miercuri, 29 noiembrie 2017

Pentru voi, cei din ONG-uri, niște pumni în gură de la Pleșoianu și Nicolae

Deputatul PNL, Dumitru Oprea, a trimis Camerei Deputaților o declarație de presă ce apare pe site-ul CD. Pentru lectură, accesați pagina.

Textul este explicit. Îl preiau. Voi desface textul pentru o lectură mai ușoară.

„Declarație de presă primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grup PNL) 

„Atacul împotriva ONG-urilor, un nou episod de ură a coaliției PSD-ALDE împotriva românilor“ 
Într-o declaraţie politică prezentată miercuri, 29 noiembrie 2017, în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul PNL Dumitru Oprea constată că adevăratele ţinte ale modificării legii ONG-urilor sunt organizațiile civice care denunţă corupția și militează împotriva ei, ţin sub lupă politicienii, indiferent că sunt la putere sau în opoziţie.

În acelaşi timp, odată ce legea va intra în vigoare, în forma dorită de parlamentarii PSD Liviu Pleşoianu şi Şerban Nicolae, întreg sectorul ONG din România va fi lovit, inclusiv organizaţiile non-guvernamentale care asigură servicii sociale în comuntăţi defavorizate, acolo unde statul a eşuat. Parlamentarul ieşean susţine că Partidul Naţional Liberal are datoria să depună orice efort, parlamentar, civic, legal, „pentru ca amendamentele domnilor Pleşoianu şi Nicolae să nu ajungă niciodată să aibă putere de lege“. 

Redăm integral declaraţia prezentată în plenul Camerei Deputaţilor:

Părea doar o chestiune de timp până când PSD, adversar dintotdeauna al societăţii civile şi al presei cu adevărat independente, să încerce să reducă la tăcere unul dintre cele mai active sectoare ale democraţiei noastre. Trecerea tacită prin Senat a modificărilor la legea ONG-urilor reprezintă un moment critic în lupta actualei majorităţi parlamentare împotriva a tot ceea ce i se opune. Este motivul pentru care noi, Partidul Naţional Liberal, avem datoria de a depune orice efort, parlamentar, civic, legal, pentru ca amendamentele domnilor Pleşoianu şi Nicolae să nu ajungă niciodată să aibă putere de lege. 

Asistăm la un nou episod izvorât din mitologia «anti-sorosismului», propaganda ieftină folosită de PSD şi ALDE după preluarea puterii.

Constatăm că membrii acestei coaliții transformă preluarea legitimă a conducerii statului într-o cruciadă ilegitimă împotriva a tot ceea ce are curajul să li se opună. Majoritatea parlamentarilor PSD-ALDE, generată de o minoritate a celor care s-au prezentat la vot şi au pus ştampila pe coaliția PSD-ALDE, iau cu asalt statul român. Această majoritate își dorește să schimbe întreaga arhitectură instituţională şi legală după propriul chip. Un chip hâd, care transmite doar ură! Un partid social-democrat, care se pretinde reprezentantul celor mulţi şi obidiţi de soartă, a înlocuit dialogul cu pumnul în gură. 

A înlocuit empatia cu vrajba, solidaritatea socială cu dezbinarea între diversele categorii ale societăţii! A înlocuit redistribuirea bogăţiei cu centralizarea ei în conturile protejaţilor lui Liviu Dragnea, prin instrumentele jafului şi intimidării! 

Țintele modificării legii ONG-urilor sunt, la prima vedere, organizațiile civice, care denunţă corupția și militează împotriva ei, ţin sub lupă politicienii, indiferent că sunt la putere sau în opoziţie. Însă cei doi pesediști lovesc, de fapt, un sector întreg, pentru că se știe foarte bine că ONG-urile din România intervin acolo unde statul român a eşuat. 

Serviciile sociale, pe care fundaţiile şi asociaţiile le oferă românilor năpăstuiți de soartă, celor care locuiesc în aşa-numitele «pungi de sărăcie», nu au, din păcate, un corespondent eficient în activitatea desfăşurată de instituţiile statului. Aceste organizații au dovedit, de multe ori, că pot ameliora situaţiile de vulnerabilitate, că pot combate sărăcia şi pot aduce alinare acolo unde statul nu a văzut sau, mai grav, a ignorat realitatea cruntă. 

Acum, ONG-urilor li se cere să se retragă din teren, din comunităţile vulnerabile unde oferă alinare, şi să facă suplimentar muncă de birou. 

Totul cu scopul ca Pleşoianu şi Nicolae să fie siguri că, între sutele de mii de donatori inimoşi de 2 euro prin SMS, nu se ascunde cumva şi numărul de telefon al lui George Soros. O astfel de propunere arată micimea și mentalitatea bolnavă a actualilor conducători ai României, orbiţi de putere şi aliniaţi, fără pic de voinţă proprie și o minimă morală, în spatele unui Mugabe de Teleorman.

Știu că în aceste zile avem de dezbătut, furtunos, mesajul Departamentului de Stat al SUA cu privire la așa-zisa reformă a justiției. De fapt, aplicarea unor pumni în gură magistraților care au îndrăznit să îi trimită în fața instanțelor de judecată pe indivizii certați cu legea din Parlamentul României. Ca atare, este bine să vedem întreaga lucrătură a celor certați cu legea împotriva ordinii democratice și să nu trecem cu vederea toate manevrele obscure ale puterii PSD-ALDE.

Cum se face că actuala coaliție nocivă, PSD-ALDE, și-a găsit consiliere tocmai la Budapesta?

Niciun comentariu: