luni, 27 noiembrie 2017

De aici se naște viitoarea guvernare liberală


Ieri, la Cluj, a avut loc Congresul Național al Ligii Aleșilor Locali ai PNL. Cum bine spunea Emil Boc, gazda, primarul Clujului, „de aici se naște următoarea guvernare”! Îi dau dreptate pentru că logica ne spune că primarii sunt cei care iau în piept administrarea publică, sunt printre cei puțini care știu ce înseamnă administrație publică și dacă sunt și oameni serioși, pot deveni cei mai importanți lideri în statul român. Exemplul ne este la îndemână. Președintele Klaus Iohannis! Tot liberal!

Trebuie să recunosc că o altă zonă din care pot ieși viitorii guvernanți la PNL este cea a comisiilor de specialitate, acolo unde se adună specialiștii pe domenii, cei care au imaginea completă a domeniului de reglementat. Resurse avem. La guvernare să ajungem!

Mesajele au fost bine orientate.

Președintele Ludovic Orban:
Fiți răzbătători! Construiți proiecte eligibile, proiecte serioase, PSD nu poate împiedica aleșii locali ai PNL să obțină finanțare!
Președintelui Grupului Partidului Popular European al Comitetului European al Regiunilor, domnul Michael Schneider:
Trebuie să diminuăm birocrația în interesul beneficiarilor. Știu că autoritățile locale se confruntă cu dificultăți din cauza procedurilor anevoioase. Comisia Europeană este conștientă de aceste dificultăți și dorește să simplifice cât se poate de mult.
Declarațiile participanților sunt, de asemenea, bine venite. Au țintit marile probleme ale administrațiilor publice locale.

Ciprian Ciucu, consilier general al municipiului București, conducătorul delegației consilierilor locali din București:
Liga Aleșilor Locali este o asociație profesională în interiorul partidului. Se discută chestiuni tehnice precum viitorul Cod administrativ, sau cum va afecta negativ «revoluția fiscală» a lui Tudose bugetele localeAm simțit nevoia aleșilor PNL de a strânge rândurile, de a fi împreună în fața tăvălugului PSD. Doar împreună, oferindu-ne suport reciproc putem să protejăm, la rândul nostru, cetățenii din municipiile, orașele și comunele României
Președintele nou ales al LAL, Gheorghe Flutur:
A avut un discurs despre echitate între cetățenii României, din punct de vedere al infrastructurii. Acesta a prezentat autostrada Iași – Târgu Mureș ca pe o soluție esențială în acest sens: ”Să traversăm Carpații, pentru a avea șanse egale!
Nicolae Robu, primarul Timișoarei:
În exercițiul financiar 2014 -2020, fondurile europene aduc 54 milioane de euro pentru Timișoara. Începând cu 2018, PSD ia de la Timișoara 33 de milioane de euro în fiecare an.
Parcă suntem conduși de KGB, după cum observa, cu altă ocazie, președintele Ludovic Orban. Puterea PSD-ALDE dărâmă, sfărâmă, distruge tot în cale. Abia ce au reușit unele municipii și orașe să crească, să devină mai independente de pușculița guvernamentală că s-a trezit guvernarea Dragnea-Tudose să le dea în cap. Acțiunile guvernului mafiot nu mai au nici o logică guvernamentală. Distrug totul în calea lor doar pentru a face pe plac unui infractor decis să ardă totul drept răzbunare pentru faptul că autoritățile competente l-au găsit cu furturi din bugetul de stat, local și din fondurile europene iar acum îl duc în fața instanțelor de judecată. Cât despre companionul lui, inculpatul Tăriceanu, pot doar afirma, fără teamă, că are un comportament suspect. Omul este „dus cu pluta” după o expresie populară.

Congresul LAL a decis noua conducere.




Noua conducere a Ligii Aleșilor Locali PNL este formată din:

Gheorghe Flutur, Președinte Consiliul Județean Suceava – Președinte

Adrian Ioan Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov – Prim-vicepreședinte Consilii Județene

Dragoș Victor Chitic, primar municipiul Piatra Neamț – Prim-vicepreședinte Municipii

Mircea Moroșan, primar orașul Huedin – Prim-vicepreședinte Orașe

Alin Adrian Nica, primar comuna Dudeștii Noi, Timiș – Prim-vicepreședinte Comune

Dumitru Boroș, primar municipiul Bârlad – Vicepreședinte Regiunea Nord-Est

Paul Cristea, primar comuna Șendreni, Galați – Vicepreședinte Regiunea Sud-Est

Adrian Florin Dobre, primar municipiul Ploiești – Vicepreședinte Regiunea Sud Muntenia

Valerian Alexie, primar comuna Mateești, Vâlcea – Vicepreședinte Regiunea Sud Vest

Nicolae Florin Oancea, primar municipiul Deva – Vicepreședinte Regiunea Vest

Dan Tarcea, viceprimar municipiul Cluj-Napoca – Vicepreședinte Regiunea Nord-Vest

Horațiu Dumitru Răcuciu, primar orașul Săliște, Sibiu – Vicepreședinte Regiunea Centru

Narcis Cătălin Constantin, primar orașul Măgurele, Ilfov – Vicepreședinte Regiunea București-Ilfov

Niciun comentariu: