sâmbătă, 18 noiembrie 2017

Asemănări în „cariere infracționale”. Capii organizațiilor criminale formează „state paralele”

A murit Toto Riina. Fost șef suprem al Mafiei siciliene. Într-un pat de spital al unei închisori italiene. Ispășea 26 de condamnări la închisoarea pe viață. Nu și-a recunoscut niciodată faptele.

Toto Riina a murit însă Mafia siciliană continuă să existe.

Din materialele de presă pe care le-am citit, prea multe să le mai dau legături pe aici, Toto Riina și-a construit „imperiul mafiot” prin teroare. A terorizat oamenii poliției, oamenii justiției, oamenii din conducerea autorităților locale și regionale. A terorizat statul italian căruia nu îi recunoștea legitimitatea. I-a aruncat în aer pe procurorii italieni care au început destructurarea Mafiei siciliene, Giovanni Falcone și Paolo Borsselino. De fapt, a amenințat statul italian că de nu i se va supune, îi va veni de hac. Toto Riina și-a construit un stat propriu, un stat paralel cu statul italian, dublând instituțiile statului italian sau obligându-le să ia „decizii” care să corespundă cu pretențiilor lui.

Succesul lui Toto Riina a fost facilitat de corupția existentă în statul italian, de la vârf până la baza administrativă a țării. Corupția, abuzul de putere, abținerea funcționarilor și reprezentanților puterii de a-și îndeplini atribuțiile legale etc.

Toți cei care au mai citit despre organizațiile criminale vor recunoaște „modelul”. Este tras la indigo. Indiferent de epoca istorică în care organizațiile criminale au acționat. Mai mult, nu este epocă istorică, nu este stat în lume care să nu aibă organizații criminale specifice orânduirii legale. Organizațiile criminale de succes sunt cele care reușesc să căpușeze instituțiile statului. Toate acestea au ca sprijin corupția din statul în care apar și se dezvoltă.

Nu suntem scutiți, ca stat, de astfel de fenomene. Cu fiecare zi care trece, aflăm din ce în ce mai multe despre „grupul infracțional organizat” creat de infractorul Liviu Dragnea (PSD) în județul Teleorman. În informarea DNA privind inculparea infractorului Liviu Dragnea se face precizarea că grupul infracțional organizat, format în 2001, funcționează și astăzi, în anul 2017! Nu mai este localizat doar în Teleorman, s-a extins, a ajuns să preia puterea politică la nivel național, creatorul grupului, infractorul Liviu Dragnea fiind, de fapt, liderul de facto al partidului care asigură puterea politică în Parlamentul României, este liderul de facto al Guvernului României și prin înlocuirea conducerilor agențiilor descentralizate ale statului cu oamenii selectați de el este liderul de facto al principalelor domenii de interes economic și social din România. Nu are „la butonieră” Forțele Armate, serviciile române, forțele de ordine publică chiar dacă are ca ministru la MAI pe fosta secretară! Nu are la butonieră Justiția dar, lucrează intens la realizarea obiectivului.

Acum este în război cu Justiția. Are oamenii care sunt capabili să mimeze competența. Fiind sprijinit de ALDE, a pus la Ministerul justiției omul potrivit: Tudorel Toader. Modificarea legilor Justiției, având sprijinul complice al unor magistrați și speculând un „conflict istoric” între magistrații procurori și magistrații judecători, are drept scop subordonarea Justiției de către politic. De fapt, ar fi o subordonare a Justiției de către copia PSD, PSDragnea! Confiscând și subordonând Justiția, infractorul Liviu Dragnea ar avea posibilitatea să repete, în România, confiscarea statului așa cum au reușit bolșevicii imediat după al doilea Război mondial cu sprijinul URSS.

Infractorul Liviu Dragnea a ales altă cale să își formeze „statul paralel”. Nu a ales teroarea, pentru că ... a fost prea târziu pentru el. Dacă însă îi reușește confiscarea statului de drept, nu este exclus să apeleze și la teroarea specifică organizațiilor mafiote. Minciuna, mita, delapidarea, recompensarea credincioșilor (obligatorie la organizațiile criminale!), înșelăciunea, simularea politică etc. au fost instrumentele folosite de infractorul Liviu Dragnea. În timp, a format în interiorul PSD o copie a partidului subordonată intereselor lui. PSDragnea a luat locul PSD. Înșelând așteptările membrilor onești, folosind forța și răzbunarea, a pus membrii de bună credință în imposibilitatea de a mai reacționa în mod normal în interiorul PSD. Practic, membrii PSD care își rostesc nemulțumirile vor constata că cei care iau deciziile sunt membrii PSDragnea. Vor avea neplăcuta surpriză de a fi dați afară din PSD.

La fel în celelalte cazuri de formare a „statelor paralele” de către organizațiile criminale, constituirea „grupului infracțional organizat” la Consiliul Județean Teleorman sub conducerea infractorului Liviu Dragnea nu ar fi fost posibil fără corupția existentă în România. Au închis ochii și au acționat după cum a cerut infractorul Liviu Dragnea toți cei care la un moment dat au dat nas în nas cu societatea comercială desemnată să fie centrul operativ: TelDrum S.A.!

Între evoluția infractorului Liviu Dragnea și a infractorului Toto Riina există enorm de multe asemănări. Evident, există și deosebiri majore. Toto Riina a ucis sau a dat ordin să fie uciși sute de oameni. Nu este cazul la infractorul Liviu Dragnea. Confiscarea statului, subordonarea lui intereselor infracționale este însă trăsătura comună.

Este caraghios Victor Viorel Ponta când protestează astăzi. Penibil.
Din păcate, PSD azi este confiscat de 'Cartelul de la Teldrum' format din foști PD-iști cu gândire de baron — vătaf local (puși doar pe făcut bani, case, mașini, lacuri și fonduri de vânătoare, contracte cu statul etc) și foști PRM-iști care duc Partidul și România spre vremurile naționalism-comunismului de care am crezut că ne-am despărțit definitiv după intrarea în UE. Și Adrian Năstase și Mircea Geoană și eu (lideri centrali cu educație și mentalitate progresistă) ne-am luptat timp de 15 ani (cu rezultate mai mult sau mai puțin fericite, dar fără a schimba direcția) să arătăm că PSD poate să evolueze spre un partid modern de centru stânga care să asigure dezvoltare economică și solidaritate socială. Azi PSD este condus de 'Cartel' pe un drum pe care PD și PRM au mers deja și au dispărut în istorie
Ponta are multă dreptate în ce spune însă uită să spună că a pus, serios, umărul la aceste „mărețe realizări” politice. Sunt sigur că de ar mai fi fost un lider important în PSD nu ar fi avut o astfel de revelație!

Niciun comentariu: