand se va vota moțiunea, pentru a nu acorda membrilor PNL timpul necesar organizării evenimentului. Planul de rezervă, în cazul în care PSD convoacă ședința în mai puțin de 12 ore este lanțul uman în jurul Parlamentului, norma fiind de 9000 persoane.


  • În ziua votului moțiunii, timpul alocat PNL pentru prezentarea moțiunii este de 16 minute. Acest timp va fi împărțit între parlamentarii PNL din Camera Deputaților și Senat. S-a luat decizia ca liderii grupurilor parlamentare ale PNL din Camera Deputaților și Senat să comunice președintelui PNL lista vorbitorilor, decizia finală fiind luată de către domnul Ludovic Orban.

Mi se pare normal ca, pentru membrii PNL, aceste precizări să fie considerate o obligație. Pentru partenerii sociali, confederațiile sindicale și ONG-urile, precizările sunt un reper al acțiunii liberalilor la care pot participa dacă au posibilitatea. Orice alăturare la acțiunea liberalilor și, sigur, a membrilor și simpatizanților USR dar și a cosemnatarilor moțiunii (PMP și independenți) este benefică pentru societatea românească. Solidaritatea se construiește cu efort, prin dialog, prin respect față de cuvântul dat. Libertatea cere responsabilitate.

Lanț uman în jurul Parlamentului cu ocazia unui protest
Nu este exclus ca în teritoriu, acolo unde organizațiile PNL sunt mai active, unde societatea civilă este mai închegată, să existe forme de manifestare în sprijinul moțiunii. Guvernul criticat în moțiunea de cenzură are reprezentanți în teritoriu, la prefecturi, iar partidele care au generat haosul și dezastrul în legislație și administrația publică și-au impus marionetele la conducerea tuturor organismelor decizionale teritoriale. Au politizat administrația publică mai cumplit decât a făcut-o Adrian Năstase în perioada 2000-2004.


Actualizare!

Agerpres. UPDATE Moțiunea de cenzură va fi dezbătută și supusă votului joi

Moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", va fi dezbătută și supusă votului joi, de la ora 11,00, după cum au decis Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Niciun comentariu: