vineri, 3 noiembrie 2017

Clarificări ale pozițiilor PNL. Interviu cu președintele Ludovic Orban (III)

Să continuăm. Relația PNL cu președintele Klaus Iohannis, cu Dacian Cioloș, poziția față de Curtea Constituțională.

„E.I. - Care e relatia presedintelui PNL cu presedintele Romaniei?

Președintele Ludovic Orban - O relatie normala. Avem consultari periodice. Ne coordonam pe anumite teme, de altfel, noi, ca si partid, am sustinut candidatura domnului Iohannis si ne-am angajat sa atingem anumite obiective comune.

Sigur ca pe orice tema importanta care apare pe agenda publica, exista consultari, dar in mod evident presedintele Iohannis e un presedinte constitutional, care actioneaza in litera si in spiritul legii fundamentale si care isi foloseste atributiile pentru a-si indeplini principalele obiective pe care si le-a asumat, imbunatatirea imaginii Romaniei in lume, intarirea parteneriatelor la nivel international, incurajarea dezvoltarii economice prin investitii si multe alte lucruri.

E.I. - Exista anumite semnale sau mesaje din partea presedintelui, cum ca accepta schimbarile actuale din interiorul PNL, ma refer la sfarsitul unificarii partidului, la noua strategie de actiune si de comunicare?

Președintele Ludovic Orban - Domnul Iohannis este cel care a realizat fuziunea dintre PDL si PNL si a fost, este si va fi un sustinator al integrarii depline a tuturor membrilor in noul PNL.

E.I. - Aveti incredere in Curtea Constitutionala?

Președintele Ludovic Orban - Aici chiar discutam in partid de o revizuire a legii de organizare si functionare a CCR. Trebuie cumva ca mecanismul asta de numire politica a judecatorilor sa inceteze pentru ca poate sa dea nastere la aberatii.

Astazi, se spune despre CCR ca a ajuns o a treia camera a Parlamentului sau ca se incearca transformarea CCR intr-o alta Inalta Curte de Casatie si Justitie sau o curte superioara acesteia.

Am vazut chestii aberante cum e invocarea conflictului intre puterile statului ca sa nu mai fie pedepsit cineva care adopta o hotarare de guvern ilegala. Asta e de noaptea mintii. Asta inseamna imunitate deplina pentru orice membru al Guvernului, o imunitate care sa fie activa indiferent de cate ilegalitati si cate infractiuni ar face. Este inacceptabil, este de o absurditate fara margini.

Nu stiu cine a putut sa sugereze un astfel de demers si am convingerea ca, oricat ar incerca si oricat s-ar pune presiune, CCR nu va accepta vreodata sa dea o decizie care sa ofere satisfactie PSD si ALDE in aceasta problema.

E.I. - Credeti ca aceasta sesizare a lui Tariceanu nu-si va gasi raspuns la CCR?

Președintele Ludovic Orban - Am convingerea. Nu se poate da o motivatie pentru o astfel de cerere. Incerci sa determini CCR sa decida o absurditate, un lucru care e profund anormal, care nu are nicio legatura cu statul de drept.

E.I. - Mai colaborati cu Dacian Ciolos?

Președintele Ludovic Orban - Foarte multi dintre cei care sunt inscrisi in Platforma 100 a lui Dacian Ciolos sunt si membri PNL. Relatia dintre Dacian Ciolos si PNL este una apropiata si s-a consolidat de-a lungul timpului. Sa nu uitam ca Dacian Ciolos a fost sprijinit de partidul nostru. Dar, acum, nu depinde de noi ce va face Dacian Ciolos in viitor”.

Dubii? Nu ar exista un motiv pentru dubii. De fapt, dacă citim tot interviul dat de președintele Ludovic Orban și declarația de presă a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, vom observa, fără mare greutate, că ideile sunt aceleași. Pentru că și președintele Iohannis și PNL sunt actorii programului politic cu care președintele Iohannis a câștigat alegerile. De aici și garanția că echipa Iohannis-PNL va merge mai departe împreună.

Niciun comentariu: