luni, 13 noiembrie 2017

Tel Drum S.A îi duce la groapă pe hoțomanii din Teleorman ai PSD

Încă un dosar. Gras, baban, serios, cu un prejudiciu mare, în euro, început la sesizarea OLAF, oficiul european care „păzește” fondurile europene, sesizare din 2016 care însă în urma cercetărilor făcute de procurorii DNA a ajuns să aibă rădăcinile în 2001, când actualul infractor Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean.

Comunicatul DNA este mare. Lung. Cu multe detalii care dezbracă Tel Drum S.A. de minciunile cu care infractorul Liviu Dragnea l-a îmbrăcat în timp.

Comunicatul DNA este prezentat și la Agerpres.

Lista „suspecților” pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale în acest dosar este destul de măricică. Camera Deputaților nu are cum împiedica urmărirea penală și stabilirea unor măsuri asiguratorii de către DNA sau instanța de judecată competentă împotriva infractorului Liviu Dragnea. Singura acțiune mai de Doamne ajută a deputaților este să îi plângă de milă infractorului Dragnea pentru că statul de drept îl ia la întrebări pentru infracțiunile săvârșite.

DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, președintele Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

FIȘCUCI MARIAN, persoană apropiată primului menționat, acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA, pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat;

PITIȘ PETRE, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA , pentru săvârșirea infracțiunilor:
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- evaziune fiscală, în formă continuată,
- complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

NEDA FLOREA, reprezentant al SC Tel Drum SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

ION FLORIAN, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat;

BĂȚĂUȘ MUGUR, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- complicitate la două infracțiuni de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
- două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

PIPEREA VICTOR, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene;

NEAGOE DANIEL, asociat și administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat;

PREDESCU MARIN, funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Se cuvin câteva observații de bun simț. Din cele 9 persoane suspectate 5 sunt din Consiliul Județean Teleorman! O formulare a procurorilor DNA spune că „grupul infracțional organizat” activează și acum! Iar asta înseamnă că pe parcurs nu este de colo să vedem că se vor adăuga unele persoane la lunga listă a certaților cu legea teleormăneni! Iar la câtă populație are Teleormanul chiar îmi pun întrebarea: câți dintre ei sunt „în regulă” cu legea? O fi având dreptate teleormăneanul care a afirmat în fața unei camere Tv că infractorul Liviu Dragnea a distrus imaginea Teleormanului pentru mulți ani de acum încolo.

Tel Drum S.A. este la finalul existenței. La fel sunt tot felul de firme și firmulițe înființate pentru buna funcționare a aranjamentelor de fraudare a fondurilor europene la CJ Teleorman.

Să nu uit! Dănuț Cristescu (PSD), noul președinte al CJ Teleorman, cel foarte deranjat de procurorii DNA care au cerut niște documente nu cu mult timp în urmă și care cerea ca orele suplimentare făcute de funcționarii CJ să fie plătite de DNA are acum răspunsul DNA. Activitatea „grupului infracțional organizat” la CJ Teleorman continuă și astăzi!

Nu este exclus să îl vedem și pe acest apropiat al infractorului Liviu Dragnea dând cu subsemnatul pe la DNA!

DNA încheie comunicatul cu următorul calup:

Liviu Nicolae Dragnea, în mod direct sau prin persoane apropiate lui (fiul, fosta soție) a obținut sume de bani sau bunuri mobile și imobile pe care le utilizează, precum și diverse servicii în interes personal, al familiei și al formațiunii politice din care face parte, respectiv donații de la membrii grupului infracțional organizat și de la societățile controlate de aceștia (circa 2,5 milioane de lei în anul 2009), transferul părților sociale din mai multe societăți controlate de membrii grupului infracțional organizat către fiul său, dividende și sume periodice către fiul său cu titlu de salariu de la firme din grup, sume periodice cu titlu de chirie încasate personal de Liviu Nicolae Dragnea și de fosta soție de la o altă societate din grup, bani obținuți de către Liviu Nicolae Dragnea din vânzarea unor bunuri imobile la valori supraevaluate către societățile controlate de membrii grupului infracțional organizat, folosirea de bunuri mobile de către fiul său (autoturismul deținut de o societate din grup și a cărui îmbunătățire tehnică a fost achitată de Tel Drum SA) sau folosirea de bunuri imobile tot de către acesta (imobilul din Turnu Măgurele proprietate a Tel Drum SA)”.

Înclin să cred că DNA și-a făcut foarte bine treaba. Sesizarea OLAF a fost suficient de detaliată pentru a avea imaginea corectă a situației.

Să nu uităm! Hărțuirea lui Kovesi are în spate acțiunile DNA împotriva infractorilor sau viitorilor infractori din PSD și ALDE (clienți fideli ai Justiției). Acum a fost chemată iar la Comisia specială de anchetă a Parlamentului! Hărțuirea continuă. Probabil cu mai multă putere, acum după ce infractorul Liviu Dragnea are un dosar așa de greu deasupra capului.

Apropo! Ieri, la TSD, tocmai și-a tras niște laude! Iar tinerii din PSD au primit indicația să îl ia de exemplu pe „omul de geniu” !

Niciun comentariu: